Hvala ali nece meni pomoci ni tvoje slaganje niti zaljenje. Ono sto moze da pomogne, i to svima, je da neki ljudi prestanu da zvuce kao Ljiljane Smajlovic i pokusavaju i mene i druge koji posteno zivimo, da prave boodalama svojim pamfletima i manipulacijama. Na ovom forumu vec ima nekoliko individua koji bi, da ima pravde, pred narodom odgovarali za svoje lagarije, propagande i manipulacije, pa cak i za javna pozivanja rezima da dodatno dere narod za greske i svinjarije koje su napravili naprdnjacki kadrovi. Ne treba nam jos toga na forumu.
No da se vratimo na tenkove, sta to lose radi drzava sto modernizuje nesto sto je gradjeno ore 35-40 godina? Pa sigurno neće da kupi nove tenkove ako je procenila da ovi mogu da se modernizuju.
A gde je receno da je lose?
Ja svo vreme pitam koliko je toga do sada uradjeno.
Drugo, kazes nema ko da ih vozi, i ovom trenutku je to tacno. Fale tenkisti.
Fale i to vec godinama.
Kao sto fale i vozaci autobusa, piloti, masinovodje... Iako svi odreda, u svim sferama, vec 10 godina kokodacemo SNSu "geniji, platite ljude vise, inace cete biti u krizi jako brzo". Ali ne. Niko iz SNSa ni da cuje. Nego se ceka da ode stvar do k... pa se onda urgentno dovoze strani vozaci, za upravljanje vojnim i policijskim helikopterima pozivaju obicni civili, za masinovodje (novih vozova) penzioneri salju na obuke koje ne mogu da zavrse, itd...
A sve zato sto ovom zemljom vlada palanacka verzija istocnjackih despota kojima su kulise, propaganda i politika jedini bitni.
Ali zato drzava sada zaposljava tenkiste, znaci nesto radi po tom pitanju da ima dovoljno vozača. Eto mogao si ti da imaš ispod 30 god a znam da si stariji.
Vojska Srbije inače ima sigurno medju najvećim podizanja plate u odnosu na druge sektore.
I to ne valja? I to su bajke?
Koliko su podigli i kome sve?
Drzava Srbija ulaže ozbiljan novac u vojsku i s'toga ne razumem kritike na njen racun. Rade najbolje što mogu sa onim čime raspolažu.
Kupovinom duplo vise tehnike nego sto treba u svakoj nabavci? Iako svi odreda, od komentatora na forumima, preko sindikata, pa do analiticara, kazu da je dzaba tehnika, odnosno visak tehnike, ako nema ko da je koristi i odrzava?
Ne'am ja problem sa nabavkom helikoptera ili tenkova, cak sam ih bio i pohvalio. Iskopacu postove s ove teme ako treba. Imam problem sa nabavljanjem toga u prevelikim kolicinama samo da bi se izaslo pred glupe mase i reklo "imamo toliko i toliko masina!" a ignorise se to sto nema ko da ih koristi. Dok ljudi na terenu zive i rade ko skotovi. Ili prosto daju otkaze.
I ono sto me nervira je to sto čim nesto pohvalis u Srbiji (a ono sto se trenutno radi u vojsci jeste za pohvalu) odmah se aludira da ima neke veze sa SNS.
Ne, u mom slucaju nije problem bila tvoja ili bilo cija pohvala nabavke ili optimizam za vojni projekat. Nego kada se preslo u domen "vi ne razumete koliko vam je zapravo dobro" (zapravo nije nimalo dobro, a tek nece biti sutra za moje dete) , "nije vam drzava nista skrivila" (jeste skrivila, nebrojeno puta) , "budite bolji i vredniji, pa cete imati i vise para" (jer svi znamo da moderna ekonomija tako funkcionise...) i slicno.
A ja imam bas onako jaku, imunolosku rezistenciju i reakciju na to. Pogotovu u zadnjih godinu dana, otkako sam primoran da svojim bedno placenim radom - a koji usled moderne hohstaplerske inovacije zvane inflacija, svake godine vredi sve manje - otplacujem svinjarije i kriminal naprednjackog olosa sa konopa i koca. Dakle, ja placam tudje greske i rdjavost. Dok mi sa strane razni sufliraju da treba da budem srecan i zahvalan sto zivim tako. Epa nece moci. I ne gledam ja kod nekoga samo otvoreno, eksplicitno clanstvo ili politicka obelezja. Pa nekolicina ovde na forumu koji su navijali za skuplju struju, skuplju hranu i vece poreze isto nisu clanovi. Pa ih to ne sprecava da izminiraju svaki pokusaj dovodjenja rezima u red (milom ili silom), da apsurdizuju i relativizuju sve, i da svaki put nadju neko opravdanje za aktuelni rezim. Iako ga, satro,ne vole i ne glasaju za njega.
Samo sam to hteo da dodam i da razjasnim. A iskreno se nadam da to ovde nije slucaj. Posto mislim da je toga u Srbiji zaista, ali zaista preko svake mere.
A sto se tiče modernizacije M84 i sam znaš, ima samo 2 primeraka i to prototipa ali bar su krenuli sa tim i to je dobro.
Ja tu ne vidim nista serijski, vidim samo demonstraciju sta bi moglo. I to ne znaci da time smatram da je nasa odbrambena industrija losa - bolja je sad mnogo nego sto je bila pre 10 godina. Samo sto koliko verujem da Milos i Lazar imaju svetlu buducnost i da ce ih biti sve vise, za M-84AS2 bas i nisam siguran. A kazem to jer treba biti realan. A Politiku i druge ostavljam da se bave SBB KBB scenarijima. Iako bih licno sve to pogasio i sankcionisao. Jer ova zemlja i propada zbog kolektivnog samozavaravanja.