Ali da se vratimo na temu vojne prirode. Dugo sam razmišljao koji bi to motor mogao da zameni RR Viper 633-47 kod NJ-22 Orla sa dopunskim sagorevanjem bez novog razvoja, dakle postojeći motor, a da troši manje, a da ima veći potisak u tzv dry režimu a da ima afterburner, i došao sam do frapantnog otkrića posle digo istraživanja. Elem postoji motor Ivchenko Progres AL-322 sa dopunskim sagorevanjem koji se ugrađuje na L-15b, koji ima 25.4KN u tzv dry režimu a čak 45.4 KN u AB modu. Specifična potrošnja goriva u dry režimu je 0.66kgf-h naspram 1.2 kgf-h kod Vipera u Dry modu. E sad najbolja stvar u celoj priči je da je prečnik oba motora 62.4 cm, što znači da može da se ugradi bez neke prevelike modifikacije, uz neka ojačanja nosača i promenu napajanja gotiva što ne bi trebalo da predstavlja problem. Tražio sam po postojećim podacima presek usisa vazduha kod oba aviona i iznenadio sam se da Orao čak ima veći presek od L-15b uvodnika tj njihovu površinu, tako da ni tu ne bi trebalo nikakve modifikacije. Jedina razlika je dužina jer je Al-322 nešto kraći od Vipera sa DS, ali to i nije neki problem sem što bi morao vrv neki balast da se napravi zbog centra težišta. Dakle izvodljivo je ugurati motor koji ima FADEC, duplo veći potisak u AB i 70% u dry režimu, a sve sa manjom potrosnjom goriva, dakle povećava se enormno dolet, povećava se korisna nosivost( znaj Orla je predimenzionisan jer je i bio predviđen za jače motore) , Orao postaje i supersoničan, a preko Kineza bi mogao i da se nabavi. Samo naglas razmišljam