Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 116 30,2%
  • Ne

Glasovi: 239 62,2%
  • Ne znam

Glasovi: 29 7,6%

• Ukupno glasača
    384
Vozilo za dotur raketa je svakako, tu dileme nema.

Po poslednjim fotografijama sa generalnih probi na Batajnici i u Kovinu, osim ako nisu nastale jutros, što je malo verovatno, viđeno je:

- 14 M84AS2
- 12 BVP M80AB1

U pozadini se vide i stariji sistemi, mada nadu uliva činjenica da nisu u stroju.

Bilo kako bilo, da se nadovežem na diskusiju sa prethodne strane, u vezi sa informacijama koje sam izneo sa terena.

Budite više nego ubeđeni, da će na paradi na kojoj učestvuje 10 000 vojnika, što je otprilike ukupan broj koji imamo pod oružjem, sve novo što zaista imamo biti i prikazano.

Nikakve dodatne modernizovane količine tenkova i BVP, neće ostati ,,na dežurstvima" iz vrlo prostog razloga, jer imamo još 200 tenkova (M84/A) i 308 BVP (M80A) i to samo aktivnih.

Nismo kao Rusija u ratu, pa da moramo da škrtarimo na programu, pritom je cela parada da se ne lažemo, podređena isključivo populizmu predsednika Republike, uz neumanjivanje važnosti svih podataka koji će ugledati svetlost dana i napraviti presek stanja.

Mogu da prihvatim jedino da neće biti izvedeno baš sve od lansera FK3, jer jednostavno to ne vezujem za dežurstvo, nego želju da se ne zna tačan broj. Takođe isto važi i za Humvee-e, jer ih je previše - 158.

Sve ostalo, Nore B52 M15, Miloši M16/2, Lazari 3/3M, budite ubeđeni - to su konačni brojevi.

Očekujem u tom smislu:
- 18 Nora
- 70 Miloša
- 40 Lazara + 12 Lazara 3M
- Maksimalno 26 M84AS2 i 26 M80AB1 (realno 14 + 12 koliko smo i videli)

Sudeći po pojedinim komentarima prethodnih meseci, neki me možda i demantuju, pa nastave da se zaluđuju sa po ,,100 Lazara i Miloša", ali uskoro sledi vraćanje u realnost i naravno tračevi da nije sve prikazano, nego se ,,krije"...

Mnogo dižete očekivanja, spustite se ljudi, da ne bude na paradi hladan tuš...
Hajde bre, šta god da je stiglo, super, stići će još džebane...
Mnogo bitnije od tih nabavki je činjenica da se vraća vojni rok.
Samo mi žao što se @Bender Rodriguez izvuče... 😍
OG9.gif

Nema veze, ionako ćete me streljati jednog dana kad i ostalih 2/3 Srba koji vam nisu po volji.

A onda - pravac Zagreb, pa Beč pa Berlin! I bude Ćacija do Tokija. 🤟

Sveto srpsko carstvo od 2 miliona ljudi, mahom klošara i ćacija sa osnovnom školom i svako sa podebljim dosijeom i povećom dijagnozom.

Neka hvala, možeš samo da mi obrišeš cipele, isto kao i svi ostali Šešeljevski i Miloševićevski fijuci i klošari. 😛 Pre bih umro nego delio državu sa takvim otpadima.

Zavitlavajte se vi do mile volje, ali na kraju će vam jednog dana u ovoj deponiji ostati samo ovakvi:
dimljeni-ćaciji-v0-r58unvxnchue1(1).jpg

A sa takvima će teško ići to novo Dušanovo carstvo. I ono Šešeljevo Virovitica Karlobag šta je već fijuk odvalio...

Neka hvala, možeš samo da mi obrišeš cipele, isto kao i svi ostali Šešeljevski i Miloševićevski fijuci i klošari. 😛 Pre bih umro nego delio državu sa takvim otpadima.

Zavitlavajte se vi do mile volje, ali na kraju će vam jednog dana u ovoj deponiji ostati samo ovakvi:
Pogledajte prilog 251076

A sa takvima će teško ići to novo Dušanovo carstvo.
Eto, opet podele. Pa ima i slika ovih protestanata tj blokadera istovetne slike maltene samo više narkomanski fazon. Niti su svi ovakbi sa jedne niti su svi takvi sa druge strane

Mnogo dižete očekivanja, spustite se ljudi, da ne bude na paradi hladan tuš...
Hajde bre, šta god da je stiglo, super, stići će još džebane...
Mnogo bitnije od tih nabavki je činjenica da se vraća vojni rok.
Samo mi žao što se @Bender Rodriguez izvuče... 😍
Nema izbegavanja, švajcarski sistem oni koji se prebace u rezervu idu na vojne vežbe.

