Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 118 30,3%
  • Ne

Glasovi: 243 62,3%
  • Ne znam

Glasovi: 29 7,4%

• Ukupno glasača
    390
Ovo je iza njega.
1000038097.png

Da pitam tebe. Koji je tačno interes studenata da naprave problem neki?
Evo ja ću da ti kažem koji je interes studenata: Prvo velika većina studenata je dobronamerna, i istinski voli Srbiju, ali pojma nema o situaciji
Da pitam tebe. Koji je tačno interes studenata da naprave problem neki?
Evo mogu ja da odgovorim?
Prvo da se razumemo, velika većina studenata su iskreno patriote, i vole Srbiju, pritom su i intelektualci koji misle da rade dobro za Srbiju. Ali, jedno veliko ali, to su deca koja ne mogu da sagledaju širu sliku, i generalno su u tim godinama gde su revolucionarno raspoloženi, i POJMA NEMAJU ni o životu, niti kako je bilo pre, jer prosto nisu ni rodjeni bili, ili su bili jako mali. Pritom vodje odredjene ( ne svi) su direktno potplaćeni od strane stranih fondova, stranih trustova i rade u cilju stranih inetresea, i možete misliti za mene da sam zaslepljen ali je tako. E sad, dolazimo do interesa: Interes je aj što ovuparadu ne vide kao promociju snage vojske , već kao samopromociju jednog čoveka ( za kojeg ja nisam po difoltu ali jesam protiv stranog uticaja) i u cilju im je da spreče to po svaku cenu. Možete Vi mladi čoveče da mislite za mene da sam indoktriniran, šta god, ali mi verujte da ste Vi zabludeli u želji da promenite svet. I ako bude skupa tzv podrške Vojsci, neminovno će biti pokušaja blokade kretanja parade, i problema, a samim tim i reakcije države, i to vodi u nešto jako loše. Pročitajte ovaj post ponovo nakon 20. ako bude tog skupa.

Finansiranje je isključivo od donacija građana
:ROFLMAO:
Ala su vam isprali mozgove, pa vi stvarno u to verujete...

Pa ako je zaista tako, da građani finansiraju svaki dan te silne troškove, onda ova zemlja pliva u parama.
A pre 15 godina građani sigurno nisu imali tolike pare da bacaju na ulično majmunisanje.

Dakle, u ovih 15 godina, građani su se toliko obogatili da sad imaju pare da kupuju nutelu i ostala sranja da bi se "naša deca" igrala politike.
Pa, za čijeg vakta su se obogatili? Đinđićevog... nisu.... Tadićevog.... nisu.... Vučićevog... ups, jesu.
Pa koji moj se onda bunite protiv Vučiča? Malo vam para, hteli biste više?

Koliki retrad moraš da budeš da finansiraš pokret koji bi da obori onoga za čijeg mandata si se obogatio? :LOL:

Eto... toliko smešno zvuči tvoja izjava da se pokret finansira od donacija građana.
:ROFLMAO:

Poslednja izmena:
Evo ja ću da ti kažem koji je interes studenata: Prvo velika većina studenata je dobronamerna, i istinski voli Srbiju, ali pojma nema o situaciji

Evo mogu ja da odgovorim?
Prvo da se razumemo, velika većina studenata su iskreno patriote, i vole Srbiju, pritom su i intelektualci koji misle da rade dobro za Srbiju. Ali, jedno veliko ali, to su deca koja ne mogu da sagledaju širu sliku, i generalno su u tim godinama gde su revolucionarno raspoloženi, i POJMA NEMAJU ni o životu, niti kako je bilo pre, jer prosto nisu ni rodjeni bili, ili su bili jako mali. Pritom vodje odredjene ( ne svi) su direktno potplaćeni od strane stranih fondova, stranih trustova i rade u cilju stranih inetresea, i možete misliti za mene da sam zaslepljen ali je tako. E sad, dolazimo do interesa: Interes je aj što ovuparadu ne vide kao promociju snage vojske , već kao samopromociju jednog čoveka ( za kojeg ja nisam po difoltu ali jesam protiv stranog uticaja) i u cilju im je da spreče to po svaku cenu. Možete Vi mladi čoveče da mislite za mene da sam indoktriniran, šta god, ali mi verujte da ste Vi zabludeli u želji da promenite svet. I ako bude skupa tzv podrške Vojsci, neminovno će biti pokušaja blokade kretanja parade, i problema, a samim tim i reakcije države, i to vodi u nešto jako loše. Pročitajte ovaj post ponovo nakon 20. ako bude tog skupa.
E super, taman imamo za šta da se uhvatimo posle 20. kad prođe miran skup.

