Zion Williamson
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 14.05.2019.
- Pohvaljen
- 3.398
Negde sam procitao da kad bi ih danas narucili dobili bi ih u najboljem slucaju 2030e
Piše po internetu da smo dali 32 miliona dolara ili evra Ukrajini kao pomoć. Ne naoružanje nego keš. Jel to moguće ili je lažna vest?
A što se tiče rafala
Serbia's Been Struggling to Buy Rafale Instead of MiG-29 for Two Years Now to No Progress | Defense Express
The main reason seems to be of political rather than strictly business characteren.defence-ua.com
Francuzi ne mogu da stignu da proizvedu sve naručene rafale. Čeka se godinama
Kad kupujes avione i drugu vojnu tehniku ne kupujes samo njih nego i uticaj te zemlje, to je politika.
Они својим поступцима заиста показују и ту потенцијалну наклоност Србији.Nema potrebe da se salju avioni da snimaju bilo sta kad jos '99 sateliti mogu da ti snime tablice na kolima bukvalno
Kad kupujes avione i drugu vojnu tehniku ne kupujes samo njih nego i uticaj te zemlje, to je politika. Uvek postoji jeftinije varijante a i nekad se kupuju nepotrebne stvari da bi dobio nesto drugo ili jednog dana da imas mogucnost da trazis nesto od te zemlje
Mislis 4. Avioni se veoma proizvoljno naplacuju doduse, isti svion se jednoj zemlji naplati 150, drugoj 180, trecoj 250 miliona......a za rafal se spominje da bi sada kostao 250 miliona a J10 je Pakistan (jedini kupac) platio 60 po komadu. Dal bi uopste dozvolili da nam isporuce preko nato zemalja avione iz Kine?За један рафал се могу купити два Ј 10 авиона. Иако би нам приоритет требао бити ПВО, куповину авиона треба обавити са поузданим партнером.
Не би био први пут да долази опрема из Кине, а и стигао је онај анти-дрон систем из Русије.Mislis 4. Dal bi dozvolili da nam isporuce uopste preko nato zemalja avione iz Kine?
Ofarbaće ih u žuto i reći da su poljoprivredni avioni za Milenijum tim.Mislis 4. Avioni se veoma proizvoljno naplacuju doduse, isti svion se jednoj zemlji naplati 150, drugoj 180, trecoj 250 miliona......a za rafal se spominje da bi sada kostao 250 miliona a J10 je Pakistan (jedini kupac) platio 60 po komadu. Dal bi uopste dozvolili da nam isporuce preko nato zemalja avione iz Kine?
Realno bolje uloziti u dobar pvo, a ovamo kupiti eskadrilu J10 od nekih 16 komada, za cenu 4 rafala. Em im je nalet jeftiniji, odrzavao bi se letacki kadar, a avion sasvim dovoljan za air policing. Mi i onako nemamo nikakve sanse u vazdusnim borbama sa NATO savezom, a drugog potencijalnog neprijatelja nemamo u okruzenju.
Negde sam procitao da kad bi ih danas narucili dobili bi ih u najboljem slucaju 2030e
Узећемо ми и кинеске авионе у замену за Орлове...неће нико да се ослања само на Французе...врло вероватно може и раније. мада, нама пре 2030. и не требају, јер тада првим МиГ-овима истичу ресурси. ако се не варам, ми морамо да их све заменимо до 2032. године
И раније су терана недовршена возила па чак и туђа да би се набила цифра на приказима и парадама.Pogledajte prilog 195192Pogledajte prilog 195193Pogledajte prilog 195194
M84AS2 na tegljaču
Pogledajte prilog 195195
Izgleda da su nove serije Bov Miloš M16 dobile oznake. (40050 - 40060), što govori da ih imamo 60-ak.
Ono što je moj utisak, izgleda da je zbog stanja sa delovima počelo na se aljkavi. Naime, dva od 8 vozila iz nove serije iz nekog razloga nisu ofarbana, a i imaju različite felne.
Palo mi ne napamat da je možda u pitanju Miloš 2, još uvek ne mogu da procenim, ali po drugom snimku sam video da su svih 8 iste visine, a i ne bi bilo logično, s obzirom da je dvojka na testiranjima u Tocu tek od skoro.
Ambasada US u Srbiji "aminovala" potencijalnnu kupovinu Rafala uz neskrivenu politcku poruku.