Kanarska ostrva recimo. Cele godine od 15-28Izmerio sam na terasi, u debelom hladu 38.
Mislim da su najave o temperaturama preko 41. deo psihoze koju sistematski siri onaj Ludak.
Voleo bih da cele godine bude do 15-25 stepeni.
Ne znam jel ima to negde?
Da.Je li 38 kao najtopliji dan nesto nenormalno za nas grad u julu mesecu?
Jašta, i obaranje rekorda u toploti, rekordne suše, sve češći i gori šumski požari, isušivanje jezera i pomor ribe i energetska kriza koja nas sve čeka na jesen i zimu, to je sve normalno i dešava se od kad je sveta i veka. I najbolji način da se čovek izbori sa svim tim je da zapuši oči i uši i pravi se da se ništa od toga ne događa i onda će sve sve to samo rešiti. Doći će dobre vile i patuljci na jesen pa će da obnove vodostaje, ožive ribe, stvore struju ni iz čega, regenerišu ubijene useve itd...Evo, ovde, mlad covek gubi vreme citajuci clanke sto je neka baba umrla, Bog da joj dusu prosti, ili sto su izbili negde pozari. Stvari koje se desavaju otkad je sveta i veka.
A posle meni njakeju da sam teoretičar zavere. A ovde uspevaju da se izvedu konstrukcije koje povezuju toplotni talas rekordne vreline i štete, sa vladama sveta. Znači, ako neko ukazuje da je klima svake godine u sve većem kanalu, to je sve po nalogu svetskih vlada koje bi da vladaju nama strahom. Pošto do sada nisu vladale, i taman smo bili nadomak svetske revolucije i promene, pa sad odlučiše da nas plaše toplotnim talasom i osujetiše taj plan... eto, zamalo da uspemo ali se predasmo strahu i propadosmo... mda...A necemo se nikad organizovati ako smo preplaseni. Oni vladaju koristeci strah, a objektivnog razloga za strah nema.
Jako pametno.Eno Goje covek juce trcao 12km.
Jeste. preopteretili smo planetu kao sistem, sad ce da nas se polako resi.То се зове природна селекција, илити како ја то називам, "правило Бог побеђује"
Prca mi jedan seljak kako ova vrelina prepolovi prinose, cak i kad se navodnjava.Tako da nije bitno samo imamo li hrane, neko i koliko ona košta, i da li je raspodela te proizvodnje po količinama i ceni onakva kakvu nutricionisti preporučuju? A tu svaki stepen temperature koji je viši u konačnoj posledici na groblje premešta više naših ljudi, upravo preko opisanog mehanizma uticaja klime na raznovrsnost, količine, kvalitet i cenu hranu. A koliko će tih žrtava biti više zavisi od toga koliko je dobro SRBIJA pripremljena na klimatske promene, i šta SADA radimo da živimo u humanijem okruženju i jedemo nešto dostojno čoveka po cenu koju prosečni ljudi mogu da plate.
Ma gde bre, nemoguće. Ovo je sve normalno i uobičajeno...Prca mi jedan seljak kako ova vrelina prepolovi prinose, cak i kad se navodnjava.
Rešenje je da batališ i njega kao i što si medije batalio, automobil, itd. Dobronameran savet.A ovaj forum je iz dana u dan sve vece kmecaliste i nabijen je negativnom energijom.