Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 120 30,3%
  • Ne

Glasovi: 245 61,9%
  • Ne znam

Glasovi: 31 7,8%

• Ukupno glasača
    396
Nije mi realno da krajinska narudžbina Rafala bude realizovana pre kraja rata u Ukrajini u smislu potpisivanja ugovora. Ako postoji neki dogovor za koji ne znamo na šta može da ukazuje bitno ubrzano napredovanje rusa, onda bi i mogao ugovor da se zaključi. Ta situacija može itekako da utiče na isporuku nama. Medjutim, ta situacija bi podrazumevala samo 4 oblasti koje su pripojili rusi i bila poraz Rusije I nisam siguran da je za sada realna i da napredovanje rusa podrazumeva neki dogovor već sam mišljenja da ukri gube snagu i nemaju još mnogo resursa.
Dakle ako se zaključi ugovor po mom mišljenju, mir je blizu i isporuka Rafala nama može biti odložena jer će zapad sve uložiti u brzo naoruzavanje Ukrajine.

Ukrajinski rat će se završiti kao u onom vicu o milioneru koji je ostao bez prebijene pare...
Kad su ga pitali kako, on je rekao.... prvo polako, a onda iznenada...

Očekujem kompletno urušavanje sistema u Ukrajini, neminovno je sa ovim tempom gubitaka i razaranja... niko to ne može da izdrži.
Koliko još imaju daha? Veliko pitanje, ali kraj postoji, tu je, iza ćoška...

Bez Harkova, Sumija, Nikolajeva i Odese, on top of 4 postojeće oblasti koje su de jure već deo Rusije, mislim da će se u Rusiji smatrati da su džaba krečili, tako da ne verujem da će iko išta da zaustavi dok se taj cilj ne ispuni. Ostatak Ukrajine - veliko pitanje, verovatno će centralni deo sa Kijevom ostati u ruskoj orbiti sa nekom drugom vlašću a za zapadni deo.... Bog zna...

Ukrajinski rat će se završiti kao u onom vicu o milioneru koji je ostao bez prebijene pare...
Kad su ga pitali kako, on je rekao.... prvo polako, a onda iznenada...

Očekujem kompletno urušavanje sistema u Ukrajini, neminovno je sa ovim tempom gubitaka i razaranja... niko to ne može da izdrži.
Koliko još imaju daha? Veliko pitanje, ali kraj postoji, tu je, iza ćoška...

Bez Harkova, Sumija, Nikolajeva i Odese, on top of 4 postojeće oblasti koje su de jure već deo Rusije, mislim da će se u Rusiji smatrati da su džaba krečili, tako da ne verujem da će iko išta da zaustavi dok se taj cilj ne ispuni. Ostatak Ukrajine - veliko pitanje, verovatno će centralni deo sa Kijevom ostati u ruskoj orbiti sa nekom drugom vlašću a za zapadni deo.... Bog zna...
Da, bez ovih oblasti rusi su rat izgubili. Jeste čudno ovo oko Rafala jer ukrima niko neće dati avione, neko mora da ih plati. Dakle ako nema dogovora o miru mislim da nece biti ni ugovora za Rafale jer niko ne može da očekuje da će im ukri platiti avione a kako će se rat zavrsiti ko ce znati.

Iskreno, mislim da je sve to jedan public stunt Zelenskog koji više ne zna ni gde udara ni šta radi... ovi evropski moroni igraju ko mečke u cirkusu, prodaju jedni drugima nepostojeće avione za nepostojeće pare, šalje se pomoć koja se pokrade i ne dođe do fronta, a Evropa gleda na drugu stranu i sprema još para, jer šta će mukice - toliko su investirali u ovu tragediju, da im nema nazad, a vide i sami da je sve otišlo u tri lepe...

Samim time... 100 Rafala... važi! :)

"Uradio sam sve da sačuvamo mir i stabilnost"

Nepomenik 23.10.2025.
Maskirana grupa Albanaca puca na vojsku Srbije, a studenti teroristi blokiraju raskrsnice po Srbiji.

I to je tako?

A da ti studenti (tj. jedna agresivna, dobro organizovana i plaćena manjina političkih aktivista sa indeksima) odsluže vojsku, pa malo podmetnu svoja dupeta na oltar čuvanja zemlje od divljih hordi sa juga, umesto da se....ru po ulicama Beograda, blokiraju narodnu prosvetu i normalan život ljudi i generalno svima više idu na živce?

Ne?
I to je tako?

Brate, vašem licemerju kraja nema :)

Blokada ima, možda nema danas. U subotu je u Metropolu bio lep sahovski turnir, Takovska je bila blokirana. Tema jeste promasena a da idu svima na živce idu. Studenti su ipak samo svrseni srednjoskolci.

