Možda nešto i dovoze.
![]()
![]()
PULS (multiple rocket launcher) - Wikipedia
en.wikipedia.org
ali to bi značilo da je za nas ovo malo bolji Oganj?
Шверц совјетског наоружања је ишао преко чешке. Опрема је стигле из Таџикистана, Киргистана и Украјине. Нико није никог питао ништа пошто је био шверц.Za prodaju oruzja je potrebna dozvola proizvođača i bez dozvole se ne može prodati oružje. Zemlje koje navodis su bile deo zemlje proizvođača, dakle SSSR, moguće da njima ne treba dozvola ali nisam siguran. Osim toga pitanje je kako je ta prodaja išla i da li su rusi to odobrili ili mozda i prodali jer admiral Loso upravo to govori a trebalo bi da je upućen. Sa druge strane postoje i suprotne informacije.
Moglinsu isceniraju da je došao na popravku uvale ga u hangar i tamo pune prazne
Kutije ne liče na raketni sistem.....
Jel bila neka afera sa mig 21? Nešto mi je ostalo u sećanjuДобра сцена, хеликоптери Ми-24 су иначе у Хрватску дошли са ознаком санитета.
Pogledajte prilog 242546
Бојим се да си у праву.Mislim na rusku službu. Naravno da su i naši znali ali kad su se sve ostale službe složile mi to nismo mogli da sprecimo
Mislim na rusku službu. Naravno da su i naši znali ali kad su se sve ostale službe složile mi to nismo mogli da sprecimo
Zato verujem samo u opremanje naše vojske a ako dođe pomoć sa strane dobrodošla. Upravo nam dolazi jedan stari znanac iz centralne Azije.
Opremanje naše vojske služi isključivo za 2 cilja:
1) Unutrašnje političke poruke aktuelnog režima za svoje glasačko telo
2) Proširivanje postojećeg portfolia - ono što ranije nismo uopšte imali, sada imamo, barem na papiru kao deo portfolia (ne u ogromnom ili masovnom broju)
Odbacite svaku iluziju da je reč o nečemu višem, kompleksnijem i komplikovanom.
Управо тако! А такође су жеље једно а могућности друго. Ми морамо да се наоружамо како знамо и умемо - најбоље је увек домаће али није реално. Треба се припремати као да ће сутра рат а да 1000 година не дође до тога - пример је Швајцарска!Razumem vaše političko opredeljenje ali ono nekad može i da vam smanji vidik.
Sasvim je tačna konstatacija da režim na ovaj način pokušava da pridobije glasacko telo. Međutim, ulaganje ogromne sume novca i opremanje vojske se ne može poistovetiti samo sa željom režima da pridobije glasacko telo jer bi ulaganjem tolikog novca u povećanje plata i penzija ostvario bolji efekat ako je samo to cilj. Dakle, postoji i neki drugi cilj koji vi ne prihvatate. Osim toga da postoji i neki drugi cilj ukazuje i činjenica da se opremanje vojske vrši kvalitetnim i potrebnim naoružanjem ( osim Rafala po mom misljenju) što opet ukazuje da neko u sistemu ipak razmišlja o potrebama bezbednosnog sektora. Ovo vam govorim kao neko ko ne pripada ni jednoj politickoj opciji.
Da li se radi o necem " višem, kompleksnijem" ne možemo da tvrdimo sa sigurnošću i možda nikada nećemo ni saznati ako se geopoliticke kockice ne sklope u našu korist.