Немање стандарда није исто што и несносно удваравање капиталу (прави капиталиста има коефицијент интелигенције преко 120 и зато из дна душе мрзи све ружно и одвратно ма колико старо), а за Атину се не брините. Аутопутизоваће се ти сокаци до краја века. И као награда, али и казна.Ne znam da li je neko već kačio, ali evo upozorenja za Beograđane:
The great lost buildings of Athens
By the time of Greek Independence in 1832, Athens was a shabby and fairly unimportant market town. Although the ancient monuments reminded visitors of glories past, much of the architecture was Ott…alexsakalis.com
Atina je danas jedan od najružnijih gradova Evrope sa uskim sokacima između osmospratnica (i da, čak i danas se ne uvlači građevinska linija, već nove zgrade grade na ulici). A jednom je bila lepa i mogla je da bude jedan od najlepših gradova na svetu. Onda je režim uz kapital uništio zauvek.
Znači ne moramo da se cimamo do Atine, pošto isto imamo u Beogradu.
Društvo za ulepšavanje Vračara je u koaliciji sa SNS-om na vlasti na Vračaru. Izgleda da se peticijom bore sami protiv sebe. Pred svake lokalne izbore se sete da postoje kako bi zamutili vodu.Građani u borbi za zaštitu Vračara - Vreme
Društvo za ulepštavanje Vračara pokrenulo je peticiju za hitno usvajanje odluka o stavljanju delova opštine pod zaštituvreme.com
Код нас је проблем што су сами планови компромисна, кукавична антирешењаU principu tamo gde ima DUP postoji nova regulaciona linija, tačno je da ima primera gde se zgrade ne uvlače ako plan predvidja da gradjevinska kinija ostaje na istom mestu.
Sto se tiče šarenila koje pominjes tu bi se složio sa tobom.
Današnje slike mesta zločina i divljaštva u Internacionalnih brigada. Mogu vam reći da što sam više prolazio kroz taj kraj, to me je ovaj slučaj sve manje šokirao. Neimar, Senjak, Dorćol... su ionako već godinama unazad sistematski i organizovani uništavani *, tako da... dok sam došao do ove kuće, već sam na još 20 drugih lokacija video kocketine i kontejnere gde im mesto nije.
* Pod uništenjem mislim i na slučajeve doslovnog rušenja kulturnih dobara, ali i na estetsko, u smislu da na jednom placu imaš dvospratnu vilu u stilu akademizma, a na susednom placu veliku modernu zgradu od 5 spratova. Zasebno, i razdvojeno, obe su lepe svaka na svoj način. Ali kad su jedna uz drugu, uklapaju se ko futuristički nameštaj u salonskom stanu...
Elem, evo slika. Inače, dok sam ja slikao, video sam još dvoje prolaznika koji su isto stali, fotografisali i komentarisali zločin i sramotu. Ako ništa drugo, bar još ima nemali broj ljudi koji shvataju...
Pogledajte prilog 127633
Pogledajte prilog 127634
Pogledajte prilog 127635
Pogledajte prilog 127636
I da, kao što se može videti, mesto zločina odnosno GADilište je prazno, i čak mlitavo obezbeđeno (neko bi pomislio kao da je pa namerno?). Kao, još ima nade, mada svi znamo da kaubojština i od investitora i od inspekcija neće stati dok se sve to lepo ne sravni i ne pretvori u još jednu groznu kocku kojih već ima nekoliko u ulici...