Šta je novo?

Vojna parada za 70godina oslobođenja Beograda

a88ccf73fab988abe9f2353552f11d58.jpg

77acc4a79fe87fcecbcc3aba40a93fd1.jpg

ea88834c941bd10e0c1b0f299aad686e.jpg

089c8da30f301ace9f9bf4686c54e0a0.jpg

fbcd00998a73c73db9b6bd604670cb05.jpg

cb6c559a22f0d61c4e54579fa11b04ba.jpg

467c137cdb13ffe025382bcafb0894fc.jpg

e91591d0e15cd0ea0cd99ed16497a4f6.jpg

ec1852255d77c15f41b972b14f37cc84.jpg

defc33522f616c3b78cd3495ff33b8d6.jpg

fd1c9a749529ef15a174b6262b389a7f.jpg

Slažem se za prenos. Kao prvo trebalo je da odluče da li slušamo studio ili komentatora na paradi.

Pozicija kamera je bila katastrofalna. Prati kamera avion i uleti bandera ili drvo u kadar. Pa mogli su da stave kameru na SIV ili na neki kran.

Što se tiče same parade, ja volim takva dešavanja, kao i vojsku. Sa obzirom da je Vojska poslednjih dosta godina dobijala malo sredstava, sasvim mi je OK da se sada bar malo potrošilo na njih.

na primer promaklo nam je defile "Lazara".
I ja volim paradu, uzivao sam na YouTube-u u staroj paradi

Bas fino malo nam iskisli politicari , najci su mi strani mediji putina docekali sa crvenim tepihom , kao da ostale predsednike nedocekuje garda i crveni tepi.
Kako se toma sa groblja teleportovo do palte Srb a tamo je otisao sa putinovim kolima ogrebo se zavoznju

10290121_10152682638135660_6662368489895246894_n.jpg

:D :D

nensav":1zxnfd7l je napisao(la):
prenos na RTS katastrofa.

astrodule":1zxnfd7l je napisao(la):
Slažem se za prenos. Kao prvo trebalo je da odluče da li slušamo studio ili komentatora na paradi.

Pozicija kamera je bila katastrofalna. Prati kamera avion i uleti bandera ili drvo u kadar. Pa mogli su da stave kameru na SIV ili na neki kran.

Što se tiče same parade, ja volim takva dešavanja, kao i vojsku. Sa obzirom da je Vojska poslednjih dosta godina dobijala malo sredstava, sasvim mi je OK da se sada bar malo potrošilo na njih.
E pa momci, kad se u sred ovakvog dogadjaja otvori nebo pa od 40 kamera 15 ispadne, dobije se ovakav rezultat.
Nije da branim firmu, meni ni u dzep ni iz dzepa, ali bez potpune generalne probe (sa sve publikom) i sa totalno na brzinu pripremljenom paradom, protokolom i programom, gde je trebalo pokriti od aerodroma, groblje, vlade, parade...
Ja sam zadovoljan

Da su barem stavili rezervne kamere ili više kamera na Palatu Srbije, pa da pokrije sa većim kadrom paradu niko se ne bi bunio. Ovako sve zbrzano i ne snimi se dobro nova tehnika.

postoji drvored koji poprilicno zaklanja ulicu ako se gleda sa palate Srbija...

A takodje postoje odredjene bezbedonosne procedure koje se moraju ispostovati sto u ovakvim situacijama otezava postavljanje opreme.

Sada je najprioritetnije upravo to, stedjivanje saobracajnice i trotoara

Где могу да нађем снимак који је РТС пустио пре почетка параде где се чују српска и руска химна док две девојке успорено трче са заставама? Снимак је 8)

Sto mi ne rece ranije...
Danas obrisah ceo snimak od 15.30 do kraja parade...

Опроштајна парада квислиншке војске.

...Која је руку на срце изгледала изнад свих очекивања и реалних могућности тог постјугословнексог ловачког друштва. За ово кратко време су припремили заиста пристојну параду.

На страну то, јуче ме највише поразила сервилност и понизност квислинга на власти која је љигава до крајњих граница и коју намећу овом некада поносном и достојанственом народу. А то кажем као велики русофил.

Pretpostavljam da je kvislinšku vojsku danima obilazio, oduševljeno pozdravljao i na paradu došao kvislinški narod i da je na tribini bio i kvislinški patrijarh?

Trebao si da odeš i da tamo svima glasno kažeš:
"Ljudi, šta radite, zar ne znate ko je ovo? Ovo je kvislinška vojska! Alo! Slušajte šta vam pričam!"

relja":3ju39kac je napisao(la):
Pretpostavljam da je kvislinšku vojsku danima obilazio, oduševljeno pozdravljao i na paradu došao kvislinški narod i da je na tribini bio i kvislinški patrijarh?
Да, за мене је сваки припадник овог народа који је гласао за издајничку, еврофанатичну и/или проокупаторску странку квислинг. А пошто је парламент у стопроцентном делу сачињен од таквих странака...

Има ту часних официра и можда још по који херој који није отеран у пензију али да има макар један частан генерал давно би ови тенкови парадирали Београдом али у циљу очувања уставног поретка ове земље и неког минимума достојанства ове државе које свакодневно нарушава дилетантска антисрпска власт.

Delijo, razumem tvoju rezigniranost, ali mislim da je vojska tu nemocna da bilo sta promeni.
Oni su svoju ulogu imali 1999. godine i mislim da se mozemo sloziti da su je casno odradili i uprkos vojnoj nadmoci neprijatelja uspeli da pruze ozbiljan otpor kao i da u velikoj meri sacuvaju ljudstvo i tehniku.

O poniznosti kvislinga o kojoj pricas mogu samo da se slozim sa tobom
a jedan od vrhunaca je i trazenje dozvole od ubazenog gosta da se u svojoj zemlji, svom narodu, obratis na svom srpskom jeziku!?

Sve je to ljigavo i jasno, ali bar ja sam se potrudio da razdvojim politicku vrhusku sa bine, od ostatka manifestacije (parade).
Jedino utesno sto sam ovih dana cuo je to da trenitni vladari ipak odvajaju neku kintu za VS u vezi modernizacije i opreme, i da su neki pomaci po tom pitanju napravljeni.

Inace, posto vec 'debelo ofujemo' (igore, ne zameri ;-) ) da vam prenesem i informaciju da se nova puska (zaboravih oznaku) , nije nas narocito pokazala i da nije bas pmiljena medju oruzanim snagama nase zemlje.
Takodje, jos jedna 'insajderska'...
Zadnjih nekoliko godina raste broj mladih ljudi koji se prijavljuju na dobrovoljno sluzenje vojnog roka, i vec je ove godine bilo skoro duplo zainteresovanih u odnosu na planirane prijemne kapacitete.
Pri tom sjajna je informacija da su u pitanju uglavnom obrazovaniji i mladici i devojke.

Vrh