Šta je novo?

Zabrana prodaje alkohola u beogradskim prodavnicama od 22 sata do 6

Oće početi i struju da isključuju u 9, da bismo išli na spavanje?

I još samo da udovolje zahtevu RKC da nedeljom ništa ne radi. Ono što meni nije jasno je zašto ne zabrane i hitnoj pomoći i vatrogascima, kao i policiji da radi u toku noći. Mislim, pošten svet tada spava i njima se ništa loše ne deševa.

Ovo predstavlja jedan nezapamćen atak na siromašnije slojeve građana, kojima se de facto zabranjuje bilo kakav oblik javnijh socijalnih okupljanja.

Uostalom, ako je problem alkoholizam među mladima, a) zašto se ne poštuje zakon o prodaji alkohola maloletnicima; b) zašto se ne rešava uzrok alkoholizma, a ne posledica i c) ako je to toliko loše, zašto lepo ne zabrane alkohol, kao i cigare, a ne da nas država pljačka porezima nad dobrim čiju nam konzumaciju zabranjuje "zbog nas".

Zapravo, ovo je samo jedan od načina da se uposli komunalna policija, čije su zakonske nadležnosti smešne, a grad mora da poveća svoj budžet - pa na kome će drugom da ga puni.

Srećan sam i ponosan što nisam glasao za tog puritanskog mediokriteta na izborima. Još jedan razlog više za iseljavanje iz ove sulude zemlje i grada koji provincijalni umovi upropaštavaju na svakom pedlju. Povraća mi se.

U pravu si, to svako normalan pomisli: brojni zakoni regulisu ponasanje... a posto se ne postuju, i pposto je„primeceno da mnogo maloletnika pije", onda ajde da zabranimo prodaju... Primer da je voznja u pijanom stanju OK je ona tuzba protiv Studija B. I koliko sam shvatio, sve prodavnice ce raditi do 8. Nekada su Maxiji radili do 22h... Hajde kuci da se vecera sa porodicom i uziva u blagodetima kapitalizma uz TV

Mogu zakljuciti da nam se neko osokolio od kad je proglasen za potpredsednika stranke.Mogu misliti sta ce tek raditi ako postane premijer 2012te :bash:

Узгред, са'ће кафане зарађивати дупло или пак трипло више. Једноставно, они који хоће да се алкосају, радиће то и надаље, или у кафићима, или ће набављати пиће на црно, сами производити. Велики потенцијал за процвет сиве економије, нема шта. Иако ја не пијем алкохол, мислим, да ово не води никуда, поготово ако знам, колико људи воли да попије петком, суботом, неки и сваки дан. Резултати ће показати оправданост овог корака Ђилета и компаније.

RockerSVK":2yzervoa je napisao(la):
Узгред, са'ће кафане зарађивати дупло или пак трипло више. Једноставно, они који хоће да се алкосају, радиће то и надаље, или у кафићима, или ће набављати пиће на црно, сами производити. Велики потенцијал за процвет сиве економије, нема шта. Иако ја не пијем алкохол, мислим, да ово не води никуда, поготово ако знам, колико људи воли да попије петком, суботом, неки и сваки дан. Резултати ће показати оправданост овог корака Ђилета и компаније.
pa kupice bombu piva u 21-58,umesto u 23 i resen problem

U jednom komentaru na vest u Blicu o ogranicenju rada na pumpama, napominje se da su novinari i LDP lose shvatili/nisu ni procitali odluku i da je propisano MINIMALNO radno vreme, a ne maximalno.

Sto se tice ostalih zabrana za razliku od vecine ovde i nemam nesto posebno protiv. Ja, sam, bi to ipak malo blaze uveo, ali nemam neki poseban problem ni sa ovim. Sve je dosada bilo prilcno liberalno, pa ipak oni kojima su te slobode date nisu hteli da postuju i ono malo propisa, gledali su kako i to da zaobidju i kreativno tumace zakone.
Jednostavno, tokom poslednjih 20 godina, postali smo mnogo bezobrazan i bahat narod, tako da pozitivni zakoni vise ne funkcionisu. Na zalost, sada nam na neko vreme trebaju malo represivniji. U tom svetlu gledam i ova malo jaca ogranicenja, kao neko prelazno resenje, koja ce posle nekog vremena dovesti do blazih ogranicenja, jer onima kojima bude u interesu, ce tada biti vazno da ih postuju, jer ce znati da moze biti gore. Do sada nisu znali i ponasali su se tako da su dobili ono sto su zasluzili.

