Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 116 30,2%
  • Ne

Glasovi: 239 62,2%
  • Ne znam

Glasovi: 29 7,6%

• Ukupno glasača
    384
Od sutra se obustavlja saobraćaj u bul. Nikole Tesle od kružnog toka kod TC ,,Ušće" do ulice Trešnjinog cveta.
Drugim rečima od Brankovog mosta do bkaženopočivše ,,Jugoslavije".

Tender je bio za angažovanje privatnika za prevoz tog broja guseničara od Kovina, gde se uvežbavaju do Ušća.
Sada dopremljena vozila je prevezla sama vojska.

Moja pretpostavka je da danas dopremljena vozila nisu ni bila u Kovinu na pripremama. Te guseničare iz Kovina onda tek očekujemo da krenu ka Ušću sa angažovanjem privatnika. Što bi značilo da će ukupan broj guseničara biti veći od broja predviđenog za transport privatnim vučnim vozovima.

Pre bih rekao da su ga pokupili onako usput iz neke kasarne i prevezli u remontni zavod, da ga istovare pre utovara nove ture iz zavoda za Ušće.
Kao što napisah, nemodernizovani i drugi guseničari su u Kovinu gde uvežbavaju za paradu.

Pa zar nije zakonom zabranjeno svako fotografisanje vojske, vojnih jedinica i njihovih pokreta, aktivnosti, razmeštaja, lokacija stacioniranja, ...
Nije reč samo o fotografisanju javnih lokacija, već sve one, čak i privatne, prisustvom vojske postaju vojne lokacije.
E sada da li je to suvislo raditi u ovoj situaciji je drugo pitanje. Ali za vojne policajce na lokaciji vojnog rasporeda, sa zadatkom obezbeđenja lokacije i jedinica, takvi propisi važe i moraju ih primenjivati, ili se bar praviti da ih primenjuju.
Tako je, ovo je prevezla vojska sa svojim vučnim vozovima, što ne znači da neće ponoviti i oni turu, ima baš dosta vremena do 20-tog

Zbog čega mislite das neće biti 30-tak M84AS2? Pa i ovih T72B1MS ima samo 30,m pa ih evo došlo 10 danas. Do parade je 11 dana, ima vremena da dodju.
Зашто би довукли цео батаљон? То је глупост, избацити целу јединицу из оперативе.

Ја сам јуче видео доста нових ФАПова на аутопуту, 6х6 са дизалицама и рол кип контејнерима. Такође је прошла колона МРАПова, и код Врчина је прелетело 4 Ми-35.

@Bender Rodriguez gde is baš sada našao da uletiš temu kada je opšte uzubuđenje i prijapizam oko nove opreme...
Gde se seti prijapizma? Biće da je obrnuta situacija i da je zastupljen kod onih sa putovnicama kojima je svaka nova nabavka "Vucicev uspeh" koji ih udaljava od cilja kao i kod onih bez " kuceta i maceta" koji toliko razumeju da misle da ce im se zivot promeniti sa promenom vlasti. Toliko im je u srcu ova zemlja. Ali kad ih imaš više možeš da biraš naravno.

Зашто би довукли цео батаљон? То је глупост, избацити целу јединицу из оперативе.

Ја сам јуче видео доста нових ФАПова на аутопуту, 6х6 са дизалицама и рол кип контејнерима. Такође је прошла колона МРАПова, и код Врчина је прелетело 4 Ми-35.
Pa zato što je svrha i cilj ove parade da se pokaže moć i količina novih ili modetnizovanih sredstava. Ukoliko bude recimo samo 12 ovih M84As1/2 kako da ti neko poveruje da ih imaš više? A ako ćemo tom logikom onda čitava parada nema smisla

A što se tiče tih FAP-ova to su verovatno komandne stanice za Pegaze, izrađeno ih je ukupno 10 komada

Pa zato što je svrha i cilj ove parade da se pokaže moć i količina novih ili modetnizovanih sredstava. Ukoliko bude recimo samo 12 ovih M84As1/2 kako da ti neko poveruje da ih imaš više? A ako ćemo tom logikom onda čitava parada nema smisla
Па нећемо да пустимо 250 тенкова да продефилују и да су сви модернизовани. Обично се приказује само део средстава на паради. 2014. године је приказан један тенковски батаљон, то је преко 50 тенкова. Слично је било и са точкашима.

