Šta je novo?

Vojvođanska - Tošin Bunar

Слике 19.мај 2016.

У оквиру ограђеног целог слободног простора (дворишта) основне школе Јован Стерија Поповић, почели су са уклањањем и расчишћавањем дела тог ограђеног простора. По неком плану, а то сам већ постављао на овој теми, ту би требало да буде вртић. Нема још никакве табле.

Ајде @МаРкОс друже, ако видиш са твоје терасе, сними пар слика и погледај да ли има негде табла.
Pogledajte prilog 1
 
Хвала Милоше за слике и обавештење, плусићћћ укњижен.

Вероватно још увек припремају терен, па зато нема табле !

Предпостављам да ће да граде вртић, а ево моје поруке од марта ове године, а окружено црвеним на овом ортофото снимку је овај простор који сад расчишћавају.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=374228#p374228:3izxxnl3 je napisao(la):
Гага » 03 Мар 2016 03:06 am[/url]":3izxxnl3]Пронашао сам на сајту Дирекције за грађевинско земљиште мапу у ПДФ-у са "Прегледом локација намењених изградњи вртића, основних и средњих школа и високошколских установа на ширем појасу улице Јурија Гагарина". Ту је приказано где би се то све требало градити, једног лепог дана.

За сад само приказ везан за Војвођанску улицу тј. део код основне школе Јован Стерија Поповић. На простору између подигнуте ограде ове школе и уличице за улаз-излаз у блок 64, ће бити изграђена предшколска установа, означено са жутим, а још сам је и заокружио са црвеним кругом. Ово чисто као обавештење.



file.php
 
Od stanice kod Dusana Vukasovica do zel stan Tosin Bunar sada se putuje 12~13 minuta. Mislom da je to duplo duze nego u vreme kada je bilo ono uskp grlo. Razlog naravno idotski semafor u Nilole Dobrovica na kojem se cka do besvesti.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=388212#p388212:3b0i0qro je napisao(la):
dane bezanija » Fri May 27, 2016 8:51 am[/url]":3b0i0qro]Info iz gradske uprave...grade se novi teniski tereni bez saglasnosti sektora za imovinsko-pravne odnose tj.nelegalno.ne moze im niko.nista..imaju ogradu od 50000eur.

Na kojoj lokaciji? Gde je dvorište škole ili plac pored gde je bila prašuma? Koliko se secam po ranijem renderu tu su bili planirani teniski tereni.
 
Evo jedna informacija, bageri koji bili van ograde škole su od zelenila, i oni su samo nivelisali površinu, u prevodu kosili travu, a mašine koje se nalaze u okviru skolske ograde po rečima jednog od radnika, ravnaju površinu i nasipaju tucanik, rekli su za neke sportske terene ali ne znaju kakve. :shock:
 
Koliko vidim u katastru, ceo ogradjeni prostor skole je jedna katastarska parcela. To bi trebalo da znaci da tu ne moze da se gradi nista bez saglasnosti skole/opstine/grada. Ali ako malo bolje pogledamo stvari moguci su razni sacenariji: direktor pomenute skole je vec poznat po sklonosti prepustanja dela skolskog dvorista za druge namene, tako imamo I onaj teniski klub koji je tu vec godinama. Secam se kad se taj teniski klub tu uselio bilo je opravdanje da ce djaci skole imati veliki popust za treniranje tenisa (od toga naravo nije bilo nista), moguce da ce se i sada povlaciti neka slicna prica. S druge strane, obzirom da je na opstini vlas zadrzao Sapic a gradom upravlja SNS moguce da cemo videti borbu u dokazivanju ciji je duzi.
Ali, ajde da budemo optimisti, mozda se ipak rade tereni za samu skolu, obzirom da im je nekadasnje igraliste ispred skole prepolovljeno pre par godina kada se radila rekonstrukcija Vojvodjanske.
 
Opet moram da kazem...teniski tereni su podneli zahtev skoli za nove terene,dobili od njih saglasnost ali od grada nisu dobili saglasnost.ali radovi se nastavljaju...ocigledno uz neku podrsku...politicku naravno
 
Muljacina ipak skola mora za takav ugovor da ima saglasnost skolskog odbora i ministarstva prosvjete
I ugovor moze da se trazi na osnovu zakona
 
zna li neko sta se radi oko skole na raskrsnici vojvodjanske i nehruove?kod pesackog prelaza se na kolovoz postavljaju neki izvicnjaci,dal neko usporenje saobracaja ili sta,ja nznm...ali predstavlja opasnost za bilo kakvu voznju...prosiruje se kolovoz sa jedne str a sa druge smanjuje...ne razumem...
 
