Šta je novo?

Wellport [Stambeni kompleks | 50.000m2]

Mozes da pogledas i kenedi residence za slicne pare kao i well port. Sjajna lokacija za zivot, jako kvalitetni materijali koliko sam ja video.
 
@lisica Mislio sam na niže zgrade u West 65, za kulu ne znam.

A Blok takođe nema više manjih stanova za prodaju od strane investitora ni u jednoj fazi. Exing, CG, VK, A Blok, Wellport radi isti izvođač radova Exing B&P. Ne znam da li su oni glavni izvođači na svim projektima, ali vidim u referencama da pominju te projekte, kao i mnoge druge, pa predpostavljam da je to donekle sličan kvalitet gradnje.

Što se tiče Blok 32 i Square 43 slična je priča kao i za A Blok, uglavno su ostali veći stanovi.

Park 11, kao i Kennedy Residence imaju sličnu cenu i stanove kvadrature koje gledam. KR gradi Merin, ako sam dobro ispratio. Oni grade i kondominijum na Vračaru koji lepo izgleda i neće biti prenatrpan, ali jedna od mana je po meni što je prilaz dosta loš, jer su okolne ulice izuzetno uske.

Konceptualno i lokacijski mi se Wellport najviše sviđa, jer je zatvoren i nema kafića, prodavnica, kladionica i sl. u prizemlju. Najviše me tu zanima kvalitete faze I i neki utisci ljudi koji su kupili stanove.

Neko je pomenuo igrališta za decu. Uglavnom je teško imati sve na jednom mestu, a i moje mišljenje je da se dosta menja taj koncept, recimo u poslovnim zgradama gde radim imaju obdaništa i igrališta za decu. Lično, najlepše uspomene su mi upravo iz detinjstva, igrališta, basket, fudbal, međutim to se sve manje gradi, uglavnom samo bašta i minijaturno igralište za malu decu.
 
Karl, odakle ste? Meni ne deluje da ste iz BGa... Iskreno ne mogu da razumem nekog kome se Wellport svidja lokacijski, zato mi i deluje da ne poznajete bas grad... Izvinjavam se ako gresim
 
@MladenD Živim i radim na NBGD-a, a živeo sam jedno vreme i na Dorćolu i na Vračaru :)
 
Neko je pomenuo igrališta za decu. Uglavnom je teško imati sve na jednom mestu, a i moje mišljenje je da se dosta menja taj koncept, recimo u poslovnim zgradama gde radim imaju obdaništa i igrališta za decu. Lično, najlepše uspomene su mi upravo iz detinjstva, igrališta, basket, fudbal, međutim to se sve manje gradi, uglavnom samo bašta i minijaturno igralište za malu decu.

Rekao bih da je koncept već promijenjen, tj. navike. Iako živim u bloku gdje ima mnogo više zelenila i prakovskog prostora, ne primjećujem da se nešto koriste pogodnosti istog (izuzetak je ovo sada vrijeme vanrednog stanja :D ). Šalu na stranu, mislim da su se navike promijenile u odnosu na vrijeme prije jedno 30ak godina. Danas djeca uzrasta do tinejdžerskog doba rijetko gdje idu sama, pa roditelji (stariji), koji su pritom takođe motorizovaniji nego ranije, koriste priliku da prije odu na npr. Avalu, Košutnjak i sl. odnosno biciklima na Ušće ili Savu, kako ko, nego da se spuste u parkić iza zgrade. Daleko od toga da sam protivnik zelenika, naprotiv, al ako već mora da se bira, bolje gledati lokaciju, parking ili garažu, koji će smanjiti gubitak dragocjenog vremena u saobraćaju, a prirodu, sport i razonodu upražnjavati na nekim drugim, kvalitetnijim mjestima.
 
Neko je spomenuo firmu za odrzavanje, pa da prokomentarisem.
To sto stoji u ugovoru ne pije vodu na sudu. Niko vas ne tera da pristanete na to. Mozete da potpisete i nikom nista, mrtvo slovo na papiru. Mi smo tako dobili neku znj firmu (da ne detaljisem kakav je to dil bio) i posle smo je zamenili za City facility.
 