Па нећемо да пустимо 250 тенкова да продефилују и да су сви модернизовани. Обично се приказује само део средстава на паради. 2014. године је приказан један тенковски батаљон, то је преко 50 тенкова. Слично је било и са точкашима.
Pa ne maravno, ali ne vidim razlog da ne bude 30 M84AS1/2

Pa ne maravno, ali ne vidim razlog da ne bude 30 M84AS1/2
Mislim da ce ih biti manji broj, jer dodaj i T72 iz donacije, ocas posla se skupi 50ak.

Te ce najverovatnije biti ponovo jedan tenkovski bataljon od 50 komada, 20 M84 modernizovanih i 30 T72.

Samo je pitanje, da li imamo toliko modernizovanih 84-i.

Treba da prodju svi tenkovi što imamo da od bulevara sledećih 5 godina bude njiva ali ćemo hrvate da nasekiramo inače ništa
Hrvatima nije neophodna ova parada da se nasekiraju, jer oni prave vojne saveze bukvalno protiv Srbije, ali ne zato što hoće Srbija da napadne Hrvatsku i jer joj je pretnja, već zato što im je interes da nas što više iscepkaju i oslabe

Mislim da ce ih biti manji broj, jer dodaj i T72 iz donacije, ocas posla se skupi 50ak.

Te ce najverovatnije biti ponovo jedan tenkovski bataljon od 50 komada, 20 M84 modernizovanih i 30 T72.

Samo je pitanje, da li imamo toliko modernizovanih 84-i.
Za njih se zna da ih ima tačno 30, ali za M84AS1/2 se ne zna koliko ih ima trenutno modernizovanih, a time (prikazom) pokazuješ mišiće a to je svrha ove parade, tj kao sredstvo odvraćanja

Hrvatima nije neophodna ova parada da se nasekiraju, jer oni prave vojne saveze bukvalno protiv Srbije, ali ne zato što hoće Srbija da napadne Hrvatsku i jer joj je pretnja, već zato što im je interes da nas što više iscepkaju i oslabe

Zato i kažem, ne znam šta ti nije jasno- svi tenkovi na bulevar pa ori drumove jer smo tako u mogućnosti hrvati neće smeti da nas iscepkaju i oslabe.

Srbija se u stvari sama odupire celom zlom zapadu, a da niko toga nije ni svestan.

Pokušavaju da nas slome ekonomski, ali ne uspevaju.
Pokušavaju da nas slome vojno, ali ne uspevaju.
Pokušavaju da nas slome moralno, ali ne uspevaju.

Jer mi smo ipak nebeski narod. A i imamo najjače vođe na svetu.

A i bog je na našoj strani. I Rusija isto. Tako da nam ne mogu ništa, mogu samo da nam pljunu pod prozor. I pod M84AS.

I ta priča nije istinita.

Ne razumem šta nije istina?
Juče napisah su zatvorene ulice oko ušća (parka), ulica koja se zove Ušće.
I kako sam pretpostavio od juče je počelo dopremanje tehnike.

Dopremanje će se nastaviti laganim tempom sasvim sigurno danas i u narednim danima.
Pik dopremanja će biti kada se masovno pokrene premeštanje tehnike iz Kovina gde se sada pripremaju očekivanim angažovanjem privatnih vučnih vozova.

Istovremeno se može očekivati i skoro istovremeni masovni dolazak točkaša iz Batajnice gde su točkaši na uvežbavanju.

Onda zajedničko uvežbavanje na Ušću.

Naše snage reda i bezbednosti su inače, u toj želji da pokažu hrvatima, jutros zatvorili bulevar NT (kao što najaviše ovde u temi) i usmerili saobraćaj na bulevar Mih. Pupina, na semafor koji ne radi :ROFLMAO:

Zato i kažem, ne znam šta ti nije jasno- svi tenkovi na bulevar pa ori drumove jer smo tako u mogućnosti hrvati neće smeti da nas iscepkaju i oslabe.
Gospodine Nex, vi ste 1999-to godište, i hvala Bogu niste osetili zlo rata, a kada zakuca na vrata kasno je. Koliko god Vama može izgledati smešno i uzaludno ovo, to je u smislu odbrane jako bitna stvar. Postoji i druga opcija koja je prilično popularna u mlađem delu populacije koja je veoma pametna, ali bez životnog iskustva, a to je da nam ni ne treba vojska. Ili što bi govorili nekada davno ispod šlema mozga nema. Samo mi ne bismo ni postojali kao nacija da su naši preci tako razmišljali