Radi se na smanjenju kolovoza, ako si upoznat parking će sada biti kosi, i ići će do tog starog pesačkog prelaza, tako da se sada tu pravi novi pešački koji će biti na kraju parkinga ulice, zato se i sužava kolovoz.
 
Sužava se razdelno ostrvo, kako bi se dobila nova parking mesta - umesto pararelenog, parkiraće se koso.

Kod škole su raskopavali zbog zamene trotoara i kolovoza na kod kapije na ulazu u školsko dvorište, kuda sada prolaze teški kamioni. Sa trotoara je skinut behaton (logično - zašto su ga i postavljali?) i betonirana je osnova. Taj deo trotoara će verovatno asfaltirati kada budu asfaltirali i novi deo kolovoza, dobijen suženjem razdelnog ostrva.


E sad, suženje razdelnog ostrva:
radi se o Nehruovoj ulici, između blokova 62 i 63. Prvo su počeli da rade na "severnom delu", i to prvo jednu stranu ulice, raskopavši jednu stranu razdelnog ostrva, udarili novu podlogu, ivičnjake, betonsku ploču... pa su onda isto uradili sa druge strane. U pitanju je razdelno ostrvo koje je bilo širine oko 3 metra, možda nešto više.
Zašto nisu raskopali sve od jednom i napravili novo razdelno ostrvo, ne znam.

Vic je u tome, što su posle toga započeli isto proširenje kolovoza i sa "južne" strane Nehruove, ali su - odmah raskopali celo ostrvo i udarili jednu podlogu...


Obzirom da su kružni tok u istoj ulici, nešto dalje, kod pijace u bloku 44, "pogodili" iz trećeg puta, ništa me ne čudi.
 
Imam jedan predlog kako da se ubrza saobraćaj u Tošinom Bunaru. Stanica JGP-a u Tošinom Bunaru u smeru ka Vojvođanskoj - "Stari aerodrom", bi trebala da se ukine. Ona se nalazi na kratkom rastojanju između stanica Železnička stanica Tošin Bunar i IMT, i zaista ne vidim neki veliki razlog za njeno postojanje, naročito kad se zna da u suprotnom smeru ne postoji stanica u tom delu ulice. Po svemu sudeći ta stanica ima privremeni karakter i da je proširenjem Tošinog Bunara izgubila svaku logiku postojanja. U tom delu Tošin Bunar ima 2 trake, i kad stane autobus na stanicu blokira se jedna traka pa nastane privremeni čep dok autobus ne krene sa stanice.
 
Није било жртава, а жена која је возила преврнути фолксваген поло је повређене (не пише који степен повреда).
http://www.blic.rs/vesti/beograd/lancan ... se/35jmpzz

Интересантан је и један коментар на овај догађај:
~Jumbo : Pošto svakodnevno tuda prolazim mogu da kažem da taj semafor ne radi svaki vikend i ponedeljak prepodne. Isključe ga svaki put u noći između petka i subote, a uključe ga u ponedeljak oko podne ili popodne. I svaki put kad semafor ne radi desi se i saobraćajka.
 
Uporno prijavljujem to beokomu i oni stalno kazu da salju ekipe i namestaju..
Nakon svake kisice ili grmljavine on ne radi.
Ja ako idem sa Kose i vidim da treperi skrenem desno pa idem do Sterije i tu skrenem levo.
Malo pravim krug ali ne riskiram da presecam toliko prometnu raskrsnicu ili da cekam 5-10min da nema saobracaja.
 
У ограђеном делу школе Јован Стерија Поповић, где су ономад у мају месецу насипали земљу и равнали, након тих радова све је стало. Ни терени, ни базени, ни игралишта, ни камиони, ни авиони :D , Сад полако почиње растиње да зараста.
Pogledajte prilog 2
Pogledajte prilog 1
 
Prođoh danas Vojvođanskom, desetak automobila na ovom semaforu, ali sam morao da sačekam drugi, jer su sporo krenuli na zeleno. Većina automobila je nastavljala pravo, gde postoji samo jedna traka, dok za skretanje ulevo ima dve. Zašto jednoj od ove dve leve nisu dozvolili i pravo?

 
Slazem se, druga traka sa leve strane bi trebala imati mogucnost voznje pravo i skretanja u levo.
 
Vrh