Šta je novo?

Vojvođanska - Tošin Bunar

PIGLET

Higher intermediate
Učlanjen(a)
13.06.2007.
Poruke
818
Pohvaljen
1.142
Samo da obavestim cenjeni auditorijum da su otpočeli radovi u Vojvođanskoj, zvanično 29.02 mada sam ih ja tek danas video.
Izvođač je Kolubara Invest gradnja.
Lokacija je ograđena, postavljena je tabla, rok je sept 2008.
Na licu mesta sam video buldozer, bager , skip i tri kipera.
Počeo je iskop za nešto što mi liči na šaht, znači kreću od kanalizacije što je i logično.

Pošto je u mom komšiliku , biće par fotki uskoro.:kk:
 
Da da krenula i vojvodjanska posle 8 godina najave...
Evo dve slike na brzaka
Dobro je sto nisu zatvarali postojecu ulicu, koliko vidim nova ulica ce biti pomerena ulevo ili se samo varam


 
Super! Ajde svi tamo iz kraja da javljaju redovno kako idu radovi! :)
 
Kada smo vec kod Vojvodjanske, nekako u isto vreme sa pocetkom radova na sanacij i prosirenju ulice,na njenom sektoru od gandijeve do nehruove pocela je i izgradnja neprofitnih stanova (tacnije priprema terena)
 
molder":4kpyuq3r je napisao(la):
(tacnije priprema terena)
Ako cemo posteno, na toj strani ulice jos uvek ima nekoliko naseljenih kucica...
 
Više je nego očigledno da ih uskoro nerće biti.
 
Prica o Vojvodjanskoj se razvlaci koliko vec, 2,3,4 godine? Mnogo velikih reci a malo dela. Svaki put se ispostavilo da su sve najave samo prazne reci i da ni jedan problem za deo izmedju Gandijeve i Nehruove nije bio resen. Ok, ako se konacno rasele i tih nekoliko poslednjih kucica sa strane bloka 63s, jos uvek nisu resili problem kako ce stanovnici suprotne strane ulice izlaziti iz svojih dvorista. Zvuci blesavo, ali kao da niko nije mislio o tome.
Ovako cemo imati sasavu situaciju: ideo iz pravca Zemuna: Tosin bunar - 2 puta po 3 trake, onda suzenje na mestu nekadasnje kafane "Nasa krila" u duzini od 15-30m (zbog nesresenih imovinskih odonsa), pa opet prosirenje u 2x3 trake, pa opet suzenje kod raskrsnice sa Gandijevom, onda duz bloka 63 stara vojvodjanska dzada od po 1 take u oba smera i onda opet prosirenje na 2x3 trake od raskrsnice Vojvodjanske sa Nehruovom ... Vec zamisljam tu voznju :D
I to ce tako stajati i cekati do neke druge gradjevinske sezone kada ce se zatvoriti deo izmedju Gandijeve i Nehuove i saobracaj kroz ceo potez ce ici kroz okolne ulicice dok se taj deo ne pripremi za gradnju.
Zvuci kao dobar plan :D
 
a sto bi duz 63ceg vojvodjanska imala po 1 smer, vecinu kuca sa suprotne strane od one gde je crkva su srusili... i u principu sa te strane maltene vise nema nista.. osim mozda cini mi se dvoriste 1 skole.... a ko j*** skolu:)
 
Da ne bude zabune - molder je napisao da je izmedju Gandijeve i Nehruove "pocela izgradnja neprofitnih stanova - tacnije priprema terena". To je potez duž 63. bloka i tu jos ima par nasljenih kuća na strani ulice o kojoj pricamo. Kada će se taj deo raditi - niko ne zna. Ta priprema terena u tom delu traje već nekoliko godina, ide brzinom evolucije.
Kada se deo od Ivana Ribara do Nehrove bude završio (to su ovi radovi o kojima pricamo da su konačno počeli), a to su delovi duž 61. i 62. bloka, ostace ovo usko grlo duž bloka 63 o kojem pričam (crkva je kod bloka 62 a škola kod bloka 63).
 