Gospodine Nex, vi ste 1999-to godište, i hvala Bogu niste osetili zlo rata, a kada zakuca na vrata kasno je. Koliko god Vama može izgledati smešno i uzaludno ovo, to je u smislu odbrane jako bitna stvar. Postoji i druga opcija koja je prilično popularna u mlađem delu populacije koja je veoma pametna, ali bez životnog iskustva, a to je da nam ni ne treba vojska. Ili što bi govorili nekada davno ispod šlema mozga nema. Samo mi ne bismo ni postojali kao nacija da su naši preci tako razmišljali

To nije moje godište gospodine. Ja sam se oslastio sa dva rata kojim ste me počastili 90'ih godina i pamteći ta blagodatna vremena ja želim da se to ponovi i mladjim generacijama. Ali pošto se nikad se ne zna ko može da udari i sa koje strane (da li neko pazi na Bugare ovde?), podržavam ideju da svi tenkovi prodju bulevarom. Ako treba i oni iz republike srpske da prodju. Da vide da ne mogu da nas iscepkaju i oslabe.

To nije moje godište gospodine. Ja sam se oslastio sa dva rata kojim ste me počastili 90'ih godina i pamteći ta blagodatna vremena ja želim da se to ponovi i mladjim generacijama. Ali pošto se nikad se ne zna ko može da udari i sa koje strane (da li neko pazi na Bugare ovde?), podržavam ideju da svi tenkovi prodju bulevarom. Ako treba i oni iz republike srpske da prodju. Da vide da ne mogu da nas iscepkaju i oslabe.
Ratovima te pocastio neko lično ko voli onako za svoj gros da ratuje? I jel si jedini koji je učestvovao u ratu i jel si najgore prošao?
Niko normalan ne bi voleo da se to ponovi i ovo je način da se izbegne rat. Mislim na opremanje vojske.

Ratovima te pocastio neko lično ko voli onako za svoj gros da ratuje? I jel si jedini koji je učestvovao u ratu i jel si najgore prošao?
Niko normalan ne bi voleo da se to ponovi i ovo je način da se izbegne rat. Mislim na opremanje vojske.
Ja pričam o paradi a ne opremanju vojske. Baš zato što ima pojedinaca i sila koje hoće da ratuju onako za svoj groš (čitate li vi uopšte postove ovde, uključujući i svoje) treba da se izvedu svi tenkovi.

Ja pričam o paradi a ne opremanju vojske. Baš zato što ima pojedinaca i sila koje hoće da ratuju onako za svoj groš (čitate li vi uopšte postove ovde, uključujući i svoje) treba da se izvedu svi tenkovi.
Nije mi poznato da neko ima nameru za svoj gros da ratuje niti da je tako nesto bilo devedesetih. Ali zato vidim da prilično mracis i trolujes.
Oružje kojim se vojska oprema treba da se pokaže na paradi ili na vojnim vežbama i to ima svoju svrhu. Nismo mi to izmislili. I stvarno smara poistovecivanje svega sa režimom i skretanje teme u domen politike. Imaćeš izbore sledeće godine izadji i glasaj, ovde to ne treba da bude tema.

A ti si neka vojna policija ovde?
Opet kažem da podržavam izlazak svih tenkova na šarenu paradu i naveo sam zašto. Neka se pokaže da ne mogu da nas napadnu.

Ko želi rat, u kući mu bio. Daleko bilo da ikada više ova zemlja ratuje. Dooosta i previše je bilo toga kod nas, i svrha ove parade je upravo odvraćajuća, a ne prizivanje rata.

A ti si neka vojna policija ovde?
Opet kažem da podržavam izlazak svih tenkova na šarenu paradu i naveo sam zašto. Neka se pokaže da ne mogu da nas napadnu.
Ali si napisao u posprdnom smislu, a ne afirmativno. Ne znam o oakvim policijama pričamo, valjda možemo da napišemo sve šta mislimo bez venzure? Ili ukoliko nije po volji ne bi smelo?

Vrh