Šta je novo?

West End - [ Poslovni objekat ]

Vest Beobuild-a

Tržište poslovnog prostora Beograda uskoro će biti bogatije za još jednu modernu poslovnu zgradu.

Poslovni i komercijalni kompleks "West End" lociran je u Tošinom bunaru, u okviru bloka 60. Ovaj projekat sastoji se od dve nezavisne petospratne poslovne zgrade autentičnog arhitekstonskog rešenja, ukupne bruto površine 12.500 kvadrata, sa podzemnim parking prostorom površine 1.500 kvm i obezbeđenim otvorenim parkingom kapaciteta 88 mesta. Završetak prve faze je prema rečima Investitora "City Investment" okončan je u novembru, dok se završetak celokupnog kompleksa očekuje početkom 2010. godine.

Svaki sprat biće podložan izmenama i adaptacijama u zasebne celine prema zahtevima budućih zakupaca. Ono što razlikuje standarde ove poslovne zgrade jeste da se zakupcima u startu nudi prostor sa spuštenim plafonima i podignutim antistatičkim podom, što znatno ubrzava preuređenje prostora po daljim zahtevima klijenata.

Kombinacijom neobičnog koloritnog dizajna i staklene fasade postignut je specifičan kontrast savremenog dizajna i korporativnog imidža modernog poslovnog centra. Tome svakako doprinosi i zaobljena linija frontalnog dela zgrade sa maloprodajnim prostorom u prizemlju, planiranim za uslužne delatnosti koje će svakodnevno poslovno okruženje zaposlenih učiniti prijatnijim.

Investicija iznosi preko 10 miliona Evra, dok će prodaju obavljati CB Richard Ellis Srbija.
091220-WEND-VS-05.jpg

Naizgled rešenje nije najsrećnije, po meni, a na prvi pogled se postavlja pitanje – čemu ove trakice u boji?!
Šta se s tim postiže?! Razigranost fasade, zanimljiva vizuelizacija, materijalizacija... Ništa!

Ove trake naglašavaju horizontalnost, razigranost i kolorit koji se uopšte ne uklapa u ovu smirenu i svedenu formu...

OK, ja sam prvi napravio ovaj topic sa urednim uvodom i linkom pa je posle 3 sata Boki Smoki napravio svoj sa istom temom i moj uvod je prebačen na njegov...

Možda je nebitno ali čemu to?! Ovako ispada da sam ja upao u sred diskusije kao da sam pao s neba i ništa prethodno nisam čitao!

Kako god, Mihailo je spomenuo Google-ove boje ali ako se vidi da je objekat alla "sve mi boje lepo stoje", onda asocijacija može da bude na svašta. Možda je arhitekta uspeo da ostvari efekat look at me arhitekture jer očigledno pričamo o tome ali ja sam uveren da će se odustati od ovih traka...

Ne bih se baš složio sa Sawovskym da je objekat odvratan ali da je blagi užas – jeste!

Podseća me na onu kod nadvožnjaka u Jurija Gagarina...

Urbanista":2ta2c9l7 je napisao(la):
OK, ja sam prvi napravio ovaj topic sa urednim uvodom i linkom pa je posle 3 sata Boki Smoki napravio svoj sa istom temom i moj uvod je prebačen na njegov...

Možda je nebitno ali čemu to?! Ovako ispada da sam ja upao u sred diskusije kao da sam pao s neba i ništa prethodno nisam čitao!
Boki smoki je topic otvorio jos 29 oktobra a ja sam tvoj post prebacio u vec otvorenu temu da ne bi imali duple teme ;)

Nazalost od traka se nije odustalo sto mozes videti na fotografijama koje je postavio bokismoki na prvoj strani teme.

Uživo se najbolje vidi da su stakla u stvari prozračna, ali sa tim "metalnim" efektom odsjaja.

Boje za panele kao da je bira Žika za scenografiju "Šarenice".
Ti paneli prvi privlače pažnju, toliko bodu oči da odvlače pogled od ostataka zgrade i drastično kvare utisak o celoj građevini.

Izvinjavam se, video sam u koje vreme je postavio topic ali ne i datum...
Tek sad videh celu disusiju i fotografije...

Onda bi na Beobuild vestima trebalo da stoje fotografije sa terena za ovaj objekat...

Objekat je odvratan, inače! Ne zaslužuje dalji komentar...

Izvinjavam se još jednom!

Toliko je lep da niko nije slikao a dok smo Arandjela poslali u izvidnicu pa ce sutra u cik zore da ode u tu budjavu ulicu kako rece.Ne placamo tog malog dovoljno,dacemo mu povisicu za novu godinu a i dobro dodje da mu zamenimo baterije :)

Urbanista":3lt76ucy je napisao(la):
Izvinjavam se, video sam u koje vreme je postavio topic ali ne i datum...
Tek sad videh celu disusiju i fotografije...

Onda bi na Beobuild vestima trebalo da stoje fotografije sa terena za ovaj objekat...

Objekat je odvratan, inače! Ne zaslužuje dalji komentar...

Izvinjavam se još jednom!
U projektima imas ubacene fotografije sa kraja aprila ove godine dok na prvoj stranici imas fotke od skoro koje je okacio boki smoki.

Ukoliko arandjel sutra bude u mogucnosti bice i svezijih fotografija ;)

Archangel":22lpccic je napisao(la):
Aranđel će verovatno da postane jedna lepa ledena figura pored Kineza ako se ovako nastavi :D
Kupicemo ti plamenobacac kod kineza,cujem da su hit,malo kostaju,a rade na gorivo od upaljaca!Sve za naseg prvoborca :)

i nije loša, ali izgleda malo jeftino. ne mnogo jeftino, više onako srednje jeftino. ne znam ni sam :/

nije lose ispala uopste...mada uvek naravno moze bolje.Obicna poslovna zgrada kakve se inace grade na periferijama velikih gradova.

Ja uvek upoređujem izgled sa količinom investiranog novvca. Za ovaj projekat su rekli da košta 10 miliona evra tako da za te pare izgleda super :)

Vrh