Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 117 30,2%
  • Ne

Glasovi: 241 62,3%
  • Ne znam

Glasovi: 29 7,5%

• Ukupno glasača
    387
Ma razumem ja sta ti govoriš ali u svemu ovome u čemu se nalazimo je bolje da i tako nesto stigne nego da ga nema kao što ga nije ni bilo do sada. PVO je bio razoren od rata, u RV se postavljalo pitanje gašenja lovačke avijacije. U jednom trenutku je bio ispravan 1 mig 21 koji nam je branio nebo. Ovo sad sto imamo je još uvek malo I tek smo na pola desetogodisnjeg plana ali je drastična razlika u odnosu na ono što je bilo.
Slažemo se, to vec napisah ranije, prilažem.

Prilozi

• Screenshot_20250909_202838_Chrome.jpg
    Screenshot_20250909_202838_Chrome.jpg
    101,1 KB · Pregleda: 78
Uzgred, juče sam sam pitao gospodina iz vojne policije da li ce pre 20og septembra moći nešto od tehnike da se pogleda uživo od strane građanstva i obavešten sam da ne, i da će 20. septembra biti TT zbor.

H145, mi35, mi17
И Газеле Гама су ишле. Требало би такође оба транспортна авиона Каса, те 12 МиГ-29 као и 10так пловила речне флотиле да продефилиују. Нисам сазнао ништа за Орлове и Галебове.

Ja ih ne videh ali je neko vec napisao da su letele i one. Lep prizor svakako.

Kad onemogućimo jalovi cinizam, intelektualni šupljak i običan bezobrazluk u javnom diskursu.

Žao mi je što Vam se činilo da je moj komentar zlurad.

Ja bih na primer zaista voleo da naša vojska ima atomsku bombu. Ne bi nam se dešavalo ono što nam se desilo a i mišljenja sam da je to bolja investicija nego EXPO 27.

Interesuje me da li je bolje da Vojska ima atomsku bombu ili Expo? Ili koliko atomki je jedan Skok u budućnost?

@Henry_Chinasky
Mnogo bitnije pitanje je loliko kontraobaveštajaca će ići u paradi?
Najbitnije pitanje s obzirom da su nas strani ambasadori izbušili kao đerđiv i da nam upravljaju sudstvom, tužilaštvom..., a po tvrdnji nekih kolega forumaša.

Razmišljam glasno i verovatno nisam u pravu ;):
Znači sve ovo što nabavljamo se ustvari koristi da nam bratske države ne mogu poslati pomoć.
Pošto država nije naša logično je da onaj koji nas napada ustvari hoće da nas oslobodi.

Sloboda narodu smrt okupatoru status persona non grata ambasadoru!

Nadam se da ćemo jednog dana videti analize vojske i uporediti šta je stvarno nabavljeno po njihovom zahtevu, a šta je ipak nabavljeno suprotno vojnoj analizi.
Na primer u slučaju oružanog sukoba dopremiti rakete, rezervne delove... iz Kine uopšte neće biti jednostavno.

Ja bih voleo npr da imamo bolnice i zdravstvo koje ne sahranjuju ljude (čak i svoje kolege) i ne naplaćuju ispod žita da ginekolog porodi žene a da ne osakati ili ne ubije njih ili bebe.

Zamislimo saobraćajca koji na postojeću platu naplaćuje ekstra da izreguliše raskrsnicu a da nikoga ne pošalje u smrt. Ili recimo vatrogasca koji naplaćuje dodatno da uđe u dim da izvuče onesvešćenu žrtvu.

Tu su i famozne liste čekanja, za koje su neki lekari u Srbiji dokazali da mogu da se reše, pa ih preko noći režim proglasio za državne neprijatelje i izdajnike.

Ali dobro, turbo Srbende i režim sastavljen od otpada s konopa i koca, bez dana realnog radnog staža, uvek znaju najbolje šta je potrebno zemlji i društvu.

A to su EXPO i brdo vojne tehnike koju neće imati ko da održava i opslužuje.

Poslednja izmena:
Au koji naleti iznad Bg.

Ovo nije sve što će biti na paradi.
Rekao bih da je reč samo o uvežbavanju vođa letećih grupa, podešalona, bar što se tiče aviona. Uvežbavanju sinhronizaciju naleta.

Išlo je ovako po jedan primerak aviona: Mig 29 - Mig 29 - Mig 29 - Orao - Orao - Galeb - CASA - Lasta - Lasta.

Verovatno je svaki avion predviđen kao vođa grupe od 3 aviona. Očekujem više Galebova na paradi.

Helikopteri (čini mi se ovako da je bilo): 1 H145 (boje zastave) - 3 x Mi 35 - 2 x Mi 17 - 3 x H145 - 2 x H145 - 2 x H145 - 3 x Gazela 2 x Gazela .

Kao što napisah, reč je samo o uvežbavanju trase leta i sinhronizaciju podešalona. Prva proba.
Za paradu će biti više vazduhoplova i verovatno podešalona. Za početak sigurno više od jednog za Galeba i Mi-35.

Napisao sam sve što mislim o ovom novom polu-proizvodu YI na tom drugom forumu, te da ne ponavljam kritike.

Nevezano za to, zašto nema ovih lepotana na paradi za sada?