Jel ti živiš u Bg? Ako živiš onda znaš šta je radjeno zadnjih godinu dana. Niko nema pravo na to. Ko želi promene neka se spremi za izbore i to je to.

Idemo bas u off, ali jel neko stvarno misli da je ok zloupotreba maloletne dece, dakle dece čija je poslovna sposobnost drastično ograničena? U Filoloskoj gimnaziji je jedno dete bilo psihicki zlostavljano zato što nije htelo da glasa za obustavu nastave pre nedelju dve i davanje podrške učenicima Pete gimnazije i Hrka Dijani. Sva sreća da su deca bila pametnija od roditelja pa su se sledećeg dana izvinili drugarici.
Da ne govorimo o tome da deca nemaju pravo da izglasaju obustavu nastave ali su instruisana da to urade.

A da ti studenti (tj. jedna agresivna, dobro organizovana i plaćena manjina političkih aktivista sa indeksima) odsluže vojsku, pa malo podmetnu svoja dupeta na oltar čuvanja zemlje od divljih hordi sa juga, umesto da se....ru po ulicama Beograda, blokiraju narodnu prosvetu i normalan život ljudi i generalno svima više idu na živce?

Ne?
I to je tako?

Brate, vašem licemerju kraja nema :)
Druže, nazovimo stvari pravim imenom. Maskirana grupa Albanaca koja puca na vojsku Srbije nije "maskirana grupa" nego teroristička grupa.
Tvoje mišljenje o studentima i blokadama zadrži za sebe, s obzirom da tvoj sklop tabloidnih bljuvotina u vidu neuspešno duhovitog komentara niti je poželjan, niti je iko to tražio.

Prijatno veče želim.

Blokada ima, možda nema danas. U subotu je u Metropolu bio lep sahovski turnir, Takovska je bila blokirana. Tema jeste promasena a da idu svima na živce idu. Studenti su ipak samo svrseni srednjoskolci.
Meni ne idu i retko kome koga poznajem. Ipak su u pitanju dve Srbije, koje su trenutno na dve planete razlicite, a njihov sudar preti da dovede do nestanka Srba. Tolika je mrznja u narodu da jedan ludi pucač sa bilo koje strane moze zapaliti bure baruta.

Rusija je uz velike sopstvene gubitke i ogromne materijalne gubitke( preko milion ljudi i preko 30-tak hiljada razne ratne tehnike) su konačno čini se počeli sa slamanjem Ukrajinske odbrane. Pitanje je da li imaju dovoljno vremena, jer je Tramp za koga sam mislio da će biti blaži od Bajdena ipak u suštini veoma jedan za***an igrač, pod pretnjom sankcija od 500% ko gos saradjuje sa Rusijom izgleda po prvi put zaista nametnuo sankcije koji realno pogadjaju Rusiju i finansiranje rata. Na kraju i zauzimanje 4 oblasti koje su već anektirali uz Krim, može biti i da ne bude potpun poraz Rusije jer ove sankcije koje su nametnute i koje će tek početi da deluju mogu naterati Ruse na pregovore ili all in rat protiv Nato, koje Rusija nema ni teoretske šanse da dobije konvencionalnim putem. Jednostavno nisu dorasli ni samoj Americi, a kamoli NATO-u. Zaostaju u svakoj sferi naoružanja, i tehničko-tehnološki kaskaju u svemu sem u sredstvima nuklearnog odvrfaćanja i delimično u raketnoj propulziji. Nadajmo se da se ovo završi što pre i uz što manje žrtve na strani oba bratska naroda, a i da mi ne moramo da strepimo od nuklearne zime.

Rusi izgubili milion ljudi ? Ti izgleda bas verujes "objektivnim" ukrajinskim izvorima 😅 Pa na zapadu su se vrsila bas opsezna istrazivanja i dosli su do brojke od 100k sto je naravno realna cifra. Ispada Rusija ostala bez cele vojske, mislim smesno.
A to poredjenja NATO vs Rusija mi bas ide na k, 30 drzava protiv jedne, bas lepo poredjenje. Ajde Rusiji da pridodamo samo Kinu pa se uporedjujte ;)

1763736442308.png

Ако вам је добро, онда ништа.

• Sviđa mi se
Reagovanja: ika
Oficirski kadar su ionako partijski uhlebi i poltronija tako da će im samo biti ozvaničen šef Žvalega a ne da ga zovu vrhovnim komandantom samo na dnevniku 2 i Dozvolite...

Oficirski kadar su ionako partijski uhlebi i poltronija tako da će im samo biti ozvaničen šef Žvalega a ne da ga zovu vrhovnim komandantom samo na dnevniku 2 i Dozvolite...
И даље верујем да је у свим нашим стубовима друштва остало барем нешто арматуре тј. професионалаца.

Докле год и један здрав још постоји не желим да га трпам у исти кош са рђом.

Vrh