Šta je novo?

Vinogradska ulica

Počeli su negde kod sredine Surčinskog dela i stigli su već do stanice MZ Ledine, možda su čak i dalje dogurali, po tome mi deluje da će celu ulicu uraditi

Izgradili su jednu u Surčinskom delu blizu silosa, a drugu u delu između dva Sunca, obe su stambene, ali kao i sve ostalo u ovoj ulici, ne liče ni na šta...

Аха, хвала. Нисам знао за ово јер нису још ништа кренули да раде

Da dodam na temu https://www.halooglasi.com/nekretni...ja-lux-novogradnja-novi-beograd/5425644793973, novogradnje u Vinogradskoj. Krenuli da ruše i kopaju temeljnu jamu bez građevinske dozvole. Usvinjili ulicu blatom, zauzeli zelenu površinu, itd. Čisto da se vidi ko to gradi i kakav će vrv biti odnos prema kupcima. Inače dobar deo Vinogradske između brojeva 2 i 40, polako pokušava ili je već uspeo da kupi čovek koji je blizak Milenium timu, i koji je vlasnik autoplaca, autoperionice i tehničkog pregleda u Vinogradskoj.

Zbog takvog stava koji imate, dobićete novogradnje na pomenutim parcelama na parnoj strani.

Vinogradska ulica i @vinogradjanin, pa ovo je savrseno 😄
Šta ću kad sam se tu od rođenja :grand:
Zbog takvog stava koji imate, dobićete novogradnje na pomenutim parcelama na parnoj strani.
Kakvog tačno stava? Izvini nije mi skroz jasna tvoja poruka. Novogradnje ćemo dobiti svakako jer je PDR za taj potez usvojen odavno i predviđa višeporodično stanovanje. Investitor je počeo sa radovima, bez građevinske dozvole, pre 3 nedelje. Prvo su rušili neke plastenike i šupe, i što se mene tiče to nije neki problem a i verovatno nije protivzakonito. Pre 2 nedelje su dovukli bagere na parcelu, što opet ne vidim da je protivzakonito, a prošle nedelje su krenuli da ruše kuću koja se nalazi u unutrašnjosti placa, da razvlače blato svuda, i dovukli kontejner za radnike koji su stavili na zelenu površinu. Istog momenta sam pozvao inspekciju i komunalnu i napravio prijavu. Ako stanje do kraja nedelje bude nepromenjeno opet ću napraviti prijavu.

Što se novinara tiče, prorežimske medije nema poente zvati, N1 mi nije odgovorio kad sam im pisao o uništavanju Vinogradske tokom gradnje obilaznice, niti kad sam im pisao da urade reportažu o tome da je budžetiran a nije urađen zvučni zid, ili zelena površina pored izgrađenog kraka. Izašli su samo kad je bilo povuci potegni sa policijom i gradskim čelnicima, kada ljudi sa neparne strane nisu hteli da se isele jer su dobili smešne sume. Siguran sam da ih zabole što je neki tamo započeo izgradnju omanje stambene zgrade pre dobijanja građevinske i što raznose blato. Nije kao da je nekome oteo pa da bude senzacionalno, vlasnik kuće je lepo omastio brk. Možda grešim, evo molim da me posavetuješ šta još mogu da preduzmem da se ispoštuje zakonski minimum, osim što mogu da pravim prijave i da spam-ujem N1?

Radovi bez graðevinske dozvole su ti OK. Time si sve rekao na temu šta treba da uradiš.​

Da li postoji neko ko misli da treba jednom da nešto pokuša i da nakon negativnog odgovora / iskustva slegne ramenima i kaže kako ništa ne može da se uradi?​

Radovi bez graðevinske dozvole su ti OK. Time si sve rekao na temu šta treba da uradiš.​
Ne znam gde sam napisao da su mi ti radovi okej. Jel za rušenje plastenika ili samostojeće šupe, ili kopanje bagerom zemlju potrebna dozvola? Kad su krenuli da ruse stambeni objekat, odmah sam prijavio, kao i što sam napisao gore. I nastaviću da prijavljujem iako mislim da vrv neće reagovati. Stvarno ne znam o čemu pišeš i na osnovu čega izjavljuješ da je meni okej da se radi bez građevinske dozvole. Umesto toga probaj nešto konstruktivno da ponudiš.

Evo pozivam te da i ti podneseš prijavu, adresa je Vinogradska 18, ostale podatke možeš pronaći na CEOPu.

Hvala ti na informaciji, nisam u materiji i mislio sam da nije potrebna građevinska ili dozvola za rušenje pomoćnih objekata kao što su šupa ili plastenik. Sledeći put slobodno odmah to napiši, uštedećeš svima vreme a i taman ćeš i edukovati nekoga, što bi trebalo svima da nam je cilj.

Pa iz onog što si napisao nije zvučalo da nisi upoznat, već da ti je OK da se ruši šupa i plastenik imali oni dozvolu ili ne.​

Vrh