Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 116 30,3%
  • Ne

Glasovi: 238 62,1%
  • Ne znam

Glasovi: 29 7,6%

• Ukupno glasača
    383
Rekao je "mi smo već postigli i unapređujemo sistem te dalekomene odbrane drugim sistemom".

To može da znači:
- Verovatnije: postigli smo drugim sistemom i to unapređujemo
- Malo nategnuto postigli smo kroz HQ9 i sada unaprađujemo drugim sistemom (drugom baterijom) HQ9

Prvo je prirodno tumačenje toga što je rekao, ali ne znam koji bi to drugi sistem mogao da bude.
Da nije možda neki Izraelski ili Srpski san snova S-4..
Pozdrav

Покојни Лазански је само имао приступ часописима Janes пре интернета, и везу преко службе да интервјуише совјетске маршале и америчке адмирале. А није знао ни шта МУП има у свом арсеналу.

Da
Покојни Лазански је само имао приступ часописима Janes пре интернета, и везу преко службе да интервјуише совјетске маршале и америчке адмирале. А није знао ни шта МУП има у свом арсеналу.
Imao pristup časopisima, visokim svetskim vojnim zvanicnicima, nosačima aviona, velikim vojnim bazama...sta bi drugo mogli da očekujemo? Pa Vojinovic je keramicar po struci a piše i o vojnoj avijaciji jer mu je otac nekada bio pilot civilne avijacije. Nemojmo mešati babe i žabe. Ova sadašnja ekipa novinara ne može da se upoređuje sa Lazanskim. Kao prvo završio je pravni fakultet dok su ovo sve srednjoskolci.

Da
Imao pristup časopisima, visokim svetskim vojnim zvanicnicima, nosačima aviona, velikim vojnim bazama...sta bi drugo mogli da očekujemo? Pa Vojinovic je keramicar po struci a piše i o vojnoj avijaciji jer mu je otac nekada bio pilot civilne avijacije. Nemojmo mešati babe i žabe. Ova sadašnja ekipa novinara ne može da se upoređuje sa Lazanskim. Kao prvo završio je pravni fakultet dok su ovo sve srednjoskolci.
A može da znači i obzirom da je prethodno pričao kako se dug domet brani slojevitom odbranom da smo mi to rešili ( odbranu dugog dometa) i unapredili drugim sistemom ( HQ-17) dakle tu je FD-2000B a rešili i unapredili tj odbranili drugim sistemom.

Znam da je ista raketa, ali tačan domet iste se ne zna sa sigurnošću, ali svi navode da je za RF tj ET varijantu oko 80 km. Vojska Tajvana je objavila čitao sam tak članak da je oborila cilj na 68 km. Sad kakav cilj, visokomanevrušići ili ne, ne znam

Večeras su sve ulice oko ušća zatvorene za saobraćaj. Vojna policija na svim prilazima. Moglo bi se onda očekivati da od sutra počne da se dovlači i određena tehnika na ušće.

Zbog priprema za održavanje vojne parade „Snaga jedinstva“, u periodu od nedelje, 7. septembra do 25. septembra do 12 časova, biće obustavljen saobraćaj u ulici Ušće na Novom Beogradu i prostoru oko ove ulice, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Šta pripremaju ovi pa da im treba 2 nedelje zauzeća ulica? Zapad 81... ?

Kakvi pajseri.

Zbog priprema za održavanje vojne parade „Snaga jedinstva“, u periodu od nedelje, 7. septembra do 25. septembra do 12 časova, biće obustavljen saobraćaj u ulici Ušće na Novom Beogradu i prostoru oko ove ulice, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Šta pripremaju ovi pa da im treba 2 nedelje zauzeća ulica? Zapad 81... ?

Kakvi pajseri.
Da, ovo je previše, jer blokira solidan deo tog dela Novog Beograda.

Moja je teorija da ce jedan deo opreme parkirati znatno pre parade u svim ulicama sa strane i gomilati je, posebno gusenicare, jer to privatnik treba da preveze a on verovatno ima ogranicene resurse.

Druga teorija je logika Cacilenda 2, odsecanje dela grada i kontrolisanje podrucija svim merama.

Вероватно ће довлачити тенкове и друге гусеничаре.

Šta znači prostoru oko te ulice?!
Nikole Tesle, Mihajla Pupina, izlaz na most?

Pa ne zatvara se saobraćaj bulevarima već samo unutrašnjim saobraćajnicom (ulica Ušće) oko samog parka.
Kako više skoro nema splavova uz savski obalu ostaje odsečen prilaz za Muzej savremene umetnosti, onaj zidani restoran na obali i 2-3 preživela splava na samom Ušću (uz izlivno mesto kanalizacione kolektora, pored crne stanice).

Ovako je bilo i za paradu 2014.
U ulici Ušće je bio parking za tehniku.

Evo iz 2014.

U istoj ulici i parkiranja vozila za prikaz tehnike 2021.

Poslednja izmena:
Pa ne zatvara se saobraćaj bulevarima već samo unutrašnjim saobraćajnicom (ulica Ušće) oko samog parka.
Kako više skoro nema splavova uz savski obalu ostaje odsečen prilaz za Muzej savremene umetnosti, onaj zidani restoran na obali i 2-3 preživela splava na samom Ušću (uz izlivno mesto kanalizacione kolektora, pored crne stanice).

Ovako je bilo i za paradu 2014.
U ulici Ušće je bio parking za tehniku.
Kod Nacionalne Klase ta ulica

Vrh