Šta je novo?

Zaštita kulturnog nasleđa Beograda

• Začetnik teme Садко
  • Datum pokretanja
Skapirao sam da je Safarikova. Nasao sam je i na google maps.
Zna li se ko su vlasnici koji je prodaju?

Ovo su neki postovi iz 2022.
Znaci restitucijom je vraceno porodici Karadjordjevic? Pa isti prodaju?

Не мора нужно значити да су власници, можда је кнез само становао ту неко време.

Screenshot (4562).png

Патријарха Димитрија, зграда предратне фабрике авионских мотора Влајковића и комп.
пројектант Јан Дубови, на њеном месту магацин.

Screenshot (4596).png
DSCI0042.JPG
Screenshot (4595).png

Крунска 66, прича је завршена.

IMG_6488.jpeg

IMG_6485.jpeg

Srušena je iz bezbednosnih razloga po Vrtić koliko znam, ali je pitanje šta će da nikne, mada nemam dobar osećaj.

Безбедносних разлога?! То је сад од НС догађаја постала мантра иза које се сви скривају. Успели су да оштете и зид/ограду обданишта приликом рушења. Објекат је укњижен на новог власника, који и подиже П+2+повучени спрат. То је поента, и шта је још ново?

Изгледа је Врачар највише осакаћен рушењем предрстних зграда. А остао је закржљале имфраструктуре под изговором чувања старих зграда.

Jako duhovito...iz bezbednosnih razloga srusena!
Kuca je bila u dobrom stanju i ljudi su ziveli u njoj sve do nekih ranih 2000ih.

Potom dolazi do premene vlasnika i nekome je bilo dozvoljeno da namerno skine krov i prozore, oluke...divna ideja i sada je jedan od retkih netaknutih blokova pod zastitom nacet... verovatno cemo dobiti neko royal lux ostvarenje sa kovanim gvozdjem

Tako rade investitori najviše po Vračaru sa zaštićenim objektima. Skinu krov i prozore, i kada se statika objekta ugrozi od uticaja vremena ruši se zbog bezbednosti.

Jako duhovito...iz bezbednosnih razloga srusena!
Kuca je bila u dobrom stanju i ljudi su ziveli u njoj sve do nekih ranih 2000ih.
Da je cigla pala nekom detetu na glavu ti bi prvi isao na protest nesto tipa "pobise nam decu, krvave vam cigle".
Ne pitaj me kako znam.

Vrh