060216_2.jpg


Vojvodjanska street now - pre tačno god.dana
http://www.beobuild.net/news.php/14.html
 
Planovi vec skoro jedan vek predvidjaju da Tosin Bunar-Vojvodjanska i dalje bude znacajna gradska magistrala. Planovi su se menjali od kraljevine, preko komunista pa sve do ovog poslednjeg plana za do 2021g, ali svi planiraju taj veliki projekat da se celom duzinom izbije 4-6 traka od Zemuna pa sve do mesta gde bi se to nadovezalo na deo koji bi se direktno ukljucivao u Obilaznicu. To je fantastican saobracajni pduhvat. Ovako kako se sad radi Vojvodjanska pa problemi u Tosinom bunaru(neverovatno-kuca na sred puta) samo pokazuje koliko smo mi daleko od realizacije. Plan sanjao mali Djokica.....
 
Ovaj deo Novog Beograda ima praktično samo jednu pravu ulicu - Jurija Gagarina - sve ostale služe kao interne saobraćajnice ili kao izlaz - ulaz u Jurija Gagarina ili kao slepi kraci sa okretnicama na svojim krajevima. Vojvođanska sa tri trake u oba smera bi trebalo da rastereti Jurija Gagarina koja postaje sve sporija i zagušenija u vreme kada ljudi idu ili se vraćaju sa posla. Ovo je mnogo važan projekat koji se razvlači godinama zbog neozbiljnog planiranja.
I još kada bi se završile sve nezavršene ulice:
- Đorđa Stanojevića da ide od Tošinog Bunara pored Univerzitetskog naselja i preko šina za depo na III bulevar,
- kada bi se U Bulevaru Umetnosti probio prolaz kroz nasip od železničke pruge,
- Nikole Dobrovića produžila pored železničkog nasipa (trasa zamišljenog UMPPa),
- uklonio IMT i produžile interne saobraćajnice blokova 61-64 do Đorđa Stanojevića
Tada ćemo, 2055, imati mrežu ulica koja je bila potrebna negde 1998 :D
 
Kada vec opstina prica o neresenim pravno imovinski odnosima, javna tajna je da na potezu od gandijeve do nehruove samo 1 kuca predstavlja problem za njih. I treba da je sramota opstinu koja to ne uspeva da resi bez obzira o koliko se velikom "igracu" tu radilo.
Kada sam pominjao gradnju stanova, oni se grade na parceli izmedju mesta za postojecu ulicu i blokova , tako da njih ne doticu sporni objekti.
 
molder":284w9son je napisao(la):
..samo 1 kuca predstavlja problem za njih. I treba da je sramota opstinu ...
Direkcija isplaćuje zemljište i objekte na kojima treba da se gradi.

Ona odredi neku 'fer' cenu ( obično je to dobra cena), a vlasnik samo
može da se tuži sudu na takvu cenu, ali ne može da spreči izgradnju.

Možda je i ta kuća već plaćena, ali se samo koristi do rušenja.
 
dragan":e1k8xax9 je napisao(la):
ali ne može da spreči izgradnju.

.
Veruj mi da u ovom slucaju moze da spreci, sa vezama sve moze da se uradi u ovoj nasoj zemlji. Inace pominjana kuca se vidi na tvojoj slici koju su postavio par postova vise. Par puta su pokusali da sruse kuce ciji su vlasnici redovno isplaceni a posle njih se naselili romi, pa ni to nisu uspeli. Policija ne dolazi a naravno da onaj radnik na bageru nece da nosi nekoga na dusi bez potebe...
 
molder":1asoajrv je napisao(la):
Kada sam pominjao gradnju stanova, oni se grade na parceli izmedju mesta za postojecu ulicu i blokova , tako da njih ne doticu sporni objekti.
Da, ali ove kucice smetaju samom prilazu gradilistu i njegovoj organizaciji.
Ma neka samo pocnu sa stanovima, nemam nista protiv, ali prosirenje ulice nema nikakvog smisla dok se ne uradi svaki njen deo.
 
molder":3fjmkdvt je napisao(la):
dragan":3fjmkdvt je napisao(la):
ali ne može da spreči izgradnju..
Veruj mi da u ovom slucaju moze da spreci, sa vezama sve moze da se uradi u ovoj nasoj zemlji.
Direkciju niko u ovoj zemlji ne može da spreči, a kad im baš nešto zapne
traže od Vlade Srbije da donese posebnu Uredbu za taj problematični slučaj.

