[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=822857#p822857:1wopn7ql je napisao(la):
Koniljo » 13 Feb 2021 02:36 am[/url]":1wopn7ql]Obraćam se članu foruma pod nazivom "relja"
Gardisti su ubijeni 2004. godine, u nekom drugačijem okruženju. Stvar jeste zataškana, jeste sramota i greh. Da li te to čudi? Ne, može da se dogodi u bilo kojoj sferi života u Srbiji.
Da li je to razlog da danas ne služimo vojni rok? Nije.
Ne zato što je danas stanje nešto bolje, nego zato što tako razmišljajući, ne bih ni na ulicu izlazio jer mi može pasti cigla sa terase na glavu.
Ne volim politikanstvo, nisam politički obojen, ali oni koji forsiraju tu priču su mi gadni. Zašto? Zato što je njihova stranka bila na vlasti, zato što se to dogodilo u njihovo vreme. Jesu li preduzeli nešto? Nisu.
Da li može očekivati od ove garniture da to istraži? Ne.
A zašto? Zato što je to uradio neko ko kontroliše službe bezbednosti i vojsku već 30 godina. Ko je to? Možemo da nagađamo...
Suština je da takvim stavom, možemo sačekati i da nam se ušetaju SS nacisti u Beograd, a mi da odbijamo vojsku. Eto, treba biti malo fleksibilan. Nadam se da nisam bio licemeran u svome izlaganju.
Odgovor "Konjilu".
Da, znam kada su ubijeni gardisti. To je bilo nepunih 5 meseci nakon što sam se ja "skinuo" (a otišao sam kao mator).
Prvo kažeš "okruženje je bilo drugačije"... a onda napišeš potpuno suprotnu stvar: "Zato što je to uradio neko ko kontroliše službe bezbednosti i vojsku već 30 godina." ... mislim da si malo zbunjen.
Sistem i dalje štiti te ljude, neki od njih i dalje otvoreno vređaju roditelje tih momaka.
Ti kažeš da je bilo drugačije, ja ti kažem da se ništa nije promenilo na bolje, samo na gore. Iako je prošlo 16+ godina od tada, danas neki novi ljudi, koji čak tada nisu ni radili u vojsci, i dalje nastavljaju da zataškavaju i da pomažu ubice.
Moralni ljudi bi se poneli časno i presekli tu priču, i zbog pravde prema tim mladićima i njihovim porodicama, i zbog pročišćenja koje je potrebno vojsci. Ali ne, oni se i dalje kompromituju i upetljavaju u skrivanje zločina.
Takvom sistemu neće biti problem da to ponovi. I još jedan razlog zašto je situacija danas daleko gora od 2004: taj tzv. "sistem odbrane" je danas pod nekakvom "civilnom kontrolom" dokazanih plagijatora, švercera, dezertera, izbegavača služenja i istovremeno - ratnih huškača. Onih kojisu izbegavali kada je bilo gusto, a sada bi (deklarativno) stavili pod moranje momke poput tebe.
I ne branim ja tebi ("vama") da služite vojsku.
Evo, idi prijavi se, neka ti je sa srećom. Znam par momaka koji su se prijavili i odslužili ovo "dobrovoljno", svaka im čast, kapa dole.
Bićeš posle u rezervi, ako nas udare neki "SS nacisti" bićeš spreman,i neće ti biti problem, ako ih još ima živih svi imaju preko 90 godina
Ja zaista ne želim da vama mlađim generacijama ovakvi likovi naređuju i da vam život, zdravlje i sudbina zavisi od njih.
Sam priznaješ da si mlađi, pa tako izgleda i ne znaš kako izgleda "briga za vojnika"... znam kakva je bila u moje vreme, zgrozim se kada samo pomislim kako bi to izgledalo pod ovim likovima. Nemaj iluzija - ono što se desilo gardistima, ono što se desilo i radnicima u Lučanima - veoma lako može da se desi i tebi ako se prepustiš ovim ljudima.
Na kraju krajeva, što se tiče bezbednosti nas građana Srbije, smatram da je najviše ugrožavaju naša država i "poredak" a ne neki "tzv spoljni faktor".
To je valjda jasno iz svega što svakodnevno doživljavamo: subvencije strancima koji nam uništavaju prirodu, kontrola prodaje droge, paraliza državne uprave stranačkim zapošljavanjem, huligani u službi vlasti, upravljanje Korona krizom.., mogu tako do sutra.
Nadam se da ćeš dobro razmisliti o ovoj temi, ne pričamo mi stariji ovo za badava, nisi bio, video, doživeo... možemo mi tebi da pričamo na ovu temu, ti nama tu slabo šta možeš da objasniš.