[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=693945#p693945:1iaaikxe je napisao(la):
Sanitarium » Pon Dec 30, 2019 10:38 am[/url]":1iaaikxe]Mozes li reci koje dodatne radove si trazio?
Da procenimo ozbiljnost gresaka
Ne znam odakle bih krenuo, ali ajde da probam..
Dakle, nakon kupovine stana od renomiranog investitora, u martu mesecu njima je izdata kompletna tehnička dokumentacija što se tiče dodatnih radova za stan.. Meni lično su tada samouvereno tvrdili da takvu uslugu pružaju, a ja srazmerno tome prihvatio kako bi moj stan u kojem planiram da živim bio najpribližniji onome što sam zamislio.. Verujem kao i svakome ovde..
Neke od stavki koje nisu uradili, pogrešno uradili ili uradili na svoju ruku, a znali su da naplate na vreme i uredno..
1. Data im je instrukcija da se unutrašnja jedinica klima uređaja izmesti sa jednog kraja zid na drugi, što je uredno naplaćeno jer pričamo o promeni položaja jedinice od inicijalnog.. Rekao sam u redu koliko to košta, platiću, uradite samo tako.. Nakon kada sam ušao na primopredaju stana ustanovio sam da jedinica za spavaću sobu nije na zidu na kojem je predviđeno, već gde su oni naumili kataloški.. Greška od strane investitora je priznata, i radovi su u toku, u redu.. Ali kompletno su morali da buše i razbijaju zid u spavaćoj sobi da bi sve instalacije od klima uređaja prebacili na drugu stranu.. Takođe spoljna fasada je morala da bude dodatno isečena zbog kablova koji se sada postavljaju drugačije zbog promene pozicije klime.. Moje pitanje ovom priliko jeste ko čita te projekte i 9 meseci nisi mogao da pročitas na prilično dobro dokumentovanom projektu gde je na više strana označena tačna pozicija jedinice na kojem je zidu? Takođe sam napravio dodatne slike ovog procesa kada je započeto prebacivanje na zid na koji je plaćeno da bude.. Mogu ih podeliti ovde, pa da sudite sami..
2. Idemo dalje.. Dakle u Ugovoru o dodatnim radovima naplačeno je farbanje upuštenih niša spuštenih u plafonu u odeljku MOLERSKO FARBARSKI RADOVI pod tačkom 3 stoji gletovanje i bojenje disperznom bojom u RAL9011 upuštenih niša u spuštenom plafonu dim.. I piše u cenu uračunat rad i materijal iznos 100.01eur + PDV. To u stanu nije urađeno, a naplaćeno je. Na ovo pitanje zašto moje niše u stanu nisu u toj boji? Odgovor još uvek nisam dobio..
3. Molersko farbarski radovi u kompletnom stanu su urađeni kao da je moler bio pijan ili je radio bez ruku u datom trenutku.. Primedba na ovo je prihvaćena i od strane menađera kompleksa je ustanovljeno da će se za ceo stan uraditi kompletno moleraj, sve dok ne budem zadovoljan.. Ovo u redu, primetili su i sami da je loše, i reagovali..
4. Pored toga poziciju lustera u dnevnoj sobi su promašili i pitani su da li planiraju da ih izmeste i isprave kao što im je definisano po dostavljenom projektu? Odgovor nisam dobio i u potpunosti ignorisan..
5. I ono što je za mene katastrofalno, a procenite sami.. Iz velike želje da moj stan bude minimalistički i koliko toliko u potpunosti kontrolisan od strane Smart Home sistema, izneo sam dodatne želje za istim i odredio dodatne stavke koje sam platio da kada bih ušao u stan prilikom primopredaje video dva ogromna ružna telekomunikaciona ormana postavljanja na glavnom zidu dnevne sobe, odnosno pregradnom zidu između spavaće i dnevne sobe.. Da vam bolje dočaram utisak, u pitanju su ormani veće veličine čak i od električnog ormana koji stoji iznad ulaznih vrata.. Dakle, nije u pitanju jedan komad, već dva, jedan pored drugog!!! I postavljena taman tako da budu u centralnoj tački celog stana.. Pri čemu mene niko nije kontaktirao i obavestio me da se ovo planira postaviti i razmotriti sa mnom opcije na koja mesta je to pogono učiniti.. A da su skrivena.. Dakle, Investitor je na svoju ruku odlučio da ovo uradio, bez mnog znanja.. Takođe, posedujem slike ovog remek dela od strane ko god je ovo odlučio da uradi, pa ljudi mogu da procenjuju dalje koliko doseže njihova hrabrost prilikom ovih postupaka.. Jedino gde smo učestvovali i razmaztrali sa njima jeste položaj kontrol panela koji i treba da stoji na ovom zidu..
Dakle, svestan sam da postoji šansa da ovo neko pročita od strane investitora, izneo bih sledeće.. Menađer kompleksa bih rekao da korektno pristupa rešavanju svih problema i za sada da kažemo profesionalno, rečeno mi je da će se pojedini radovi obavljati sve dok ne budem zadovoljan.. Hvala na tome.. Ali direktno primedbu i žalbu imam na glavnog arhitektu projekta koji je na svoju ruku tumačio stvari koji su dostavljene na izradu.. A pride na pojedina pitanja koje sam gore napomenuo i uredno platio, apsolutno ne dobijem odgovor od strane istog.. Ovom prilikom apelujem da se hitno sazove sastanak kako bih dobio isporučenu robu koju sam platio..
Verujem da će ovo pročitati mnogo ljudi ovde koji su pošteno zaradili da kupe svoj stan i planiraju da investiraju u svoj budući, čisto o kakvoj nestručnosti i neprofesionalizmu se ovde radi kada je reč da kažemo o određenim osobama koje očigledno ne poseduju adekvatnu stručnost za tumačenje tehničke dokumentacije..
Za sva pitanja sam tu, ali ako je ovo trenutno vrh profesionalizma u Srbiji što se tiče poslovanja u ovom domenu, onda je jasno da i nisu baš za onim što se predstavljaju.. Takođe postavlja se pitanje koje je to tehnička komisija ulazila u moj stan i pre primopredaje verifikovala tačnost radova, i da li su ulazili uopšte..