Nije nova oprema ali za VS jeste novina sa topom od 30mm koji busi skoro sve druge lake oklopnjake tockaše u regionu i šire, kao i amfibijskim sposobnostima, vredi da se prikaže, cak i u nemodernizovanoj verziji. A VS ga dobila u solidnim količama.
maxresdefault (1).jpg

Poslednja izmena:
Žao mi je što Vam se činilo da je moj komentar zlurad.

Ja bih na primer zaista voleo da naša vojska ima atomsku bombu. Ne bi nam se dešavalo ono što nam se desilo a i mišljenja sam da je to bolja investicija nego EXPO 27.

Interesuje me da li je bolje da Vojska ima atomsku bombu ili Expo? Ili koliko atomki je jedan Skok u budućnost?
A normalno da je shvaćen kao zlurad jer se do sada u istoriji čovečanstva nije desilo da jedna zemlja drugoj proda nuklearno naoružanje, a i neće. Pa vidite šta se dešava Iranu jer pokušavaju da naprave nuklearno oružje, e isto bi se desilo i Srbiji da to želi, iako mi smo imali nuklearni program u Vinči, i mogli smo da napravimo a bombu, ali nismo smeli. Kada se 2000-te smenila vlast i došla tzv demokratska vlast, mi smo morali da ugasimo nuklearni mini reaktor u Vinči, i da predamo sav obogaćeni uranijum.

Napisao sam sve što mislim o ovom novom polu-proizvodu YI na tom drugom forumu, te da ne ponavljam kritike.

Nevezano za to, zašto nema ovih lepotana na paradi za sada?

Nije nova oprema ali za VS jeste novina sa topom od 30mm koji busi skoro sve druge lake oklopnjake tockaše u regionu i šire, kao i amfibijskim sposobnostima, vredi da se prikaže, cak i u nemodernizovanoj verziji. A VS ga dobila u solidnim količama.
Naravno da će biti prikazani, pa ni jedan točkaš još nije došao na red.

Ko ima para za atomsku i EXPO, taj sigurno ima para i za bolnice.

A ukoliko nekoga baš interesuje, imali smo oko 50 kg viokoobogaćenog uranijuma, i sve smo pot pritiskom SAD, i uz njihovu pomoć za rastavljanje reaktora i svih centifuga predqali Rusiji. Jer smo morali, i time je Srpski nuklearni program bio okončan. A Pavle Savić npr je bio jedan od vodećih stručnjaka 50-tih i 60-tih godina prošlog veka u toj oblasti.

Mornarica. Vreme od 11:02 - više puta su prolazili uzvodno-nizvodno do nekih 12H (vreme gledati sa snimka ne YT)

Mornarica. Vreme od 11:02 - više puta su prolazili uzvodno-nizvodno do nekih 12H (vreme gledati sa snimka ne YT)
Da, na snimku povorku predvodi komandni brod Rečne Ratne Flotile '' Kozara'' , prati je veliki brod za razmagnetisavanje na reci ''Šabac'', pa zatim tri minolovca klase ''Neštin'', onda ide veliki patrolni čamac ''Jadar'', pa dva patrolna čamca '' Kolubara'' i '' Morava''. Sjajan snimak!

Ponovo o cenama ruskog oružja

250 T-90M tanks ≈ $2.5M each

1,100 APCs ≈ $160K each

365 artillery systems ≈ $1.6M each

2,500 “precision” missiles ≈ $500K (some up to $2M)

57 new aircraft ≈ $35M each

Da, na snimku povorku predvodi komandni brod Rečne Ratne Flotile '' Kozara'' , prati je veliki brod za razmagnetisavanje na reci ''Šabac'', pa zatim tri minolovca klase ''Neštin'', onda ide veliki patrolni čamac ''Jadar'', pa dva patrolna čamca '' Kolubara'' i '' Morava''. Sjajan snimak!
i nisam video za njima idu i tri desantno- jurišnih čamca

A normalno da je shvaćen kao zlurad jer se do sada u istoriji čovečanstva nije desilo da jedna zemlja drugoj proda nuklearno naoružanje, a i neće. Pa vidite šta se dešava Iranu jer pokušavaju da naprave nuklearno oružje, e isto bi se desilo i Srbiji da to želi, iako mi smo imali nuklearni program u Vinči, i mogli smo da napravimo a bombu, ali nismo smeli. Kada se 2000-te smenila vlast i došla tzv demokratska vlast, mi smo morali da ugasimo nuklearni mini reaktor u Vinči, i da predamo sav obogaćeni uranijum.

Između 50,60-tih do 90-tih je bilo dovoljno vremena da se nuklearni program razvije. No dobro, nikad nije kasno sad pogotovo kad smo ekonomski tigar. Tako barem kažu na televiziji.

Verujem da razvoji drugih vidova naoružanja koštaju manje nego atomka. Npr razvoj sopstvenih PVO sistema ili avijacije.

Uostalom da smo umeli sami da razvijemo, razvili bi ga. Jedna lasta (Pavle Savić) ne čini proleće.

No dobro imali smo druge prioritete, na primer uvođenje ustavnih promena iz '74, crtanje granica, međusobno ubijanje, pljačkašku privatizaciju, izgradnju Expa, BnV, Nacionalni Stadion, preplaćene rekonstrukcije i da ne nabrajam dalje.

Vrh