Борчанац je napisao:
becks89 je napisao
a eto svi vi pljujete taj GSP, svi znate da su mafijaši, svi znamo da su vozači mučenici pa vi opet radite u korist tih mafijaša, tog GSP-a... Koja je svrha prijavljivanja vozača firmi, ako ste već uoćili problem zašto lepo ne obavestite vozača? Zašto ga ne zamolite da promeni smer jer krši propise? Lakše je pljuvati iz senke, verujem da vam 90% ljudi neće zameriti već će vam se i zahvaliti...
A da destimulacija ne postoji od 50%, postoji 5,10,15,20% u zavisnosti od "težine" prekršaja, za veće prekršaje se diže disciplinski postupak, bar toliko ja znam
Возачи мученици?
Ја не мислим тако, напротив, али нећу да генерализујем. Ја сам тебе похвалио више пута због гестова које си предузео, као што те кудим сада јер си колегијалан преко пристојности.
Мислим све више да треба одмах све приватизовати и дати приватнику одрешене руке да се реши јавашлука. Ово кажем јер сматрам да је мало ко од више хиљада радника уложио неки додатни напор, или да поштује свој посао. Они малобројни коректни сигурно би у том новом систему осетили бољитак и напредак, овако се временом стапају и оправдавају.
Svakako druže, ne možeš generalizovati, to što ti imaš tu nesreću da te voze "karaburci" koji su mnogim kolegama ne shvatljivi ne znači da treba generalizovati vozače, postoje i drugačiji ljudi
Ne znam da li je potrebno da dodatno objašnjavam zašto privatizacija nije rešenje? Ali ajde, nije zgoreg pomenuti opet!
Privatizacijom bi dobili još veći javašluk, nema te firme koja bi htela da uđe u tu bitku sa ozbiljnim namerama, Veolia je svojevremeno htela da uzme Kosmaj, da se prebiju dugovi šta ti ja znam, a grad ih je ispalio i za prostor i za ponudu, na kraju su škartirani sa balkana kompletno, ne samo zbog toga, ali nije to sada važno... Svako ko bi ušao u to je neki budža, koji bi da propere svoj novac, da preproda itd... A privatnici, da se neko razuman pitao nikad nebi ni bili uvedeni. Izbio je bunt, u teškom vremenu to stoji, ali ono što nisu smeli da dopuste je uvođenje privatnika. Danas je 10x gore, pa ljudi ćute i rade, to je loše, jer se bes skuplja i eskaliraće onda kad bude najmanje očekivan i to će eskalirati vrlo nezgodno po glavonje u gradu, po one koji guraju GSP u propast! Ono što GSP može izvući iz propasti je da se skloni Đilas, da konačno dođe sloboda govora, da se ti ludi radnici izvedu napolje u pogon, da se kaže situacija je takva i takva, možemo se spasti tako i tako, ko hoće hoće, ko neće slobodan je. Sve dok budemo živeli u iluziji, sve je divno kupujemo 200 autobusa koje će moji čukun unuci otplaćivati, ako do tada bude Beograda i Srbije, nema nam poboljšanja, čak naprotiv tonuće GSP sve dublje i dublje (ako ima dalje od ovog?). Nebih voleo da se sve ovo desi, pa da shvatite da sam donekle bio upravu...