Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 117 30,1%
  • Ne

Glasovi: 243 62,5%
  • Ne znam

Glasovi: 29 7,5%

• Ukupno glasača
    389
Vratmo se temi Vojske i namenske indrustrije.

Jedno pitanje o namenskoj industriji.

Šteta što se nije razmišljalo o oklopnim kabinama pri modernizaciji Ognjeva, negde je to sada minimum zahteva, posebno kada te love dronovi i protivnička artiljerija sva zaštita od gelera je više nego potrebna. Ovo su modernizovani sa parade.

!MJ0_6734.jpg

Trebalo bi biti zadovoljan kako je urađena modernizacija Ognjeva, zaista ogroman skok primeren savremenim uslovima. Samo pitam, koliko bi bilo komplikovano da se naknadno stavi nove oklopna kabina FAP-a na modernizovane Ognjeve i da se svi logistički kamioni proizvode sa oklopnom kabinom.

Jer ako ceo VS stavljamo u oklop, ne zaboravimo operatore Ognjeva, vozače kamiona i logističare.

U jednoj fotografiji, koliko znači oklop na ratištu, u prvom planu oklopljen, pozadi bez oklopa... jedna od prvih verzija oklopnih Kamaza:

Pogledajte prilog 251943

Modernizovani oganj M-17 je na sasiji FAP 2026, i ne znam koliko ima prostora za dodatnu tezenu. A nije da se nije razmisljalo o oklopljenoj verziji. M-18 (FAP-2228/34), je davno prestavljen i uveden u naoruzanje VS. Bice i na paradi:

jov-5215-1592485840-1597413660-1597563379.jpg

Прича се да ће команданта 72. да пошаљу у пензију само зато што је класић са недавно пензионисаним командантом САЈ.
Koliko ja znam Talijan i Spasoje Vulevic nisu isto. Moguće je da su klasici ali zasluge Talijana i ovog drugog kada je u pitanju država nisu ni slične.
E sad pripadnici specijalni jedinica ispunjavaju uslov za penziju sa 53 godine života i imaju beneficiju od 6 meseci na godinu dana. S obzirom da je Talijan rođen 1970. godine on je pre dve godine ispunio zakonski uslov za penziju. Ne moramo bas sve povezivati pogrešno. Razumem da neko ima privilegije ali nemojmo preterivati.

Zelim da kazem jednu stvar, ja sam jedan od najvecih protivnika ove vlasti i velikog vodje, ali treba da bude sramota svakog ko vojsku i sluzenje domovini gleda iskljucivo kroz politiku. Imala je Srbija vojsku i pre Vucica, imace je i posle Vucica, ali ovoliko kukavica mislim da nikad nije imala. Samo izgovori i izgovori. Ako neces da sluzis vojsku kazi tako, ali nemoj samo da gledas kroz 90te, politiku itd. Mislim da je jedan od ciljeva nvo sektora i tih lesinara da Srbima ogade vojsku konstantnom negativnom kampanjom.
Imenjače, svaka ti čast! Baš si u samu srž potrefio, kukavica i sebičnjakovića nikad ovoliko! Ja sam 1993-će otišao u vojsku, iako sam imao obaveza koliko god, 19 godina imao, odslužio je za godinu dana, i za mene neponovljivo iskustvo. 1999-te smo svi disali kao jedan, i bio je odziv 100 %. I da, eto nisam Madjar, Srbin sam, a sam sam se prijavio dobrovoljno za službu.

Takođe sam se prijavio za služenje vojnog roka u mirnodopskim uslovima iako sam petosrbijanac.

Čak sam se iznenadio da se za služenje dobija nekakva plata koja je istina bila baš beznačajna.

Koliko ja znam Talijan i Spasoje Vulevic nisu isto. Moguće je da su klasici ali zasluge Talijana i ovog drugog kada je u pitanju država nisu ni slične.
E sad pripadnici specijalni jedinica ispunjavaju uslov za penziju sa 53 godine života i imaju beneficiju od 6 meseci na godinu dana. S obzirom da je Talijan rođen 1970. godine on je pre dve godine ispunio zakonski uslov za penziju. Ne moramo bas sve povezivati pogrešno. Razumem da neko ima privilegije ali nemojmo preterivati.
Ко каже да су исто? Али зна се да су цимери из војне гимназије.

Ко каже да су исто? Али зна се да су цимери из војне гимназије.
Obojica su odavno ispunili uslov za penziju. Talijan je 98. na granici imao prilično uspeha. Ne znam zašto se posebno oko Vulevica diže tolika priča. Čovek je komandant jedinice više od 20 godina i pritom odavno ispunjava uslov za penziju. O njegovoj ulozi u sablji će se tek pricati. Inače potpuno američki čovek. Odavno nije trebao da bude tu.

Jedno novo vozilo u malo većem broju u koloni prototipova.

Kontam da je to novo terensko pikap oklopljeno vozilo na šasiji Hamera koje je najavljivano od strane predstavnika namenske industrije. Nešto što treba VS ali meni do kraja nije jasno zašto pravimo novo kada imamo Milosa koji se lako može prilagoditi da bude pikap a imamo i hamere u istoj kategoriji.

Fotkao VJ sa drugom foruma:

1000040269.jpg

Obojica su odavno ispunili uslov za penziju. Talijan je 98. na granici imao prilično uspeha. Ne znam zašto se posebno oko Vulevica diže tolika priča. Čovek je komandant jedinice više od 20 godina i pritom odavno ispunjava uslov za penziju. O njegovoj ulozi u sablji će se tek pricati. Inače potpuno američki čovek. Odavno nije trebao da bude tu.
Пре 4 године је у МУПу кружила прича да се пензионишу ратни кадрови нижих чинова циљано. Има ту нешто, поготову кад се зна ко кроји службе безбедности у Србији.

Zanimljivo da niko od vrsnih vojnih eksperata na ovoj temi nije pomenuo Vulevića i njegovu vezu sa stranim službama sve dok ga vrhovni komandant nije prokazao...

Izvini nisam te razumeo. Ti zapravo hoćeš da kažeš da su britanci tražili te smene? I bas na Vulevica prvo udarili. To nije realno. On je njihov, sve vreme ga zapadne službe i drže.

Није он први, али је звучнији. Ту је и Симовић и још доста њих.

Ja znam da je Ponos ( piši zapadne sluzbe) smenio mog prijatelja komandanta 125. brigade nekadašnjeg komandanta 2. bataljona iste brigade koji je branio granicu na Kosarama i penzionisao ga u cinu pukovnika u 47. godini. Ovi na koje ukazujes su odavno ispunili uslov za penziju a konkretno Vulevic skoro da ne postoji mogućnost da je smenjen po nalogu zapadnih službi.

Vrh