Ali kako je onda osoba koja "prati" Hristove reči i učenja automatski dobra? To je kao kada bih ja rekao da sam ja izvrstan kuvar jer umem odlično da pratim recepte. Mada super kuvam, ali ne stalno po receptima. Dakle, osoba može biti dobra ili loša, kako god, ali od vas samih zavisi kako ćete vi posmatrati tu osobu. Ja mogu da garantujem da mnogi moji prijatelji smatraju da sam ja dobar, kao što mogu da garantujem da mnogi misle da nisam dobar. Ja lično ne znam zašto me jedni smatraju dobrim, i zašto drugi me smatraju lošim, jer ja sve što činim, trudim se da budem dobar, ali ne postoji niko na svetu ko će biti 100% dobar. Isto tako sam ja mogao da činim neko dobro delo, ili barem da mislim da tako činim, a u stvari sam nešto nekom zgrešio. I ta osoba onda misli da sam ja loš.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=715103#p715103:1tpku5dc je napisao(la):Svetlopis » 07 Mar 2020 07:07 pm[/url]":1tpku5dc]Imate na YouTube da pogledate i presude serijskim ubicama i teškim zločincima. Dobar broj njih u svoju odbranu kaže da su dobri ljudi.
Hitler je mislio da radi dobru stvar. Tako da vaš argument "ja sam dobar", nema baš nikakvu težinu.
Dobri ste prema čijim standardima? Sopstvenim? Nikakvog prava onda nemate da osuđujete bilo koga. A upravo to radite. Sami sebe pobijate.
Dakle, ja i dalje ne vidim razlog zašto bi nekakav istinski hrišćanin odmah bio dobra osoba, jer jednostavno je to nemoguće. I time hoću da kažem da praćenje vere ne znači ništa osim nekakvog ličnog izbora. Praćenjem neke vere niko nije ni dobar, ni loš, ni žao, ni pametan, mudar, glup, itd., nego se sve to određuje na osnovu akcija i reakcija same osobe.