Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 118 30,3%
  • Ne

Glasovi: 243 62,3%
  • Ne znam

Glasovi: 29 7,4%

• Ukupno glasača
    390
Kamaz je vozilo pogona 8x8 dok je FAP bio 8x4, ne znam da li se i to promenilo, pritom i nije imao dovoljnu nosivost od 40 tona, nije to baš tako jednostavno sve to napraviti
Највећи проблем нам је био независно вешање које омогућава на терену да се сваки пар точкова или пак сваки точак окрећу независно од других. То као и израда цеви су наменској били уско грло.

Shtex sa drugog foruma, koji je na više načina povezan sa FAPom je objasnio to lepo i jasno kao kombinaciju odluke SDPRa i loše situaciju u FAPu i verovatno nepoverenjenu kvalitet i budućnosti firme.

Ne zabovoravite, iako se u FAP sada stalno ulaže kao deo namenske industrije situacija pre 10-15 godina je bila takva da je budućnost FAPa bila upitna:

1000040260.jpg

1000040261.jpg

Kamaz je vozilo pogona 8x8 dok je FAP bio 8x4, ne znam da li se i to promenilo, pritom i nije imao dovoljnu nosivost od 40 tona, nije to baš tako jednostavno sve to napraviti
ФАП је имао 8х8 шасију за Огањ још од 1984.
Унапређена шасија је урађена пре неких 10 година, али СДПР генерално избегава посао са ФАПом, тако су ми рекли они на једном партнеру.

Shtex sa drugog foruma, koji je na više načina povezan sa FAPom je objasnio to lepo i jasno kao kombinaciju odluke SDPRa i loše situaciju u FAPu i verovatno nepoverenjenu kvalitet i budućnosti firme.

Ne zabovoravite, iako se u FAP sada stalno ulaže kao deo namenske industrije situacija pre 10-15 godina je bila takva da je budućnost FAPa bila upitna:

Pogledajte prilog 251902
Pogledajte prilog 251903
Nisam siguran da je sve istina jer po mojim informacijama FAP-ova sasija ranije nije moga da prodje TOC sa Norom. Zašto nije uloženo više novca da se ranije napravi šasija je drugo pitanje. Mada juče na onom snimku jedan od ona dva generala ne znam sada koji je rekao da je u namensku uloženo preko 700 miliona evra. Svuda fali, namenska se raspadala od rata.

Pogledajte prilog 251902
Pogledajte prilog 251903
Meni se čini da je ovo nekadašnji Stex iz PB sa našeg foruma. On je znao sve oko FAP-a.

ФАП је имао 8х8 шасију за Огањ још од 1984.
Унапређена шасија је урађена пре неких 10 година, али СДПР генерално избегава посао са ФАПом, тако су ми рекли они на једном партнеру.
Ja koliko sam upoznat, ta šasija za Orkan a ne Oganj je bila 8x4, za Oganj se pravila 6x6, i to je bio jedan od najvećih problema uz nedovoljnu nosivost za Noru

Тако је, Оркан, али била је 8х8.
Кад си споменуо Оркан - и ту се нешто дешава такође. Било би лепо када би смо успели да напунимо сваку бригаду КоВ са по једном батеријом модернизованог Оркана.

Оркан је артиљерија дивизијског нивоа. Слабо има ишта по питању Оркана.

Кад си споменуо Оркан - и ту се нешто дешава такође. Било би лепо када би смо успели да напунимо сваку бригаду КоВ са по једном батеријом модернизованог Оркана.
Мислим да је важније да се са искуствима са развојем airburst муниције направи муниција и модернизују НОРЕ да дејствују против дронова на 5 до 20км.

Ja nisam ni mislio na puške i metkove, već na činjenicu da salutiraš najvećem kriminalcu u Srbiji. Ja lično neću to da radim, makar bio u samici 2 meseca. A znam još mnogo njih koji neće.

Ja nisam ni mislio na puške i metkove, već na činjenicu da salutiraš najvećem kriminalcu u Srbiji. Ja lično neću to da radim, makar bio u samici 2 meseca. A znam još mnogo njih koji neće.
Ja nikad neću zaboravit pogled mog klasića iz vojske kad smo završavali mi odošmo kući a on bio mangup pa svako malo u pritvor .Zavrsio posle nas 2 meseca.
Jer deo što provedeš u pritvoru ti se ne računa u vreme odsluženja vojnog roka.
Pa samo izvoli možeš u nedogled.
Tako je bilo kad sam ja služio.

Служити војску где је врховни командант издајник државе коју води је директна смрт за морал. Таква војска би пропала брже него 1941.

Могу локални ћаци да изврћу неким својим наопачке логикама, али све се враћа на исто. Могу да се радују што ће млади ићи у војску и желети им све најгоре због свог отпора издаји, али ће им се све то дупло обити о лобање.

Издаја се увек на крају плати. Ко је читао Дантеа зна где иду издајници отаџбине. Најдубљи понори пакла, па изволте.

Nebitno koje na vlasti samo sam preneo da onoliko koliko provedeš u vojnom pritvor toliko ti sd produzava vojni rok.

Служити војску где је врховни командант издајник државе коју води је директна смрт за морал. Таква војска би пропала брже него 1941.

Могу локални ћаци да изврћу неким својим наопачке логикама, али све се враћа на исто. Могу да се радују што ће млади ићи у војску и желети им све најгоре због свог отпора издаји, али ће им се све то дупло обити о лобање.

Издаја се увек на крају плати. Ко је читао Дантеа зна где иду издајници отаџбине. Најдубљи понори пакла, па изволте.
Uvek je bilo protivnika režima među vojnicima na redovnom odsluženju vojnog roka. Kod mene u bateriji sigurno 30% njih su Miloševića gledali onako kako ti gledaš na žvalavog.
I svi su izvršavali svoje obaveze u kasarni bezuslovno. Zato što su znali da ako budu odbijali to da rade samo će sebi napraviti probleme i produžiti tu njihovu "agoniju" još duže.
Znao sam lično njih trojicu koji su posle bili u Otporu kada se Sloba skidao sa vlasti,ali nikada im nije padalo na pamet da odbijaju naređenja pretpostavljenih tokom odsluženja.
Još zamisli vojni rok od 12 a u mom slučaju 15 meseci(jerbo bombardovanje).
Tako da jedno je qrčenje na netu a potpuno drugo ono što se dešava u stvarnom životu.
Kako ide ona stara?
"Neće ni ćuran na svadbu..."

Meni se čini da naš podmladak nije ni znao za ovu začkoljicu o produžetku vojnog roka usled nepeštovanja starešina odnosno vojnog pritvora.🤣🤣🤣

Uvek je bilo protivnika režima među vojnicima na redovnom odsluženju vojnog roka.
Где сам ја поменуо противнике режима? Нигде. Ја сам причао о издајницима који воде државу.

Мој отац, који је увек био против Слобе се јавио, заједно са комшијом, у дивизион када је стигао позив те неке 92-93. Проблем је што се на тај исто позив јавило до 10 припадника исте јединице. Послати су кући. Слично би било и данас.

Vrh