Šta je novo?

Zaštita prava potrošača

I Neovlasceno koriscenje logoa brenda, tako nesto

Slepci, tacno se vidi kakve su to bahate neznalice, svaka slicnost sa sefom mafije nije slucajna. Dok marva cuti i placa oni su strucnjaci, cim se masa ustalasa oni pokazuju da su zapravo osioni diletanti i idu iz greske u gresku

И кренуло је.
1740567144362.png

Која трагикомедија. Знао сам да ће до овога доћи! Клошари, што би @Bender Rodriguez написао да је сад овде.

Svi veliki lanci da se bojkotuju, a ne samo oni. Ima načina da se premosti period bojkota. Kao i da se bojkotuju benzinske pumpe.

Samo u našoj zemlji je naš prehrambeni proizvod skuplji, nego u drugoj zemlji. I ljudi sa primanjima koja su 50-60%, pa i više iznad prosečne plate u Beogradu, mnogo kalkulišu kada je u pitanju kupovina hrane.

Pa mislim da u okviru Efektivinog bojkota su obuhvaćeni svi najveći i najalaviji lanci. Oni koji zajedno drže fazon 80% tržišta i prodavnica širom Srbije.

Nego se ide po redu, sad je aktivan bojkot Deleza.

Mislim da Efektiva nije pozvala na bojkot svega odjednom jer kapiraju da ima mnogo naselja širom Srbije gde ljudi ako bi izbacili velike markete nemaju izbor ili imaju jako mali izbor.

Ne treba zaboraviti da je Delez preuzeo lokacije i Pekabete i C markera, i da pokriva 3/4 teritorije Srbije. Te da ima čak objekte koji su na 100 metara jedni od drugih, samo da ne bi dao drugima da se tu smeste.

Tako recimo ako neko živi u Kralja Milutina ili Svetozara Markovića kod Manježa, on nema gde drugde blizu da ide da kupuje osim u Mega Maksiju na Cvetnom trgu ili u Idei ispod Beograđanke.

Zato sam i ja uvek na temi i u pozivima na bojkot isticao "ko može, neka učestvuje". Jasno je da kartel drži mnoge lokacije i da ima mnogo ljudi koji nekad nemaju izbora i alternative da bi bojkotovali.

Poslednja izmena:
Šta nema?

Ima Aman u Sarajevskoj, ima isto Aman u Braće Nedića, ima u blizini Palilulsku pijacu...dobro nije bas ispred zgrade, ali lepo vreme, malo šetnja, ovo, ono...To je dobro za liniju...

Šalim se, naravno. Jeste nezgodno.

Ja imam solidno snabdevenu pijacu u blizini na kojoj ima skoro sve što mi je u jelovniku, a ono što nema, za to može da se napravi redukcija. Hleb mogu i u pekari da kupim. Od bilo koje prodavnice tipa MAXI, IDEA, AMAN, UNIVER...apsolutno nisam zavisan, bar ne mnogo da izvesni period ne bi mogao da premostim.

Vrh