Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 118 30,3%
  • Ne

Glasovi: 243 62,3%
  • Ne znam

Glasovi: 29 7,4%

• Ukupno glasača
    390
I to potvrđujem i ja, koji sam izgleda jedini ovde bio u ograđenom prostoru. Oko 2 km ograđene linije za posmatranje parade. Dosta ljudi, dosta porodičnih sa decom. Dosta mladih. Prosečan beogradski narod.
Nikakav problem, nikakvi ćaciji i nikakvi blokaderi - stidenti (u političkom smislu), ali dosta onih koji po godinama odgovaraju studentskom uzrastu.

Već sam napisao da sam i lično bio prisutan na istom mestu tokom povratka kući, istovremeno dok se tehnika vraćala kroz Mihajla Pupina. Nikoga nisam zatekao od navedene grupe. A zadržavao sam se klincom, jer se tehnika lepo mogla videti za razliku od ograđenog dela za posetioce gde zbog gužve to nije bilo moguće.

Video sam snimke. Takođe mi nije bilo jasno o čemu se radi. Ljudi koji pokušavaju da uđu na mestu koje je ograđeno, na delu iza leđa gde je bina ,,visokih zvanica i delegacija", a svima je jasno da su ograde i takva vrsta obezbeđenja upravo zbog njih.

Takođe sam pogledao reportaže sa parade na bošnjačkom Klix ba, hrvatskom RTL, nečiji regionalni Euronjuz. Svi dali više prostora Žaklininoj reportaži nego samom dešavanju na paradi. Zanimljivo. Šteta što Žaklina nije bila u ograđenom prostoru ako je želela da snimi reakcije publike.

Dok sam prolazio i povremeno se zadržavao u Mihajla Pupina i klinac je mahao vojsci, kao i drugi građani koji su bili tu prisutni. Vojska redovno otpozdravljala i mahala svima redom duž ulice. Mogli su slobodno da se ponašaju za razliku od zvaničnog držanja sa salutiranjem tokom zvaničnog dela parade. Ne znam da li je ova Žaklinina grupa imala krupan natpis tipa ,,mi smo studenti" ili nešto slično čime bi se jasno identifikovala i razlikovala od ostalih građana. Dovoljno krupan natpis da se vidi iz vozila u pokretu sa druge strane bulevara, to bi dalo drugi značaj mahanju. Ja takav natpis nisam video na snimku. Dakle, što se mene tiče to su bili građani kojima je vojska mahala, otpozdravljala, kao i svima drugima duž ulice.
U svakom slučaju su ti studenti i Žaklina svesno napravili veliki problem snimljenim vojnicima, u to nemam sumnje. Valjda iz ljubavi ka njima.
Zbog cega su napravili problem snimljenim vojnicima? Vojnicima je zabranjeno da masu studentima? Jesmo mi neka bolesna drzava, Severna Koreja? I vama je to normalno? Bolesno i trulo do srži. Znam da će ih bolesnici smarati iz vlasti, ali bolesnici treba da se leče. Neki od vojnika i oficira imaju decu studente, koji naravno pumpaju. Licno znam primer da je sin potpukovnika pre mesec dana s*ebao prilog RTS sa politicarom i vladikom pumpajući iza njih.

Toliko o tome da ljudi koji su pumpali nisu sacekali tenkove. Jel mozete barem ovde da ne lazete kao na pinku i informeru. Upravo gledam snimak gde pumpaju i masu dok prolze tenkovi. I bas ste svi vi podrzavaoci predsednika bili unisto vreme i u ogradjenom delu i u Bulevaru Mihajla Pupina i sta ce ljudi ogradjeni zandarmerijom ispred palate Srbija... Pa npr jer im nisu dali da prodju kod kruznog toka, pa kod Teesnjinog cveta, pa su ih juruli po celom 30 bloku, i na kraju ih okruzili tu gde ste ih videli. Ali vise od pola ih je uslo, jer ima milion snimaka kako unutra krezuba marva jede sendvice i gazi srpske zastavice koje su im date da njima masu. To sto vi nemate instagram i izvore informacija na studentskim stranicama ne znaci da stotine hiljada drugih ljudi nisu videli istinu iz prve ruke
Screenshot_2025-09-21-17-13-22-270_com.instagram.android.jpg
Screenshot_2025-09-21-17-13-24-646_com.instagram.android.jpg

Pumpali i šta je poenta šta je dobijeno ,sami sebe diskredituju.
Zbog ovakvih i sličnih poteza ih je sve manje.

