Delijo, razumem tvoju rezigniranost, ali mislim da je vojska tu nemocna da bilo sta promeni.
Oni su svoju ulogu imali 1999. godine i mislim da se mozemo sloziti da su je casno odradili i uprkos vojnoj nadmoci neprijatelja uspeli da pruze ozbiljan otpor kao i da u velikoj meri sacuvaju ljudstvo i tehniku.
O poniznosti kvislinga o kojoj pricas mogu samo da se slozim sa tobom
a jedan od vrhunaca je i trazenje dozvole od ubazenog gosta da se u svojoj zemlji, svom narodu, obratis na svom srpskom jeziku!?
Sve je to ljigavo i jasno, ali bar ja sam se potrudio da razdvojim politicku vrhusku sa bine, od ostatka manifestacije (parade).
Jedino utesno sto sam ovih dana cuo je to da trenitni vladari ipak odvajaju neku kintu za VS u vezi modernizacije i opreme, i da su neki pomaci po tom pitanju napravljeni.
Inace, posto vec 'debelo ofujemo' (igore, ne zameri ;-) ) da vam prenesem i informaciju da se nova puska (zaboravih oznaku) , nije nas narocito pokazala i da nije bas pmiljena medju oruzanim snagama nase zemlje.
Takodje, jos jedna 'insajderska'...
Zadnjih nekoliko godina raste broj mladih ljudi koji se prijavljuju na dobrovoljno sluzenje vojnog roka, i vec je ove godine bilo skoro duplo zainteresovanih u odnosu na planirane prijemne kapacitete.
Pri tom sjajna je informacija da su u pitanju uglavnom obrazovaniji i mladici i devojke.