Šta je novo?

Zagađenje urbane sredine i kako ga se rešiti - izduvni gasovi, buka

Kulja dim od divljeg naselja pored FDUa
Pogledajte prilog 258159

A jedna tokom dana, raste li raste. Preko 15-20 objekata.

Pogledajte prilog 258160
to je tačno modus operandi kada namerno dozvole na nekoj parceli da se šire nelegalna naselja, kako bi se ista privela "nekoj" nameni koja nekome odgovara u tom momentu. Ta parcela od izgradnje NBG nije imala ovaj problem (bio onaj jedan objekat sa pčelama ili šta već) i sada odjednom raste divlje naselje i kreće nakupljanje smeća

I pre 20 godina su tu bili, sećam se da su struju vukli sa bandere ulične rasvete u omladinskih brigada.
Od pre 20g ne znam, al za ovaj batch doselili su se pre dve tri godine, vise zaboravih. Pre je tu u jednoj kuci zivela jedna porodica izbeglica, al su otisli...

Decembar 2023... Tek su krenuli da se sire. Tad je bilo jedno 5-6 "skromnih" barakica.

Pocetkom ove godine kad sam isao da uslikam kako raste naselje, prolazio sam u uslikah kucu koju su dogradjivali, nekoliko njih je izletelo gde su mi pretili da obrisem slike... Na drugom telefonu su mi. Moracu da probam da iskopam. Sve u svemu, rasapdnes se da obezbedis krov nad glavom, udjes u kredite, placas poreze, trudis se da budes dobar clan drustva, i onda ti neko dodje, krene da pali kablove, smece, i ostala sranja, i to sve u blizini 3-4 vrtica, osnovne skole itd... Truju sve u okolini bez ikakvih posledica, a meni tuzba ako ne platim na vreme infostan.

Vrh