Šta je novo?

Zaprašivanje komaraca i gundelji

О хвала пропелеру да су се сетили Гроцке, после 21 је буквално немогуће стајати у месту
 
Na Adi i Košutnjaku ulaze u nos i uši, a u Borči su neki hibridni, ostane ti modrica.
 
Ma katastrofa, meni su na tri mesta izašli plikovi. A ja sam inače alergičan, i nikada do sada mi se nije desilo da plik izađe.
 
Kod mene preletao avion, ceo kraj Leštane, Vinča, Boleč. Kaluđericu nije, ne znam zbog čega. Međutim, posle sat i po, komarci izašli i nije moglo da se sedi napolju od njih, agresivniji nego prethodnih večeri.
 
Ја се баш обрадовао авиону, али кад су после изашли комарци урнисали су ме. Сваки ујед се надуо и пече јако
Али свакако сам срећан што су прскали, макар немало ефекта уопште.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока
 
Prskalo se i u Kotežu iz aviona, čim su avioni završili stigli su kamiončići Čistoće da sa zemlje prskaju.

Valjda će biti rezultata akcije.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
 
Naravno da će ih biti. Samo je pitanje da li će biti željeni.
 
I nakon 2 dana, da li Vam se čini da su vazduploHovi dali rezultata..?? Men'se čini..

Ili i komarcima ne prija ovo stajsko đubrivo or whatever..
 
I meni se cini da je dalo rezultata, doduse dva dana za redom su prskali avionom u mom kraju. Ima ih daleko manje, ili malo duze cekaju da izadju, jer u jednom trenutku se opet pojave.
 
Zavod za biocide našao virus Zapadnog Nila, a Gradska čistoća nije i sada Gradska čistoća napada Zavod.

Kako se navodi, oprečnim informacijama koje javnosti plasira Zavod za biocide i medicinsku ekologiju, ukazujući "da je virus registrovan", sugrađani se zbunjuju, stvara se panika bez razloga i narušava ugled i poverenje u Gradsku čistoću, kao i rad stručnjaka Sektora ekologije i unapređenja životne sredine, koji sprovodi mere suzbijanja komaraca.

Direktor Gradske čistoće Marko Popadić je izrazio zabrinutost zbog plasiranja takvih informacija, kao i nevericu u "mogućnost da zaraženi komarci izbegavaju samo klopke koje Čistoća postavlja širom Beograda".

- Malo je verovatno da u više od 290 klopki za izlovljavanje komaraca, koje na mesečnom nivou postavlja naš Sektor ekologije i unapređenja životne sredine, baš ni u jednoj ne pronađemo komarca zaraženog virusom Zapadnog Nila, već da ti komarci uđu samo u klopke Zavoda za biocide. Mi smo samo tokom jula testirali 9.650 izlovljenih komaraca i ni u jednom nije izolovan virus - naveo je Popadić.

Sa druge strane imamo Ivana iz Zavoda

Gostujući u Jutanjem programu doktor Ivan Aleksić iz Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju rekao je da su zaraženi komarci u Beogradu registrovani u Banjičkoj šumi, Centralnom groblju, groblju Mali Zbeg, Topčiderskom groblju, levoj obali Dunava, na potezu od Pančeva ka Pančevačkom mostu, Kotežu, Obrenovcu i Banovom brdu.

Procenat zaraženosti je oko 20 odsto, što se ne razlikuje od prethodnih godina, rekao je Aleksić.

„Komarci su se ove godine pojavili sa zakašnjenjem i sad jure da nadokande propušteno jer i kod njih kuca biološki sat. Ženke moraju da se pare, da polože jaja, a da bi polagale jaja potreban im je krvni obrok koji uzimaju od ljudi“, objasnio je Aleksić.

Ko ovde laže i zašto?
 
Или чистоћа скрива истину због одговорности посла који им је поверен, или завод за биоциде шири панику због изгубљеног посла.
 
Taman se malo primirise komarci posle zaprasivanja, ali koliko vidim, ponovo ih ima veci broj.
 
Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine će u petak 11. IX '20. od 18 do 24 časa vršiti tretman suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje, saopšteno je iz JKP „Gradska čistoća”.

Tretman će se obavljati od 18 sati na sledećim lokacijama: Mirijevo 1, 2 i 3, blokovi 44 i 45, blokovii 71 i 70A, Staro sajmište, Park prijateljstva, KCS „Ušće”, Palata Srbije i Pregrevica.

Takođe, od 21 sat tretman će se vršiti na sledećim lokacijama: nasip od Bloka 45 ka Ostružničkom mostu, Surčinsko polje, Košutnjak, Topčiderski park i Hajd park.

izvor: beograd.rs
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=764838#p764838:xy3wnh3y je napisao(la):
Blade » Pon Avg 10, 2020 8:05 pm[/url]":xy3wnh3y]Taman se malo primirise komarci posle zaprasivanja, ali koliko vidim, ponovo ih ima veci broj.
Што се Бановог брда тиче комараца нема макар у крајевима које ја обилазим тачније, до краја Пожешке ка Жаркову. У стан ми ни један није ушао (осим смрдибуба али знатно мање него прошле године када сам се мучки борила сваких пет минута док нисам ставила диван бели комарник, и сада сам мирна).

Нови Београд су запрашивали више него ја крофне прах шећером. Одмах сам се сетила астроДулета. :D
Иначе, комарци ме обилазе тачније, и када атерирају на раме руку или ногу, одмах оду без моје реакције. Сви ми кажу благо теби, а мени жао деце. Мислим да је корисније носити шешире као пчелари него штетне маске. Земун је већ друга прича.
 
solecar, ми смо значи срећници. Надам се да ниси прошао као ја једном приликом када ми је комарац слетео на руку а друг ме одвалио по истој да убије комарца тако јако да се нисам освестила пет минута од бола.
 
Mene niko ne tuče, zato što znaju da me neće komarci. Pretpostavljam da je ovo genetski, jer u celoj familiji samo dedu nisu napadali.
 
U mojoj familiji ja sam ono što je u tvojoj deda :grand:

Čula sam da sledi najezda smeđih komaraca. Sutra deci šijem velove kao za neveste, ali osećam da će me pogledom ošinuti s prezirom dece prema brižnoj majci.
Nema princes krofni do sledeće najezde :laugh:
 
Наслов ове теме би могао да се допуни тако да уместо " Zaprašivanje komaraca i gundelji" гласи: "Запрашивање људи, комараца и гундеља")
 
Molim te da obrazložiš o kakvom zaprašivanju ljudi se radi i na osnovu čega to tvrdiš?
 
Možda misli na one situacije kada avioni za zaprašivanje komaraca iz vazduha ujedno zaprašuju i ljude, jer lete iznad njih. Meni se to jednom desilo u Bulevaru.
 
Што се тиче комараца, били су активни пре пар недеља док није уследио овај талас захлађења.
 
Vrh