Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 111 30,3%
  • Ne

Glasovi: 227 62,0%
  • Ne znam

Glasovi: 28 7,7%

• Ukupno glasača
    366
Пољска има највећи страх од Руса, отуд њихова милитантност, без обзира колико је ирационално причати о сукобу са Русијом.

Mislim da je fora vise ko se bolje naoruza ima veci uticaj u EU.
Nebuloza je cela EU i takva organizacija.

Мање у ЕУ, али више у НАТО. У НАТО су битније јаче армије попут Пољске, Немачке, Француске, Грчке, а мање су битне Хрватска, Словеначка, Словачка, Чешка, Албанска, Северномакедонска.

Мање у ЕУ, али више у НАТО. У НАТО су битније јаче армије попут Пољске, Немачке, Француске, Грчке, а мање су битне Хрватска, Словеначка, Словачка, Чешка, Албанска, Северномакедонска.
Mislim da je i jedno i drugo u pitanju. Uticaj i moc.

У ЕУ војна моћ није битна, искључиво економска. Мада одавно се зна да је НАТО главни и за ЕУ.
Све у свему, Пољаци озбиљни играчи, сигурно 5-6 армија по јачини у Европи.

Off-topic ali dobar primer kako bivši neprijatelji postaju još malo pa saveznici (naravno, činjenica da Vijetnamci mrze Kineze igra tu veliku ulogu):

Screenshot_2023-11-15-17-59-42-736-edit_com.twitter.android.jpg

Е камо среће да ми имамо било какве заједничке интересе са САД па да пређемо преко непријатељства...

Екипа РТС-а летела "eрбасом Ц295", новим транспортним авионом Војске Србије​

Pretpostavljam da je ovo ono što je pominjao nedavno (300 miliona $ ugovor sa Azerbejdžanom).
Screenshot_2023-11-18-11-29-23-216-edit_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2023-11-18-13-34-57-350-edit_com.android.chrome.jpg

Navodno ovi hoće 48 Nora 👀
Ako je to tačno-lepo!

Ima logike: Azeri sigurno neće francuski Caesar jer ovi podržavaju Jermeniju i često kritikuju Azerbejdžan, švedski Archer isto tako otpada jer Švedska insistira na "ljudskim pravima" itd. kod prodaje oružja i tako ,drž' ne daj, ostaje Nora ako hoće nešto tog tipa.

Moguće i da Nore idu u paketu sa našom kupovinom njihovog gasa.

Nore će im svakako dobro doći kad reše da se spoje se sa Nakhčivanom i opet krenu na Jermene...

Хм, мислим да је за Норе можда грешка. Причало се на Партнеру да њих наручује Алжир.

Стигли Ц295, стигли и први Х145 из друге туре, стигли сад и Крокодили са Кипра. Очекујмо ускоро неку предизборну смотру ма Батаји.

Vrh