dove » Sre Maj 11, 2016 10:27 pm[/url]":2x25pxqp]Ja sam sa Ceraka, Cerak Vinograda, ili Ceraka II, ulice Cerski i Vinogradski venac, inace najmladjeg dela naselja, odnosno poslednje gradjenih zgrada na Ceraku. Mogu da ti prenesem situaciju iz prve ruke.
Samo naselje je koncipirano tako da nijedna saobracajnica ne prolazi kroz samo naselje. Postoje samo prilazi zgradama ili parkinzima, odnosno, medjublokovske komunikacije. Jedino malo buke od saobracaja moze biti na obodima naselja. Zivim u zgradi koja je okrenuta ka Ibarskoj magisrali, medjutim buka je zanemariva. U naselju nema kafica, tj ima jedan, za koji nisam siguran da li i dalje radi, a najveci izvor buke je osnovna skola. Naravno ima nesavesnih gradjana kao i svuda. Sto se tice komfora, naselje je apsolutno nekoliko nivoa iznad okolnih, niska spratnost objekata, dobra toplotna izolacija, grejanje, topla voda, estetika objekata, uredjene povrsine namenjene dnevnim aktivnostima, poplocani trotoari, dosta zelenila, a za mene najveci plus je sto je naselje izolovano, separatno. Najvece mane su ista ta izolovanost, i sami stanovnici.
Imam jedan primer iz komsiluka, stan od 45m2 -50000e, veci su jeftiniji po kvadratu, ali to je sve stvar ponude.
Naselje je u fazi razmatranja da se proglasi za kulturno dobro.
http://www.politika.rs/sr/clanak/346676 ... urno-dobro
Naselje je pitomo, i toplo ti preporucujem.