Pa ‚preneo moja saznanja, evo ti u kopmentarima ispod gde sam pre njega napisaoPre par meseci se pojavila ta informacija i to je preneo Siljutina.
Pa ‚preneo moja saznanja, evo ti u kopmentarima ispod gde sam pre njega napisaoPre par meseci se pojavila ta informacija i to je preneo Siljutina.
Velike su šanse da će neko od ovih vozila sa slika kolega Bender dužiti tokom odsluženja vojnog roka.
Da bi bilo zabavno, koje si godište?Od koje generacije krece vojni rok, nisam pratio na casu, kako ce to funkcionisati, koja godista zovu?
Sns vlast to neće uraditi. Prvo ta odluka je politički nepopularna, a vidimo kako im u poslednje vreme ide politika. Drugo, vrlo je pametno naoružati mlade koji se bune protiv tebe. Baš bi me zanimalo kad bi nepomenik došao u kasarnu kako bi mladi na služenju vojnog roka reagovali kad bi morali da mu salutiraju.B92 od 17č
Dodatak, gen Tiosav Janković:
- VS je uradila sve potrebno da se započne sa služenjem obaveznog vojnog roka
- odmah po usvajanju propisa mogu se primiti vojnici
- napravila je i dostavila sve potrebne nacrte izmena i dopune zakona i propisa
- 20 000 regruta godišnje
- nabavljena je kompletna oprema za vojnike, uniforme, nove modernizovane puške i sve ostalo potrebno za prijem vojnika
- završeno je kompletno uređenje i normiranje sistema obuke
- mnogo je novca uloženo u objekte za smeštaj i restorane
- ,,čekamo mlade vojnike"
2001Da bi bilo zabavno, koje si godište?![]()
Mislim se da ipak hoće, glupavo bi ispalo ovoliko cimanje za paradu da nije u pitanju i vraćanje roka na velika vrata...Sns vlast to neće uraditi. Prvo ta odluka je politički nepopularna, a vidimo kako im u poslednje vreme ide politika. Drugo, vrlo je pametno naoružati mlade koji se bune protiv tebe. Baš bi me zanimalo kad bi nepomenik došao u kasarnu kako bi mladi na služenju vojnog roka reagovali kad bi morali da mu salutiraju.
Sns vlast to neće uraditi. Prvo ta odluka je politički nepopularna, a vidimo kako im u poslednje vreme ide politika. Drugo, vrlo je pametno naoružati mlade koji se bune protiv tebe. Baš bi me zanimalo kad bi nepomenik došao u kasarnu kako bi mladi na služenju vojnog roka reagovali kad bi morali da mu salutiraju.
Pa jes' služio ti? Šta si radio tamo? Šta si naučio? Šta znaš i umeš danas a da si povukao odande? Peace i tebi.Ajde bre, šta se odma ljutiš. Hoću malo da razvodnim situaciju a ti odma klizeći.Peace
![]()
Kako mali Perica zamišlja vojsku. Prvo, služenje vojnog roka nije prvomajski uranak da omladinci sa redenicima na sebi divljaju po ulicama. Bojeva municija se dobija samo pred vežbe gađanja, i to veoma skromna količina. Drugo, Srbija je već u top tri zemlje po količini naoružanja po glavi stanovnika, odmah iza SAD i Jemena, narod je ovde naoružan odavno, služenje vojnog roka tu ne menja ništa. Treće, odluka je nepopularna samo među mlađom populacijom koja je svakako već protiv vlasti, ne gube oni tu nikakvu podršku jer je nikada nisu ni imali. Starija populacija podržava uvođenje obaveznog vojnog roka. Tako da od marta ponovo kreću ispraćaji.Sns vlast to neće uraditi. Prvo ta odluka je politički nepopularna, a vidimo kako im u poslednje vreme ide politika. Drugo, vrlo je pametno naoružati mlade koji se bune protiv tebe. Baš bi me zanimalo kad bi nepomenik došao u kasarnu kako bi mladi na služenju vojnog roka reagovali kad bi morali da mu salutiraju.
Od koje generacije krece vojni rok, nisam pratio na casu, kako ce to funkcionisati, koja godista zovu?
Jel će se dobijati devizne dnevnice za služenje vojnog roka?
General Rakić drži političke govore.Evo general Janković
Ne bi me čudilo da, i drugi ugovor koji je otkazala Španija za Spike ER, iznedri neke dodatne vesti za opremanje VS.
Spike ER2 ide na H145, podiže protivoklopnu sposobnost helikoptera na 16km dometa što je van dometa kratke PVO, što je veoma lepa zamena za Game, i ovako bi izgledao lanser na našim novim helikopterima:
![]()
A evo i snimka gađanja:
Realno, najskuplja stvar je već kupljena od strane VS, helikopteri koji imaju mogućnost korišćenja ovih raketa, te lanseri i rakete su logičan nastavak.
Kamaz je vozilo pogona 8x8 dok je FAP bio 8x4, ne znam da li se i to promenilo, pritom i nije imao dovoljnu nosivost od 40 tona, nije to baš tako jednostavno sve to napravitiСДПР је форсирао Камаз због зараде, а набавке за ВС су биле инерција у СДПР.