@Svetlopis
Mislio sam da je velikim praskom data, a svakako se materija pretvara u energiju...
Ne znamo previše, lagano otkrivamo subatomske čestice, njihovu kvantnu prirodu, a onda dodaj tu i antimateriju...
Ako hoćeš da dokažeš da je materija vječna, imaš čak i teži zadatak od dokazivanja postojanja Boga.
Nauka je svakako više pitanja otvorila nego što je odgovora dala, za razliku od religije koja se nametala kao apsolut na sva znanja ovoga sveta pa se vrememom, menjala, odbacivala, suviše ekstenzivno do iznemoglosti tumačila svoje stare, nazadne stavove, kako bi ih prilagodila novom vrememu, zataškavala...
You name ti, s**nje je pravila
i nikad me nije činila srećnim i potpunim bićem kao nauka koja ne daje sve odgovore i gde konstantno tragamo... I imamo težak posao pred nama i težak posao je bio iza nas, svakako me impresionira čovečanstvo i civilizacija i religija kao neizostavni deo te priče, vredna je analize i proučavanja, ali da je nauci težak posao, tu si potpuno u pravu.
Ne postoji dogmat u pravoslavnoj Crkvi, ili hrišćanstvu generalno, ali ćeš naići na dosta hrišćana koji vjeruju da će se i životinje nalaziti u raju. Lično vjerujem u to.
Da, upravo sam na to mislio kad spominjem život posle smrti, većina vernika veruje... Kako tačno stoji u vašim Knjigama, ne znam ali poštujem da verujete u šta god hoćete i da slobodno manifestujete uverenja do mile volje, sve dok postoji sloboda izbora i ne postoji nasilna indokrinacija...