Da se izvuče ?
A da ne bude ono kao iz
,, sv Georgije ubija aždahu:,,
- ... hajde idemo za šta smo došli ... -
😃

Neka hvala, možeš samo da mi obrišeš cipele, isto kao i svi ostali Šešeljevski i Miloševićevski fijuci i klošari.

Bendere brate, ja sam samo hteo da se malo našalim i na neki način napravim humor od naših razlika u razmišljanjima.
Nisam imao nameru da te vređam, mislim da to nisam ni uradio, tako da ovakav rečnik stvarno nije potreban.
Meni to ne smeta, znam te dobro, ali sebi štetiš... ti misliš da si odbrusio junački, ali ne shvataš da time samo pokazuješ sopstveni karakter u ne baš lepom svetlu.
Nema potrebe za time.

Različito mislimo, ali nema razloga da se mažemo g....ma.
Tj. ti mene, jer ja to tebi ne radim. Ja te samo malo peckam, a ti se ložiš ko hepo kocka.

Sloba Antonić fenomenalan kao i uvek u razoblicavanju samoproglasene elite. Kako nas narod kaže " prazna konzerva najviše zveci".

"Zato se naša srednja klasa nije mnogo bunila zbog Kosova, ali je bila spremna da ljutito skoči na noge zbog korupcije".

Ovaj stav je sjajan. Mora se priznati da im je doslednost jača strana. Težnja za vladavinom prava im je na prvom mestu ali se najveća neustavnost ne spominje jer će donatori da završnu uši.
A o sudiji koji bi zabranio srednjoskolcima odlazak na more da i ne pričamo. Elita.

Evo sad vidimo šta smo dobili:
- "nezavisno tužilaštvo" koje devojčici koja je tek položila vozački i u panici udarila po gasu ispred kolone na protestu sude za teško ubistvo, a oslobađaju hulju koja je policajca tukla motkom.
Који ку***?!

Што се мени не омакне да случајно ударим по гасу кад налетим на снс говна.

Bendere brate, ja sam samo hteo da se malo našalim i na neki način napravim humor od naših razlika u razmišljanjima.
Nisam imao nameru da te vređam, mislim da to nisam ni uradio, tako da ovakav rečnik stvarno nije potreban.
Meni to ne smeta, znam te dobro, ali sebi štetiš... ti misliš da si odbrusio junački, ali ne shvataš da time samo pokazuješ sopstveni karakter u ne baš lepom svetlu.
Nema potrebe za time.

Različito mislimo, ali nema razloga da se mažemo g....ma.
Tj. ti mene, jer ja to tebi ne radim. Ja te samo malo peckam, a ti se ložiš ko hepo kocka.
Deder, ne sviraj više.

"Zato se naša srednja klasa nije mnogo bunila zbog Kosova, ali je bila spremna da ljutito skoči na noge zbog korupcije".

Ovaj stav je sjajan. Mora se priznati da im je doslednost jača strana. Težnja za vladavinom prava im je na prvom mestu ali se najveća neustavnost ne spominje jer će donatori da završnu uši.
A o sudiji koji bi zabranio srednjoskolcima odlazak na more da i ne pričamo. Elita.

Ovo je podmetačina, a ne argument. Generalno je ceo tekst vid reakcionarne podmetačine koji ima za cilj da relativizuje grehe vlasti time što oni koji se protiv istih bune nisu dovoljno ideološki ispravni u svesti autora teksta.

Srednja klasa (vrlo problematičan pojam za Srbiju koja pre ima manje i više siromašnu nižu klasu nego što ima pravu srednju klasu) je motor pobune zato što je ona obično uvek emancipovaniji sloj društva sa jače razvijenom svešću o dosezima državnog aparata i odgovornosti njegovih službenika. Svuda na svetu - i tamo gde države nemaju teritorijalnih sporova - srednja klasa protestuje zbog korupcije i zloupotrebe ingerencija javnih funkcija.

A što se tiče klasnog prezira, ne sporim da to postoji, ali je laž autora da to nije fenomen prisutan od ranije u srpskom društvu. Zapravo tekst u velikoj meri, ironično, jeste odraz klasnog prezira, ali autora prema toj takozvanoj srednjoj klasi.