@Karl

To vazi za sve novogradnje. Ne moze niko prisilno da vam nametne firmu za odrzavanje, vec se ona bira na skupstini stanara.
Cak, i ako u ugovoru stoji stavka u kojoj prihvatate da investitor odabere firmu, ako to ne uradite, ne moze vam niko nista.
 
Danas
0235e75ca32657abdc39c78d7719c675.jpg
9d979b532181b557da2bdf04e5f24b9e.jpg
95b22e2c3a74d15796f65c498b75d7d9.jpg


Poslato sa SLA-L02 pomoću Tapatoka
 
Sta se desava da ovim projektom,dokle su stigli sa izmenama projekta? 4.faza? Kupci zadovoljni?
 
Kakve izmene projekta? Ozbiljni investitori ne menjaju projekat naknadno, nakon sto dobar deo vec prodaju.
 
reci ti onda njima da su bas neozbiljni :) eno usrecili se stanari u VK, a i ovde.
 
Pitanje za stanare: da li u kuhinji dolazi vruća voda od bojlera iz kupatila, ili je neophodno ugraditi kuhinjski bojler?

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
 
Potrebno je ugraditi bojler

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
 
Hvala. A zasto onda postoje 2 dovoda, tj "ventila" ili kako bi ih vec nazvao ispod prostora za sudoperu? Kada sam poslao slike vodoinstalateru, rekao mi je da se to radi onda kada je dovod vruce vode iz kupatila (tj jedan je vruca voda, drugi hladna).

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
 
Svidja mi se sto su u ovim zgradama implementirali stare dobre, proverene koncepte iz proslog veka umesto onih bzv novotarija koje imaju zgrade u komsiluku: centralne klime, podno grejanje, termalne pumpe, smart home..
 
Iskreno, ne znam. Nisam se jos uselii pa nisam obratio paznju na to. Vidim samo da je postavljena struja ispid mesta za sudoperu kao i da je ranije pisalo da je deo opreme i bojler za kuhinju( posle su skinuli to sa sajta). Ne znam ni kako bi provukli toplu vodu do kuhinje s obzirom da kuhinja i kupatatilo nisu spojeni

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=733527#p733527:2gjcq6rd je napisao(la):
MrGood2016 » Čet Apr 30, 2020 12:38 pm[/url]":2gjcq6rd]Svidja mi se sto su u ovim zgradama implementirali stare dobre, proverene koncepte iz proslog veka umesto onih bzv novotarija koje imaju zgrade u komsiluku: centralne klime, podno grejanje, termalne pumpe, smart home..

Подно грејање где преко ставите дрвени паркет а опште је познато да је дрво изолатор је заиста бзв. новотарија а шта тек рећи о централној клими која је забрањена у свим објектима јер је опасна због ширења вируса и бактерија али то је одавно познато само је сада дошло до изражаја па се обраћа више пажња.
 
Tebi su u drugoj temi vec objasnili to sto sad komentarise, ali ti ne mozes to da razumes ili se pravis da ne razumes da bi nastavio da trolujes, tako da nema poente ponovo ti pricati istu pricu.
 
Ништа није објашњено али схватам да је то осетљива тема па нећу да затежем, јасно је да цео свет на предлог струке не дозвољава централну климу што ће наравно донети огромне губитке привреди али нека буде да боље да су консултовали форумске стручњаке свих наука овде.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=733529#p733529:20pc2guj je napisao(la):
Nisko » Čet Apr 30, 2020 12:40 pm[/url]":20pc2guj]Iskreno, ne znam. Nisam se jos uselii pa nisam obratio paznju na to. Vidim samo da je postavljena struja ispid mesta za sudoperu kao i da je ranije pisalo da je deo opreme i bojler za kuhinju( posle su skinuli to sa sajta). Ne znam ni kako bi provukli toplu vodu do kuhinje s obzirom da kuhinja i kupatatilo nisu spojeni

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Jedan dovod za slavinu i jedan za sudomašinu.
 
Nije. Sudomasina ima odvojeno sve za sebe. Pored sudomasine imaju jos 2 dovoda. Na oba je hladna voda. Sad smo proverili. Nemam pojma zasto.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
 
Vrh