Zbog cega su napravili problem snimljenim vojnicima? Vojnicima je zabranjeno da masu studentima? Jesmo mi neka bolesna drzava, Severna Koreja? I vama je to normalno? Bolesno i trulo do srži. Znam da će ih bolesnici smarati iz vlasti, ali bolesnici treba da se leče. Neki od vojnika i oficira imaju decu studente, koji naravno pumpaju. Licno znam primer da je sin potpukovnika pre mesec dana s*ebao prilog RTS sa politicarom i vladikom pumpajući iza njih.
Ma ne razumeš ti to, da su bili "Studenti koji žele da uče" sa SNS zastavama, onda bi vojnici bili nagrađeni za mahanje, ovako, mašu ustaškim sledbenicima, znači direktno učestvuju u izdaji Srbije...

I posle me ovde napadnu kad kažem da je ova država bedna. Ali avaj, neće valjda doveka ni to stanje biti, i veće rupčage su izlazile iz bede, valjda će i naša Srbija.

Pumpali i šta je poenta šta je dobijeno ,sami sebe diskredituju.
Zbog ovakvih i sličnih poteza ih je sve manje.
Zasto se diskredituju? Jel to zabranjeno? Smesan si skroz. Ja sam na generalnoj probi bio u Dzona Kenedija na pauzi na poslu i dok su prolazili MRAP-ovi pumpao sam ka vojnicima na vozilima a oni su se osmehivali sa odobravanjem. 70 posto ljudi u Srbiji (i u vojsci i policiji su na strani studenata) znam sigurno jer sam sa masom policajaca i zaposlenih kod vojske pricao, a isao i na blokade sa zenama od nekih policajaca. A to sto vas nekolicina zivi ovde u iluziji da vojna lica i policajci mrze svoje zene i decu je vas problem, kao i problem zvalavog bolesnika koji je sve vise toga svestan. I da nije ih sve manje, ne poznajem nikoga ko je promenio misljenje i sada podrzava kriminalce na vlasti, to sto nisu masovno na ulici je iz razloga sto su se umorili, ali prvom greskom vlasti eto njih opet na ulici

Hocemo do pobede, ne brini. Pricao sam i sa policajcom na generalnoj probi iz Smedereva kaze vise volim da me komsije pljuju i gadjaju kamenjem nego sto moram da cuvam stoku ispred sns, bas ovim recima. Pumpao sam pored njega, uopste mu nije smetalo. Rekao je meni i mojim kolegama, samo da studenti ne odustanu, naj*bali smo svi od sns ološa

Od nekoliko stotina hiljada ljudi koliko je bilo na početku došlo se da Žakline i nekolimo stotina sad na kružnom toku .
Promašena akcija kao i mnoge pre ove ako to ne vidiš tvoj problem .Zato ti i kažem samo nastavite.

Biće i toga, budite sigurni!

Реалност на терену вас демантује. Од тренутка кад се распоређивала војска уз административну линију због таблица, до данашњег тренутка када су таблице најмања брига грађана Србије на КиМ, било је бар 50 инцидентних ситуација које су угрозиле опстанак грађана Србије на КиМ, а на које Вучић није ни писнуо. Некада препуне улице северне Косовске Митровице пуне људи, где ниси могао да се паркираш су се претвориле у пустош.

Poslednja izmena:
@dado22 Prvo na akciju je pozvao samo poljoprivredni u blokadi. Sve druge instagram stranice su pozvale da se ne ide vec da se ignorise. Ako uzmes u obzir koliko je polusveta dovezeno autobusima uz dnevnicu, da je bilo po bar dva clana porodice svakog ucesnikq parade kojih je bilo 10000, ignorisanje Beogradjana je vise nego uspesno bilo.To sto si video je sakupio samo poljoprivredni. Nista se ti ne brini, ni jedna akcija nije promasaj, kao dokaz tome moglo se videti istresanje nepomenika na Djuri Macutu

Od nekoliko stotina hiljada ljudi koliko je bilo na početku došlo se da Žakline i nekolimo stotina sad na kružnom toku .
Promašena akcija kao i mnoge pre ove ako to ne vidiš tvoj problem .Zato ti i kažem samo nastavite.

To je nova-stara mantra iz službine kuhinje, evo propade obojena revolucija po 10x put. Polako, doći ćemo i do izbora, pa ćete se onda preznojavati :)

Mirovic zna dosta da mraci ali situacija dole jeste generalno loša. Jasno je i na koji način samo može da se reši. Sta vi trenutno predlazete? Ili je i tu stav neka proteraju srbe samo da Vučić padne?
Ja sam za to da se organizuje podrška Srbima, da odemo u Mitrovicu, da se izvrši pritisak na njega, a vi?