Baca se svetlo na jednu opšteprisutnu pojavu u klasnim društvima, a zaboravlja se (kao namerno) da je u velikoj meri, izvor prezira prema ćacijima upravo to što su skupina nesposobnih oportunističkih uhleba.

Ovo je podmetačina, a ne argument. Generalno je ceo tekst vid reakcionarne podmetačine koji ima za cilj da relativizuje grehe vlasti time što oni koji se protiv istih bune nisu dovoljno ideološki ispravni u svesti autora teksta.

Srednja klasa (vrlo problematičan pojam za Srbiju koja pre ima manje i više siromašnu nižu klasu nego što ima pravu srednju klasu) je motor pobune zato što je ona obično uvek emancipovaniji sloj društva sa jače razvijenom svešću o dosezima državnog aparata i odgovornosti njegovih službenika. Svuda na svetu - i tamo gde države nemaju teritorijalnih sporova - srednja klasa protestuje zbog korupcije i zloupotrebe ingerencija javnih funkcija.

A što se tiče klasnog prezira, ne sporim da to postoji, ali je laž autora da to nije fenomen prisutan od ranije u srpskom društvu. Zapravo tekst u velikoj meri, ironično, jeste odraz klasnog prezira, ali autora prema toj takozvanoj srednjoj klasi.

Baca se svetlo na jednu opšteprisutnu pojavu u klasnim društvima, a zaboravlja se (kao namerno) da je u velikoj meri, izvor prezira prema ćacijima upravo to što su skupina nesposobnih oportunističkih uhleba.
A šta je tačno neistina i podnetačina u tome šta je rekao? Mislim da bi bila podmetačina mora biti meistine i menjanja teza

Ja konkretno imam prezir prema kukavičluku, sebičnosti, autošovinizmu, lenjosti, a posebno prema lešinarima sopstvene države.

Ова тема се претворила у онанисање маторих бумера над служњењем војске ово мало деце што је остало и њихово припремање за нову кланицу, плус квази анализирање оружја о којима екипа нема благе везе.

Сан снова наслоњени на ограду док траје парада, а кад почне пуцачина да се седне испред информера и гледа коњоглави како преноси рат уживо.

Колапс нације, друштва, морала и свега хришћанског што би требало да уједињује овај народ.

Onda kako objašnjavaš 5. oktobar gde je gro protesta bio popunjen nižom radničkom klasom, tipa Kolubara itd?

Evo ja bih rekao da tvoja tvrdnja da srednja klasa ima jaču svest o društvenim problemima od neke niže klase je isto tako oblik klasnog prezira.
Jer - nije 5. oktobra akademik bagerom razvali vrata skupštine, nego radnik... šljaker...

Dakle... promašio si...

Ова тема се претворила у онанисање маторих бумера над служњењем војске ово мало деце што је остало и њихово припремање за нову кланицу, плус квази анализирање оружја о којима екипа нема благе везе.
Evo, ovako svezuba bratija na Beobuildu krene da zagovara banovanje članove koji se ne uklapaju u narativ.
Već viđeno više puta...

Сан снова наслоњени на ограду док траје парада, а кад почне пуцачина да се седне испред информера и гледа коњоглави како преноси рат уживо.

Колапс нације, друштва, морала и свега хришћанског што би требало да уједињује овај народ.
Posebno bih kao borbu za hrišćanske vrednosti i brigu o deci stavio udruženje blokadera i gej aktivista u nedelju.na paradi ponosa. Valjda je ta parada po niima bolja od parade jedinstva

• Sviđa mi se
Reagovanja: SCS
Ja konkretno imam prezir prema kukavičluku, sebičnosti, autošovinizmu, lenjosti, a posebno prema lešinarima sopstvene države.

Onda verujem da imaš prezir i prema SNS-u i njihovim pristalicama.

Onda kako objašnjavaš 5. oktobar gde je gro protesta bio popunjen nižom radničkom klasom, tipa Kolubara itd?

Evo ja bih rekao da tvoja tvrdnja da srednja klasa ima jaču svest o društvenim problemima od neke niže klase je isto tako oblik klasnog prezira.
Jer - nije 5. oktobra akademik bagerom razvali vrata skupštine, nego radnik... šljaker...

Dakle... promašio si...

5. oktobra u Srbiji srednje klase nije ni bilo, već samo različiti stepeni bede i manjina kriminalaca i aparatčika koji su se obogatili na talasu korupcije, šverca i otimanja.

A to da li sam ja promašio nije na tebi da donosiš sud, posebno jer se pokazalo više puta na forumu dosad da ti generalno bilo kakva analiza društvenih fenomena slabo ide.

Vrh