Kada sam bio u Peru-u i kod njih je na snazi slicno pravilo o kupovini alkoholnih pica. Do 10 uvece (ili bese cak 8), alkohol mozete kupiti u svakom supermarketu, ali posle toga iako marketi rade, delovi gde je prodaja pica su zatvoreni. Ali i posle 10 uvece ima mesta gde mozete da kupite pice, a takodje mozete u kafanama, hotelima da pijete i posle 10. Nemislim da je to toliko strasno sto necete moci da kupite u 10 uvece pice na svakoj trafici, ali ne znam ni da li ce se nesto puno promeniti ponasanje ljudi. Oni koji bleje ispred prodavnica ce verovatno to i dalje raditi, samo ce se mao drugacije organizovati, uostalom mi Srbi smo poznati po improvizacijama.

Off topic:

Steta sto dragan vise nije aktivan ovde. Kad je prestao naprasno da pise ovde, bio sam jedno vreme zabrinut da mu se nije nesto desilo, sve dok nisam video da mu je blog jos aktivan. Pomislim, uvek na najgore. Jbg.
Slicno se pitam i sta je sa bigvladom. I ako me je cesto nervirao taj njegov optimizam i entuzijazam, ponekad mi nedostaje.

Mada, mozda su oni jos ovde ali sa drugim nickovima. To ponekad mora da se radi, ako zelis da sacuvas svoj RL identitet. Bigvlada mi ponekad lici na jednog drugog clana koji se cesto izrazava preko slika. :o

perhan":3iqfqxpx je napisao(la):
Па јасно... Купиће тада, неколико сати ће блејати у парку и после почну. Сначиће се људи сигурно. И баш због тога ће ме интересовати, какве реалне резултате ће ова забрана донети.

RockerSVK":1kh5vq7h je napisao(la):
perhan":1kh5vq7h je napisao(la):
Па јасно... Купиће тада, неколико сати ће блејати у парку и после почну. Сначиће се људи сигурно. И баш због тога ће ме интересовати, какве реалне резултате ће ова забрана донети.
Pa nikakve. Jedino se oni koji idu na proslave, a zaborave da kupe pice, morati da se blamiraju kod domacina. Ostalo ce sve ostati kao i do sad, a Djile ce izgubiti jos jedan tabak glasova.

@stf
I realno, ljudi će psovati vlast svaki put kad idu negde/žurke će biti dosadnije, itd itd...

Bejah kod druga koji zivi u strahinjica bana i zna veci deo stanara i ulice,uopste ne znaju koji su to stanari koji su iz njihove ulice na fejsbuku u toj grupi.

Rekoh vam da cela ta prica smrdi,i da posle 50 clanova na fejsbuku i mejla gradonacelniku dobiju odmah odgovor,a vec prekosutra usvoji njihov predlog od reci do reci.

Mislim,jesam glup,ali toliko nisam :D

Е па "силинконска долина" је посебна прича. Када сам прочитао вест, како се тамо ноћу "тргује" са требовањем паркинг места, стварно нисам могао да верујем својим очима... О таквим приликама нисам до тада уопште чуо :violina:

Jeste stvarno,videh jednog mladog roma veceras kako steka parking mesta,ali nigde musterija :D

A to bi sve mogla policija,ili komunalna da sredi za nekoliko veceri,ali nece...

Takodje drug mi ukaza na to da je strahinjica bana jedina ulica koja nije poplocana u okolini.Pogdjate zasto,jer budzovani parkiraju svoje dzipcine,SUV-e i tenkove po trotoaru pa bi ploce za nekoliko dana bile unistene.

