Šta je novo?

Wellport [Stambeni kompleks | 50.000m2]

A kako su papiroloski pokrili prodaju parking mjesta nsli neki model ili na divlje

I mene to zanima posto su u GDS napomenuli da "razmisljaju" da prodaju ili izdaju parking mesta. Cak u ugovoru o odrzavanju postoji stavka odrzavanja parking mesta.

Nasao sam jedno pravno tumacenje:
S obzirom na to da parking mesto ne predstavlja poseban deo zgrade na kojem se može steći pravo svojine, a samim tim ni nepokretnost, u smislu Zakona o prometu nepokretnosti, ono ne može biti u prometu, te ugovori o prometu ovih nepokretnosti nemaju pravno dejstvo, odnosno ništavi su, budući da su protivni prinudnim propisima, o čemu Pokrajinski zaštitnik građana obaveštava javnost u skladu sa svojim ovlašćenjima.

http://www.ombudsmanapv.org/riv/index.p ... lang=sr-YU

direktor":2bq793bc je napisao(la):
A kako su papiroloski pokrili prodaju parking mjesta nsli neki model ili na divlje
Iskreno ne znam. Samo znam da ne mozes da ga uknjizis na svone ime. Verovato se ide na neku formu "neogranicenog izdavanjanja". Da li je isti slucaj sa podzemnom garazom?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Čudno kako regulator više ne nađe za shodno da reguliše ovo pitanje parking mesta na otvorenom, ili da jasno zabrani (pošto je trenutno takav zakon) ili da predlože izmene nekih zakona/pravilnika i omoguće isto. Ovako je čista kaubojština.

inače, kako se svaki dan ovuda krećem, interesantno mi je da se Wellport očigledno kači na toplanu, pošto izvode velike radove na izgradnji toplovoda oko Westa ka Wellportu i placevima iza ka Tošinom bunaru.

U Westu je grejanje koliko ja znam na gas i po utrošku i jedan kolega ima samo pozitivna iskustva sa time (obračunima).

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=555548#p555548:1vaxjays je napisao(la):
Kanta » Ned Jul 29, 2018 1:48 pm[/url]":1vaxjays]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=555315#p555315:1vaxjays je napisao(la):
Nisko » Sub Jul 28, 2018 4:24 pm[/url]":1vaxjays]Moram da proverim kako su regulisali odnosenje smece. Na delu foruma namenjen projektu VK, gde je isti investitor, pronaso sam slike gde su poredjani kontejneri bukvalno ljudima ispod prvog sprata. Uzas. Zamislite sa platite 2500 eur kvadrat a oni vam ispred prozora nabudze 10 kontejnera. Nadam se da ce da ih ukopaju kao u A bloku, u suprotnom "luksuzni kompleks" gubi sustinu

Pogledaj lokacijske uslove ROP-BGDU-12537-LOCH-2/2018 za izgradnju prve faze.
Evo uslova JKP Beograd za kontejnere.
file.php

Eh koliko smo samo kritikovali na VK temi investitora, a sad citajuci ovo vidim da je i grad podjednako "zasluzan" ! Nije da sad nesto branim investitora, uštinuli bi oni gde god mogu, ali se postavlja pitanje ZASTO ? je grad odustao od podzemnih kontejnera ??? OK, mogu da razumem, da se nema mehanizacije, da se prave guzve i zastoji da treba odrzavati, ali opet s druge strane smanjuje potrebu za ulicnim cistacima i daleko je cistije !!! Kontejner ispod prozora, koliko ga god ogradili, nemoguce je da se nece osecati. Prostorije za kontejnere unutar objekta jos gore, jer zbog slabije ventilacije vremenom postaje gore nego da su napolju. Jasno je, ne moze sve preko noci, ali evo mogu poceti od novogradnji, pa njih da su uslovili, pa onda redom, deo po deo grada, prilagodjavati, da se makar krene u tom smeru.... ovako, nista, resetovali na pre-Djilas (af)eru i kraj price.

