Šta je novo?

Zaštita prava potrošača

Zato sve sam na tavanu susiš meso a povrće gajiš u svojoj bašti, beše i pečeš svoju rakiju i ideš nazad u selo po sir i kajamak i ostalo 😄 šta mi da radimo krug dvojke bez tavana... Možemo samo čeri paradajz kod prozora... A to se ne isplati...

Kako nisi punišić kad si poslodavac... Šta da jedu tek radnici ako ti ne možeš da priuštiš restorane? 🙂

Ja ne kuvam uopšte... Meni kuhinja ničemu ne služi... Nije da ne bih voleo, nego ne znam kad i to da uglavim vremenski... Da dan traj 27 sati pa ajde...

Ne sušim na tavanu ali suši ćale u pušnici, povrće nešto imam od mojih i komšija iz bašte, jaja od mojih, ćale peče rakiju, a sir nadjem gde ima. Nemam para kao neki da plaćam rakiju 3000din, kupujem sušeno meso iseckano na listiće, povrće oprano i spakovano u kesici... moram da se mučim sa domaćim mada ponekad kupim i u prodavnici. Evo skoro kupio neke kremenadle, dok sam ih ispekao duplo manje imalo tako da moram da se mučim da jedem jeftinije i kvalitetnije. Ja jesam poslodavac ali nisam stanodavac pa ne dolazim lako do novca da bih sebi mogao lako da priuštim restorane ;) a često ono što sam spremim ima bolji ukus i lepše je nego u restoranu, a uz to je i kvalitetnije jer znam šta sam spremio, na koji način i koliko je sveže. :) Ako bog da zdravlja da se penzionišem i imam svoje, da se trujem sa mojom hranom, higijena se naravno podrazumeva, a gradski elitni urbanisti neka uživaju prljavi u naručivanju i preplaćivanju ko zna kakve hrane 😈

Izgovor za "nemam vremena da kuvam" je samo druga fraza za "lenj sam, a i ne zanima me, može mi se".

Stvari koje su kobajagi postale luksuz u ovo ViSoKo TeHnOlOšKo DoBa:

sir
zejtin
pasulj
pirinač
kakao
kafa
paprike
paradajz
banane
pomorandže

_IMG_000000_000000.jpg

Ja jesam poslodavac ali nisam stanodavac pa ne dolazim lako do novca da bih sebi mogao lako da priuštim restorane ;) a često ono što sam spremim ima bolji ukus i lepše je nego u restoranu, a uz to je i kvalitetnije jer znam šta sam spremio, na koji način i koliko je sveže. :)

Al kao da imam stan od 100 kvm u bnv... 🤣

To si me pomešao sa vradovićem...

Moja renta nije ni 1/4 prosečne plate u Srbiji (bukvalno) da bih mogao da se bahatim... A i to mi nije glavni izvor prihoda svakako...

Taj student što rentira mi sad dao stan za uskrs na 3 dana, vratio se u svoje mesto odakle je... Takvi dogovori i takva fleksibilnost nemaju cenu, a ja sam proveo najlepši uskrs ikada u NS...

Takav život u prinicpu samo možeš sa svežim mozgovima do max. 30 godina starosti, da dogovaraš... To nema cenu.

Ako hrana koju ti spremaš ima bolji ukus i kavlitetnija je mogao bih da te angažujem jednom kao kuvara da mi spremiš večeru i da se napokon uveriš da mi stan nije prljav...

Ako ne pre, onda barem kad se penzionišeš pa da mi kuvaš 😁

Nektar family pomorandža je sada sa zaslađivačima. Naravno, ispisano sitnim slovima u deklaraciji, računaju da ljudi neće primetiti. Samo bojkot.

Ima li neki podatak koliki je uvoz palminog ulja ?
Čini mi se i ko voli i ko nevoli zamaskirano mora da ga godišnje pojede
u ogromnim količinama. 🤑

Zaslađivač koliko ja znam može biti i sasvim prirodna stevija...

Na stranu to što ne volim ni redukciju šećera u pićima a kamoli odstranjivanje...

Присела ми је храна за цео живот. Одвратно.
1746642933027.png

Неке државе ЕУ су увеле регулативе да се могу користити протеини пореклом од инсеката.

Неке државе ЕУ су увеле регулативе да се могу користити протеини пореклом од инсеката.
То им није било паметно јер инсекти су опште познати по преношењу разноразних болести. Сећам се да је Немац направио апликацију која скенира брашно и открива од чега је направљено. Демонстрирао је то на Тик Току, и то је изазвало панику и контроверзу кад се открило да је брашно направљено од инсеката, а ми смо дозволили да се отвори Лидл, и немамо појма шта се увози, и каквог је квалитета та «храна» коју они нама уваљују. Мени је то језиво. Замисли да хоћеш купиш брашно, а оно је направљено од мува које преносе трбушни тифус, туберкулозу, лепру, паратифус или трахому. Да ли би то купио? Ја не бих.

Ovde raspravljamo o posledicama, a pravi razlog za brigu je što u nekim pravilnicima piše da neki proizvod mora da ima određen procenat proteina (a ne čistog mesa).

Tu se uglavnom misli na mesne prerađevine, pa zato npr, u viršle nema šanse da naprave sa toliko proteina jer bi onda morali više mesa da stavljaju. Ovako su definisali proizvod po količini proteina, ali ne definišu odakle ti proteini treba da dolaze.

I tako dobijemo apsurd da se dodaju proteini koji nisu isti kao iz mesa, nego se uzimaju iz jeftinijih stvari, a ko se razume u proteine, zna koliko aminokiselina čini protein iz životinjskog porekla.

I sada npr. može da se doda čist gluten koji je aminokiselina, pa samim tim i protein i tako dobijemo u teoriji proizvod koji ispunjava regultivu što se tiče proteina.

Malo sam uprostio priču i nategao je do apsurda, ali mislim da je to suština zašto su počeli da dodaju proteini iz insekata u neke namirnice.

... Malo sam uprostio priču i nategao je do apsurda...
Ne
Malo si uprostio pricu i natego do realnosti
+1 🙂

као у Америци лол https://www.walmart.com/ip/Fresh-Red-Cherries-2-25-lb-Bag/46491694

Нзм како иначе коштају тик пред сезону, али ово је нереално, 3 сата минималца
Нзм када тачно крећу, али колико се сећам последњих неколико недеља школе смо се састајали и јели трешње на раскрсници, а то би требало да је сад некад.

Ко хоће Нутелин сладолед за 730 динара? Килограм је €27,06, што је 3,173 динара.
1748204072283.png

Безобразлук. Која пљачка. Не вреди толико. У Немачкој је јефтиније.

Poslednja izmena:
Vrh