Ne smetaju meni deca, ali koliko sam procitao na nekom forumu tokom letnjeg raspusta deca ispred zgrada 13,15,17,19,21 i 23 prave haos, buku, slusaju glasno muziku, saraju grafitima..Evo kopiram vam ceo taj tekst koji sam procitao.E sad koliko je to tacno neznam jer je to tema iz 2009, da li se nesto promenilo neznam.
^ “ U mom kraju je ovog meseca postalo nepodnosljivo. Deca se okupljaju ispred zgrada i galama je je neverovatna. Neartikulisani glasovi, psovke, razbijanje flasa, cicanje, dranje i sta sve jos ne. Sve to traje od 17 h pa sve do kasno u noc do 2. Za sve to vreme galama i sve sto sam nabrojala ne prestaje. Skupljaju se na platou izmedju zgrada 13,15,17,19,21 i 23. Uslovno receno plato iznad tzv. "bunkera". Svako ima mobilni i iz mobilnih tresti muzika. Sve sto su mogli da isaraju, isarali su. Ceo taj deo je isvrljan, pa su presli na zgrade. Djubreta na sve strane,pikavci, plasticne flase, konzerve, posle njih haos. Stanari okolnih zgrada ih opomenu, ali tada postane jos gore. Ponekad dodje i milicija, ni to ne pomaze. Pre neko vece su palili kartone i gume. Mozete misliti koji je to smrad bio. To su sve maloletna deca.Ima ih od 11 pa do 15-16 godina. I tako svake noci. Pitam se da li njihovi roditelji znaju gde su im deca i da li znaju sta rade, kako se ponasaju. Nedavno su jednog naseg komsiju gadjali ciglom zato sto im je rekao da se malo utisaju jer njegova beba ne moze da spava od galame. I koliko takvih beba ne moze da spava, koliko ljudi neispavani odu na posao, itd. Da li se ovako nesto desava i u vasem kraju. Sta uraditi. Evo ih, poceli su sa okupljanjem.
^ Doslo lepo vreme, raspust i ponavlja se ista stvar. Galama ispred zgrada nepodnosljiva. Bukvalno divljaju. Devojcice prednjace - neverovatno. Neka sede i nek se druze, ali razbijanje svega sto im dodje pod ruku ili nogu. Pre neki dan su usli u zgradu, slomili staklo, odlomili rukohvat na ulazu ispred zgrade. Nikakva nasa upozorenja ne pomazu. Policija dodje, upozori ih, zapreti, ali se posle izvesnog vremena vrate i nastavljaju po starom. ”
Meni se svidja naselje, ali ne zelim da opet imam probleme sa bukom kao sto sad imam probleme tj. bezim iz centra bas zbog toga.Neka se deca okupljaju nista protiv, ali po ovome sto sam procitao deca urnisu ceo kraj.Usput procitao sam negde da je bilo besnila na Ceraku-Belim Vodam-Vidikovcu.Da li je to istina? I da li ce napraviti nesto na Ceraku za preradu otpada ?
Isto je bilo pre u vestima da je otpadala fasada na nekoj zgradi na Vidikovcu.Da li je to zbog lose nadogradnje? Cini mi se da su to one bele-zuto-roze zgrade Mislim da je broj 75-85.
Meni se svidja naselje, ali prvenstveno se selim zbog buke.Ako je neko imao iskustva sa ovim naseljem, neka molim vas napise.A to da ima kriminala, ima svuda.Hvala svima na brzim odgovorima