Šta je novo?

Zabrana pušenja u ugostiteljskim objektima

Чим се појави неки предлог који је апсолутно користан, логичан и потребан, једино извесно је да нема шансе да буде и реализован. Јпм.

To je za IQOS, to je i gore od pusenja.

Veliki problem sa IQOS-om je što jednostavno smrdi na izmet... Ne znam kako su to pustili na tržište, a da nisu uspeli da ga bolje aromatizuju.

Ne znam da li ima manje pušenja danas, ali je to danas ostala navika siromašnih. Ima i pomodarstva sa ovim tompusima i sl. Svakako ni jedno ni drugo nije više "cool".

Sa promenama načina ishrane i većim udelom šećera u ishrani, što je trend negde od 80-ih, broj malignih oboljenja je u porastu. Pušenje je svakako uzročnik, a onda loša ishrana prepuna (prostih i procesiranih) ugljenih hidrata i šećera, opet odlika siromašne trpeze, pogoduje razvoju malignih tkiva.

Zato nečiji deda-pušač možda i nije zakačio rak (imao eventualno žute brkove i prste), ali ova omladina će u većem procentu nego naše dede da oboljeva od raka. Naranvo, ako se pušenju ne stane na put.

Puši, jede BigMac, pije zašećeren milk-shake nabije insulin do plafona i maligne ćelije u takvom organizmu bujaju. Loša kombinacija, jednostavno.

tornik.jpg

Први коментар за ски центар Торник.

Толико о томе да ће кафићи пропасти ако се забрани пушење.

А да не причам о томе како ћемо да будемо атрактивни странцима који пуше јер ће код нас моћи без забране то да раде. Па ни пушачи не желе да им гардероба заудара на дим.

Био сам ту пре месец дана и баш сам се разбеснео када сам ушао у локал и видео количину дима унутра. Нисам могао да схватим како ти људи прво немају обзира према другима, а онда како је могуће да су дошли чак дотле да би запалили цигарету и уместо да удишу свеж ваздух они удишу дувански дим. Окренуо сам се и изашао, помало тужан.

ma kakva je ovo subverzija beogradske agenture protiv premijum Zlatibora
ne smeta vama dim nego sto se zlatibor razvija
a tek ce da dodju Cohiba, Gurkha, Habano....

Једино што је позитивно у тој причи је то што ће бар пикавци да заврше у пиксли и неко ће то да почисти.

Zabraniti one vejpove ili kako već... dimi se kao kotlarnica, jedino što ima neki odvratan slatkasti miris za razliku od kotlarnice...Mada se i tu situacija popravila, čim ih se zamoli da prestanu, to i učine, ili kada vide da je baš gužva u autobusu npr.

makar ti vejpovi mirišu slatko, dok one elektronske cigare smrde na kanalizaciju.
Nije mi jasno roditelje koji dozvoljavaju da deca purnjaju te hemikalije... Ja već vidim da će ovo biti generacija za 10 godina sa plućnim problemima...

makar ti vejpovi mirišu slatko, dok one elektronske cigare smrde na kanalizaciju.
Nije mi jasno roditelje koji dozvoljavaju da deca purnjaju te hemikalije... Ja već vidim da će ovo biti generacija za 10 godina sa plućnim problemima...
pored vazduha koji udisemo, mislim da cemo svi imati plucne probleme za deset i manje godina...

Једино што је позитивно у тој причи је то што ће бар пикавци да заврше у пиксли и неко ће то да почисти.
Е да, и околина тог кафића је бааааш прљава, гомила ситних комадића разног смећа.

Vrh