7 migova, 8 orlova 4 g4 i an26 i casa, za sada. Mislim najviše migova do sada.
9 mi35, 3 mi17 i da ne brojim ove manje

Evo da vam otkrijem, tek ćete se iznenaditi nečim po ovom pitanju od studenata. Dobar deo opozicione javnosti će dobiti nervni slom ako se to usvoji, a bez obzira što lično podržavam paradu i sam sam šokiran takvim predlogom.
Pošto je i zvanično potvrđen skup podrške da se nadovežem na najnoviju diskusiju. Sve radne grupe za bezbednost, tj. redari su dobili instrukciju da se spreči svaki upad ili sve što odudara od zvanične najave. Budite sigurni, da nije u planu ništa drugo do najavljenog, a u kakvom će raspoloženju biti građani to je neko drugo pitanje. Iako je ovo sjajan potez u simboličkom smislu, očekujem da će X goreti za najdalje pola sata i da će uslediti žestoki napadi opozicione javnosti aktivne na mrežama, a zbog ovoga.

Čak je i ponuđeno Vojsci da studenti redare na paradi, što je naravno smešno i više deo marketinga nego realno. Ima i naivnih doduše. Međutim da su prihvatili, zaista bi se i taj cirkus desio.

Na slici je sigurno Krasuha 2. Jasno se vidi i nema velike dileme. A da li je tu i 4, uslikaće neko sigurno tokom dana. 😊

Ne dopada mi se što od PVO-a, izgleda ništa.

Ево да наведемо пар позитивних аспеката војне параде из професионалног и стручног угла:
- увежбавање посада моторизованих, речних као и ваздухопловних јединица (веома важно што се тако скупљају доста сати налета као и пуно слетања и полетања)
-увежбавање контроле лета и ВОЈИН као и ЕИПЕД, јединица везе, због прелета великог броја различитих ваздухоплова у кратком временском периоду и на малом простору (3 очекујућа реона због различите брзине летелица итд.) као и запослених на аеродрому Батајница.
-увежбавање логистичких и општих служби (интенданска, саобраћајна...)
-увежбавање јединица Војне полиције за контролу саобраћаја и обезбеђење објеката/средстава
-увежбавање и одржавање стројеве изграђености јединица
-медијско-пропагандно присуство војске у дужем временском интервалу што диже интересовање потенцијалних кадета/ученика војних школа
-спољнополитичка и безбедносна порука како домаћој тако и страној јавности се шаље

Што се трошкова одржавања параде тиче:
-део јединица за одређени период добија дневнице
-јединице које су размештене у ширем реону Београда се враћају у матичне касарне на спавање
-јединице смештене ван Београда коначе у касарнама и војним хотелима гарнизона Београд
-исхрана се врши као и у теренским условима а у касарнама се обедовање врши као и у случају дежурства
-гориво и средства за одржавање технике (мање се троши свакако него за велику војни вежбу на пасуљанама рецимо)
-блокада неколико улица као и демонтажа саобраћајних знакова и санација оштећења саобраћајница
-кратки прекиди односно успоравања операција цивилног ваздухопловства

Ово је неки општи преглед плусева и минуса са аспекта струке.

Poslednja izmena:
Evo ti i "4". Odaje je nadgradnja iznad kabine kamiona.
To da. Pričam za prvu fotografiju, za drugu se ne oglašavam. Verujem da ste u pravu, ali nisam siguran.

Pošto su tu i Krasuha 2 i 4, samo mogu da kažem ubuduće slušamo Dušana. On je najbolje informisan i za sada jedino minimalno omašio brojeve u KoV. Sve ostalo što je mesecima pisao je tačno. (Krasuha 2 i 4, Puls, Hermes, novi ugovor sa Elbitom, Predator Hawk i Extra rakete, a ostaje na testu za FD2000B)

Vrh