Uzgred, dodatno vezano za ovo sto su naveli, zivim u starijoj gradnji gdje vozilo GČ svaki put vozi unazad, uzbrdicom, po saobracajnici užoj od 3m, a kontejneri se guraju duze od 15m po izuzetno neravnom terenu. (ispucale betonske ploce). Tako da, usloviti investitora okretnicom na ne tako velikoj parceli od strane grada je apsolutno smesno.

vladimir15":1nzd636d je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=555315#p555315 je napisao(la):
Nisko » Sub Jul 28, 2018 4:24 pm[/url]":1nzd636d]Moram da proverim kako su regulisali odnosenje smece. Na delu foruma namenjen projektu VK, gde je isti investitor, pronaso sam slike gde su poredjani kontejneri bukvalno ljudima ispod prvog sprata. Uzas. Zamislite sa platite 2500 eur kvadrat a oni vam ispred prozora nabudze 10 kontejnera. Nadam se da ce da ih ukopaju kao u A bloku, u suprotnom "luksuzni kompleks" gubi sustinu

Mislim da se neće znati definitivno dok ne izbace konačan urbanistički plan. Sudeći po preliminarnom kontejneri bi trebali biti negde odvojeni skroz od unutrašnjeg parka, da kažem najdalja moguća tačka u privatnom parku. Mislim da je ovde dobro što recimo nisu odlučili da budu faze i najbliže AC-iju, tako da privatni park neće biti okružen u potpunosti fazama.

Ne mogu da procenim po ovome što sam dobio da li je ukopano ili ne. U svakom slučaju na prvi pogled mi deluje ozbiljnije zamišljeno nego u VK.

Preliminarni urbanistički plan
Po ovom planu, koliko vidim, da bi dosao do ulaza u zgradu moras da dodjes do putica druge faze. Cini mi se da je put za automobile ispod nivoa ulaza u prvu fazu. Kao da postoji pasarela ili tako nesto? Jel neko razume gde je ulaz u zgradu?

Danasnja...
f52b60dd4e8c1a1cc818f390e1376ecf.jpg

Par slika od ranije kada su poceli sa pripremom terena.. Zaboravio da postavim..

IMG_20180727_093908.jpg

IMG_20180727_094106.jpg

IMG_20180727_100853.jpg

Ma, ja bih tu jedan soliter nakalemio, grehota da se takva lokacija ne iskoristi... Malo je 9 spratova, realno.

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

Jeste, ali od početka je ovako predstavljen.... Zgrada popreko, a park/dvorište ispred nje, ograđen ogradom

frode":1mrzbamp je napisao(la):
Ma, ja bih tu jedan soliter nakalemio, grehota da se takva lokacija ne iskoristi... Malo je 9 spratova, realno.

Nije isključeno ako bude postojalo veliko interesovanje. Danas svakako važe isti kriterijumi za građevinske dozvole kao i 90ih. Investitorski urbanizam u punom zaletu.

Sva sreca nema mesta za nesto vise od ovoga sto su planirali :) jedino sto mogu je da idu u visinu u narednim fazama

Da li su mozda kontaktirali nekoga u vezi potpisivanja kupoprodajnih ugovora? Ima li neko informacije vezano za to?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=560276#p560276:b0udcm0t je napisao(la):
cloud041 » 19 Aug 2018 10:37 am[/url]":b0udcm0t]
frode":b0udcm0t je napisao(la):

Nije isključeno ako bude postojalo veliko interesovanje. Danas svakako važe isti kriterijumi za građevinske dozvole kao i 90ih. Investitorski urbanizam u punom zaletu.
Nazalost 90-te u punom sjaju...vrlo mi je zao zbog toga... :(

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=562962#p562962:1ru53h76 je napisao(la):
vladimir15 » Sre Avg 29, 2018 10:02 am[/url]":1ru53h76]Da li su mozda kontaktirali nekoga u vezi potpisivanja kupoprodajnih ugovora? Ima li neko informacije vezano za to?
Mene jos nisu kontaktirali. Polozio sam garantni depozit 07.08. Posto sam kreditni kupac, ne moraju da zure. Sto kasnije to bolje :)

Dobijena je građevinska dozvola. Stupa na snagu sledeće nedelje, pa kreće potpisivanje kupoprodajnih ugovora.

Malo detalja iz dozvole ROP-BGDU-20436-CPI-4/2018
Da je po zakonu, sacekali bi i prijavu radova pa onda krenuli sa izvodjenjem. Sreca pa se nista nije desilo, ovde je situacija mnogo gora nego u Kneza Milosa. Tamo su bar imali dozvolu pre pocetka radova. Ovde da se desilo nesto onako bila bi katastrofa. Neka NN lica su upala na NN posed i kopaju bez dozvole i bilo cega. Lokacijski uslovi nisu nista za radove.

Posto na svim temama ljudi ubise sa klimama, zanimalo me kako je reseno pitanje klimatizacije jer su stanovi prilicno veliki.
I evo navoda sa sajta, za svaku pohvalu:

"U svim dnevnim i spavaćim sobama, multi-split sistem klima uređaja renomiranog proizvođača Daikin."

Vrh