@Rafal uvek. On je te mlade ljude izdao u Banjskoj, a sada ih drzi kao taoce u Ćacilendu, uz ucenu da ukoliko nisu njegov zivi stit da ce ih sve isporuciti Kurtiju. Drugari iz Leposavica i Kosovske Mitrovice su mi ovo potvrdili

Mirovic zna dosta da mraci ali situacija dole jeste generalno loša. Jasno je i na koji način samo može da se reši. Sta vi trenutno predlazete? Ili je i tu stav neka proteraju srbe samo da Vučić padne?
Ja sam za to da se organizuje podrška Srbima, da odemo u Mitrovicu, da se izvrši pritisak na njega, a vi?

Ситуација није лоша него је у последњем стадијуму, коначном чину. Медији из централне Србије ни о чему са Косова не извештавају, као по налогу. Ако се нешто под хитно ефективно не учини, од 1. новембра је ћао, здраво, капут.

@Rafal uvek. On je te mlade ljude izdao u Banjskoj, a sada ih drzi kao taoce u Ćacilendu, uz ucenu da ukoliko nisu njegov zivi stit da ce ih sve isporuciti Kurtiju. Drugari iz Leposavica i Kosovske Mitrovice su mi ovo potvrdili
Mladi ljudi nisu izdati u Banjskoj već je on poverovao zapadnom olosu. Pritom ga uopste ne opravdavam, nije smeo da im veruje na rec ( skoro je ravno izdaji). To je i dalje aktuelno ali kako sada verovati. Videcemo

Ti mladi ljudi u Banjskoj su moroni ako nisu shvatili da će biti saučesnici u dogovorenom performansu.

@dado22 Prvo na akciju je pozvao samo poljoprivredni u blokadi. Sve druge instagram stranice su pozvale da se ne ide vec da se ignorise. Ako uzmes u obzir koliko je polusveta dovezeno autobusima uz dnevnicu, da je bilo po bar dva clana porodice svakog ucesnikq parade kojih je bilo 10000, ignorisanje Beogradjana je vise nego uspesno bilo.To sto si video je sakupio samo poljoprivredni. Nista se ti ne brini, ni jedna akcija nije promasaj, kao dokaz tome moglo se videti istresanje nepomenika na Djuri Macutu
Nemoj svoj narod naziva polusvetom ima nas svakakvih dobronameran savet.Spustite loptu idete u lošem pravcu.

Da popisali su sve mlade ljude na severu KiM, uz mantru Vojska se vraca na KiM, ko nije sa nama je izdajnik. Onda je glupan poverovao nekome sa zapada, oni su ga izradili sto su neki mladi ljudi platili glavom. Posle par dana spisak popisanih mladih sa severa je prodat Kurtiju. 70 posto mladih sa porodicama je preslo u Centralnu Srbiju, sada im obecavaju stanove u Raskoj dok mnoge od njih drze kao taoce u Ćacilendu i na drugim pro rezimskim skupovima. Momci ne mogu da odu da obidju svoje porodice jer ce ih uhapsiti na Jarinju. Ako mi je ovo slagao drug iz Leposavica lazem i ja vas. Kaze 6 od 10 njegovih drugova je otislo

Nemoj svoj narod naziva polusvetom ima nas svakakvih dobronameran savet.Spustite loptu idete u lošem pravcu.
Sta je polusvet ako nisu romi i nepismeni penzioneri dovuceni autobusima? Jesi ti nekada video na sta lice te grupe uplasenih jadnika? To nije srpski narod, to su jadnici i odguzne muve. Srpski narod je ponosan, slobodarski i ne pristaje na ucene i pretnje, a ovi ljudi su sve, samo to nisu. Ko je dosao svojevoljno, o svom trosku, svaka cast, nemam nista protiv.

Догађаји у Бањској су само олакшали посао Куртију, односно убрзали процес. Од 1. новембра нико ко нема документа лажне државе неће моћи да живи, ради и студира доле. Дакле, 90% професора на универзитету, половина студената, велики број запослених у здравству и просвети. Што значи универзитет се или гаси или пребацује за централну Србију или интегрише у институције лажне државе. А тада лажна држава одлучује да ли ће професорима дати радне дозволе, а студентима боравишне. Здравство постаје осакаћено. Станови и куће на северу се убрзано продају, исто као некада на југу. У том тренутку, живот Срба на Косову се гаси, остали ће отићи убрзо.

Vrh