Za ove kućice je stvarno malo čudno što još tu stoje, valda im još ne smetaju.
 
Dragane kako onda objašnjavaš onih par kuća na trasi u Tošinom bunaru , desno od Nikole Dobrovića , zbog kojih postoji devijacija i usko grlo,a tu su već 7 godina kako je taj deo T. bunara dobio pun profil.

Oćigledno je da su jači od grada , a i države.
No ubeđen sam neće doveka....
 
relja":30e6kzoy je napisao(la):
Da, ali ove kucice smetaju samom prilazu gradilistu i njegovoj organizaciji.
Veruj mi da smesnju organizaciju nisam video. Naime ovi iz ratka mitrovica su nasuli sljunkom improvizovani put za kamione koji prolazi kroz dvoriste kuca. I onda romi koji tu zive svako malo iskacu pred kamione i bagere ne bi li usporili radove. Ziva komedija.... Pre neki dan je bager kopajuci probio cev, i posto se formiralo jezero preko celog gradilista, gomila romske dece se okupila i krenula da kupa u vodi...
 
PIGLET":3m0ejcap je napisao(la):
Dragane kako onda objašnjavaš onih par kuća na trasi u Tošinom bunaru ...
'Objašnjavam' tako da im je taj spor poslužio kao izgovor da ne bi
spojili T.Bunar sa Zemunskom ul. koja je pun profil. ( ako misliš na to)

Pa, zamisli na Obilaznici ili Autoputu da se zezaju sa svakim seljakom oko njive?!
Izgradnja se vrši i silom, sa policijom ako treba, samo je pitanje da li hoće da grade.
Međutim, često je to samo izgovor da se nešto ne gradi, ali kad se odluče onda nema problema.
....................................................
ps. .. ovo je ul.Zemunska - između T.Bunara i Vojvođanske :
152umpvojstg007tq5.jpg


0602161ug7.jpg


U dnu slike Vojvođanska, a u daljini Zemunska - za one koji ne znaju ovaj deo grada.
 
molder":3g3z4q1a je napisao(la):
relja":3g3z4q1a je napisao(la):
Da, ali ove kucice smetaju samom prilazu gradilistu i njegovoj organizaciji.
Veruj mi da smesnju organizaciju nisam video. Naime ovi iz ratka mitrovica su nasuli sljunkom improvizovani put za kamione koji prolazi kroz dvoriste kuca. I onda romi koji tu zive svako malo iskacu pred kamione i bagere ne bi li usporili radove. Ziva komedija.... Pre neki dan je bager kopajuci probio cev, i posto se formiralo jezero preko celog gradilista, gomila romske dece se okupila i krenula da kupa u vodi...
Bio juce, video...ekipa je tu na stend-baju, sve sa "formacijskim" zaprežnim konjićem koji mirno pase....još samo čekamo Kustu.
 
relja":1tt12jaf je napisao(la):
Bio juce, video...ekipa je tu na stend-baju, sve sa "formacijskim" zaprežnim konjićem koji mirno pase....još samo čekamo Kustu.
Nemoj tako ipak je u pitanju bila subota a subotom se ne radi:D Treba da dodjes radnim danima, negde izmedju 12-15 sati tada su aktivni, osim ako nije neka pauza za rucak
 
relja":2gcno2wr je napisao(la):
molder":2gcno2wr je napisao(la):
relja":2gcno2wr je napisao(la):
Da, ali ove kucice smetaju samom prilazu gradilistu i njegovoj organizaciji.
Veruj mi da smesnju organizaciju nisam video. Naime ovi iz ratka mitrovica su nasuli sljunkom improvizovani put za kamione koji prolazi kroz dvoriste kuca. I onda romi koji tu zive svako malo iskacu pred kamione i bagere ne bi li usporili radove. Ziva komedija.... Pre neki dan je bager kopajuci probio cev, i posto se formiralo jezero preko celog gradilista, gomila romske dece se okupila i krenula da kupa u vodi...
Bio juce, video...ekipa je tu na stend-baju, sve sa "formacijskim" zaprežnim konjićem koji mirno pase....još samo čekamo Kustu.
A šta tu radi Ratko Mitrović, koliko sam ja upućen oni nemaju veze sa Vojvođanskom.
Onis su odgovorni za Južni Bulevar!!
 
Vrh