Све је тамо пренатрпано, буквално не може да се прође од тих силних офрода, тенкова и сл. Стварно бедак, а нико ништа не чини. И то ме интересује, да ли ће се КП обрачунати с тим проблемом... оће мало сутра :rant:

Resenje je pesacka zona i potapajuci stubici.

Radno vreme trgovina i pumpi radi zaštite potrošača
25. Decembar. 2010 | (13:57 -> 14:20), Izvor : Studio B, Beta, Komentari: 0

Član gradskog veća Željko Ožegović najavljuje odluku o minimalnom radnom vremenu trgovinskih i zanatskih objekata i benzinskih pumpi u Beogradu.

Gradsko veće Beograda priprema odluku koja, u cilju zaštite potrošača, predviđa minimalno radno vreme trgovinskih i zanatskih objekata i benzinskih pumpi u Beogradu, rekao je član veća Željko Ožegović.

"Za ove tri kategorije objekata biće određeno minimalno radno vreme, a sve radi zaštite obezbeđenja snabdevenosti potrošača", rekao je Ožegović.

On je kazao da ti objekti mogu da produže svoje radno vreme i nakon minimalno propisanog u skladu s potrebama tržišta i potrošača i svojom poslovnom politikom.
http://www.studiob.rs/info/vest.php?id=59706

Nikola":86jp8b78 je napisao(la):
Sto se tice ostalih zabrana za razliku od vecine ovde i nemam nesto posebno protiv. Ja, sam, bi to ipak malo blaze uveo, ali nemam neki poseban problem ni sa ovim. Sve je dosada bilo prilcno liberalno, pa ipak oni kojima su te slobode date nisu hteli da postuju i ono malo propisa, gledali su kako i to da zaobidju i kreativno tumace zakone.
Jednostavno, tokom poslednjih 20 godina, postali smo mnogo bezobrazan i bahat narod, tako da pozitivni zakoni vise ne funkcionisu. Na zalost, sada nam na neko vreme trebaju malo represivniji. U tom svetlu gledam i ova malo jaca ogranicenja, kao neko prelazno resenje, koja ce posle nekog vremena dovesti do blazih ogranicenja, jer onima kojima bude u interesu, ce tada biti vazno da ih postuju, jer ce znati da moze biti gore. Do sada nisu znali i ponasali su se tako da su dobili ono sto su zasluzili.
Tačno.
Dodao bih samo da bi nam više koristio "Zakon o obavezi države i lokalne samouprave da sprovode ranije donete zakone i propise".

PA KAKO ĆEMO SAD DA ŽIVIMO !?!?! :lol:

Ova današnja omladina, cccc.... nikad zadovoljni. :)

Maltene ista vlast pokušava da uvede neki red u ovu anarhiju, i odmah kreće lelekanje, a zaboravlja se da je od istog datuma - ukinuto obavezno služenje vojske :lol:

Mnogo je to sve razmaženo, ja da vam kažem :)

Nama ovo smeta jer nema nikakve veze sa sprečavanjem alkoholizma, jedino što će da se desi je da će nam svakodnevni život biti komplikovaniji. Poenta ovog propisa je koluzija dve stvari:

a) perspektivni junac odlučio da propisuje nešto da bi prošla njegova Inicijativa i skočio rejting u Stranci
b) matori likovi provalili još jedan način da pokažu Ko Se Pita u gradu, i da se vidi ko su Miševi

A što se rezultata uredbe tiče:
Bre, u državama gde je alkohol ilegalan možeš da ga nabaviš posle 22h u roku od 15 min uz jednu SMS poruku, šta mislite kako će biti kod nas?

A sto ne uvedu zabranu prodaja cigareta, recimo, da cigarete mozete da kupite samo 2 sata dnevno, od 9 do 11 casova, pa ce onda sigurno biti manji broj onih koji ce cekati to vreme da kupe svoju paklicu.

Што не забране производњу и дувана и алкохола? Дволично, дволично... :rolleyes:

Vrh