Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 111 29,7%
  • Ne

Glasovi: 235 62,8%
  • Ne znam

Glasovi: 28 7,5%

• Ukupno glasača
    374
Da nije malo rano sad da krenu sa time, mislim na pripreme? Prošlo ih je baš dosta, ovo što se vidi je deo koji sam stigao da uslikam. Mada formacija kako su leteli liči kao priprema za paradu.

Ministarstvo odbrane objavljuje da se trenutno sa Amerikancima odvija vojna vežba inženjerije.

Uvežbava se izgradnja baza za mirovnjake i ostale prateće infrastrukture za mirovne misije.

1745596719705.jpeg

1745596690448.jpeg

1745596815245.jpeg

1745596910088.jpeg

Šta mislite hoće li biti vežbe ,,Platinasti vuk" ove godine? Održava se valjda svake godine pred leto.
Koja će biti tema vežbe?

Prošle godine:

,,Cilj ove vežbe, za čije planiranje se kao osnov uzima Povelja Ujedinjenih nacija, je unapređenje interoperabilnosti i međusobnog razumevanja oružanih snaga partnerskih zemalja u toku izvršenja operacije podrške miru u multinacionalnom okruženju.

Učesnici vežbe, uvežbavaće taktike, tehnike i procedure koje se primenjuju prilikom angažovanja u mirovnim operacijama, sa težištem na upotrebi neubojitog oružja. Borba u urbanoj sredini, odbrana baze, kontrola masovnog okupljanja i rad na kontrolnom punktu deo su predviđenih vežbovnih aktivnosti."

Da nije malo rano sad da krenu sa time, mislim na pripreme? Prošlo ih je baš dosta, ovo što se vidi je deo koji sam stigao da uslikam. Mada formacija kako su leteli liči kao priprema za paradu.
Тек недавно су опремили целу ескадрилу са Х145, сад могу да лете у широј формацији.

Vrh