Šta je novo?

Wellport [Stambeni kompleks | 50.000m2]

Kolika vam je odobrena snaga na racunu za struju za stan i kolika vam je snaga punjaca?
Odobrena snaga je 17kw. Sasvim dovoljno za trofazni punjač od 11kw. Svakako vidiš da su oni nudili samo monofazno brojilo. Ne znam koja je tu maksimalna snaga, pretpostavljam da je 3.5kw ili možda max do 7kw.

Nije bilo moguce dodavati brojila, sva dodatna mesta u ormaricima za brojila su bila zauzeta na pocetku.
Da li to znaci da sada u Newportu, posto imamo i faze 2, 3 i 4, a garaza je ista mozemo zahtevati da se ostave mesta za dodatna brojila? Pa da onda u toku ugradnje brojila za fazu 2 trazimo da dodaju i nama iz faze 1?

Takodje, sto se tice brojila, jesu li monofazna i u Newportu, zna li neko?

Danas sam zvao, trosobni se kreću od 4000 do 4500, oko 80 kvadrata imaju. Na nižim spratovima ima i za 3800. Cene uključuju PDV.
Ja sam zaista šokiran na šta ljudi daju tolike novce, pa da li imate oči!?!?! Ovo izgleda kao zatvor, čudimo se zašto nemamo bolju arhitekturu zgrada, pa nemamo jer znaju da će svakako prodati kako god da je naprave, nema potrebe da se komplikuje, samo rokaj kao lego kocke. Drugo, da li je neko primetio koliko ima zelenih površina koje su ostavljene za tolike zgradurine, mali parkić zatvorenog tipa i to je to, dodje desetoro dece i bude gužva. Bukvalno svi blokovi na Novom Beogradu koji su izgradjeni u prošlom veku, 100 puta su humaniji za život od ovih današnjih fensi naselja. Verujem da ste diskutovali o ovim stvarima sigurno na ovoj temi i na nekim drugim projektima ali mi je stvarno fenomen, da ljudi kupuju stanove koji su totalno precenjeni. Izgleda da je samo bitno da ima što više spratova i što više kvadrata..

Ljudi uglavnom kupuju ovakve stanove kao investiciju, ne zato što im se sviđa arhitektura ili kvalitet života koji nude. Bitno im je da novac „radi“, pa im je svejedno kako to izgleda.
Ali iskreno, ja ovde ne bih kupio ni kao investiciju po ovim cenama. Previše je naduvano za ono što realno dobijaš.

IMG_20251021_164239.jpg
IMG_20251021_164321.jpg
IMG_20251021_164332.jpg
IMG_20251021_164430.jpg

Pisao sam nedavno na jednoj od tema ovde da je najveca tragedija u mentalitetu kupaca nekretnina u Srbiji to sto su nas investitori ubedili da je ovo luksuz pa sad rade sta im se hoce.
Prodaju kvadrate po €4k+ a ugradjuju ovakve bojlere, radijatore od poda do plafona na sred dnevne sobe, klima uredjaje (kutije), itd.
Dok god ljudi pristaju da kupuju ovakav “luksuz” za trenutne cene, trziste nekretnina ce biti u potpunoj kontroli mocne manjine.

Na vebsajtu je navedeno da će bojler biti Ariston Velis 80L, dok u ugovoru samo stoji da će akumulacioni bojleri biti od međunarodnog proizvođača. Sam bojler i način instalacije izgledaju zaista neprijatno. Proveriću sa prodavcem.

Das 4.000e/m2 I stave ti ariston bojler od 90l u sred kupatila kao kod moje babe u stanu 🤕
Kod mene u maloj zgradici za koju sam dao 2100 eura sa pdvom postavljen isto Ariston, ali lepo u uglu, nigde ne smeta, ne zauzima prostor, ovo je stvarno smesna pozicija bojlera, zauzme ti pola kupatila bez razloga

Vide se priključci za vodu ispod bojlera. Znači tu je planiran sanitarno higijenski kutak sa mašinom za veš ispod bojlera radi optimalnog iskorišćenja prostora. Bez veze pozicionirano na sred kupatila, nema šanse da se smisleno sakrije ali je barem vrlo lako pristupačno za redovne servisne intervale. Realno - bez veze izvedba.

Vide se priključci za vodu ispod bojlera. Znači tu je planiran sanitarno higijenski kutak sa mašinom za veš ispod bojlera radi optimalnog iskorišćenja prostora. Bez veze pozicionirano na sred kupatila, nema šanse da se smisleno sakrije ali je barem vrlo lako pristupačno za redovne servisne intervale. Realno - bez veze izvedba.
Položaj ugradnje mi je u redu, ali model bojlera ne odgovara oglasu. Trebalo bi da bude skuplji model. Model na slici košta samo oko 15 hiljada dinara, dok onaj u oglasu košta oko 35 hiljada dinara. Mislim, mogao bih ga sam ponovo instalirati, ali to pokazuje neprofesionalnost investitora. U svakom slučaju, bolje je proveriti sa prodavcem jer je verovatno ovo kupatilo greškom instalirano.

Svojevremeno sam išao na razgovor kod prodajnog agenta za projekat Newport. Stavljaju stolariju sa drvenom oblogom koju farbaju u belo i koja izgleda prejeftino. Parket je u nekoj osrednjoj klasi i izgleda prilično ružno. Koncept prodajnog salona je takav da dođeš, vidiš šta ugrađuju, okreneš se i ne vratiš se nikad.

Meni je ovde veci problem dizajn plocica nego bojler.
Em su ruzne, em su neprakticne, kad pocne kamenac da se kupi videce se svaka tackica.
Kupci su mogli da biraju boju i dizajn pločica. Kada smo birali boju, ova crna boja je zapravo izgledala veoma sjajno, ali nekako nije ispalo vizuelno dobro, verovatno zbog nedostatka svetla

Kupci su mogli da biraju boju i dizajn pločica. Kada smo birali boju, ova crna boja je zapravo izgledala veoma sjajno, ali nekako nije ispalo vizuelno dobro, verovatno zbog nedostatka svetla
Da, mi smo izabrali svetle u jednom kupatilu, a u drugom sive. Ne znam kako ce ispasti, ali ove tamne su nam i u salonu izgledale precudno.

Plocice su kao boja automobila, crna i ostale tamnije izgledaju fenomenalno u salonu, jos kad ih uglancaju.
Na ulici posle 2 dana izgledaju flekavo i musavo.
Svetlije nijanse su mnogo prakticnije.

Vrh