SRBO
Advanced
Немојмо претеривати, у задње време је рад апсурдно успорен, 2 месеца за локацијске за обичну ситну зграду, камоли овакву грдосијетину
Jel pocelo rasciscavanje terena?
Stvarno? Znaci poceli su sitni radovi?Jeste počelo "stidljivo", skidaju prozore sa hala.
gledao sam dinamiku otplate stana:
- predugovor = 10%
- do 31.12.2023 = 10%
- 30% izgradnje = 20%
- 50% izgradnje = 20%
- 70% izgradnje = 20%
- po dobijanju tehničkog pregleda objekta = 20%
šta ovi stepeni znače?
šta je to 20% - temelj?
šta je 50% ? ... 70-80% zgrade?
...
jel zna neko ?
[/QUOTE
Banke se vode da je 80% kada se zavrsi fasada i to je uslov za dobijanje kredita.
Bgd na vodi je tacnije definisao uplate( izlazak na kotu 0, do 10 sprata, do 20 sprata, fasada, upotrebna dozvola).
Do 31.12. = 20% bio ili ne bio temelj
50% to ti je polan radova tj skoro pa pod krovom ugurbo uradjeno
70% ti je konstrukcija sa vodom i strujom razvucenom i stolrijom
100% gotovi svi radovi prošla tehnički prijem dobijena upotrebna dozvola
Banke se vode da je 80% kada se zavrsi fasada i to je uslov za dobijanje kredita.
Bgd na vodi je tacnije definisao uplate( izlazak na kotu 0, do 10 sprata, do 20 sprata, fasada, upotrebna dozvola).
to ce verovatno biti nikad.super! hvala.
ne znam da li znate, po URBANISTIČKOM PLANU, na 100-200m iznad će biti METRO stanica.
to će vrv biti posle 2030 godine, ali kad se izgradi - biće FENOMENALNO. za 5-10min do centra grada a nisi u centru.
ono što mi se čini kao potencijalni problem jeste - klizište !
Ulica Toše Jovanovića - ona klizi, kompletno naselje blago klizi pa cevi vodovodne pucaju po stanovima...
sad koliko to utiče na FMP parcelu - iskreno - ne znam... (ako neko zna, podelite info sa nama
to ce verovatno biti nikad.
Ne znam kako da ti objasnim ali mnogo je lakse da se asfaltira njiva nego da se kopaju tuneli pod gradom kao sto je Beograd..haha
ma biće, samo je pitanje godine (decenije).
svi su rekli "obilaznica oko Beograda neće biti nikad" ... dovršena je, samo kasne sa rokom 20ak godina... i više...
Pa nije obilaznica završena, ostalo je još pola kruga...haha
ma biće, samo je pitanje godine (decenije).
svi su rekli "obilaznica oko Beograda neće biti nikad" ... dovršena je, samo kasne sa rokom 20ak godina... i više...
Pa nije obilaznica završena, ostalo je još pola kruga...
Btw kada se plaća po fazama, koliki je obično rok za plaćanje te rate?
Ako banka projektno finansira projekat to ne znaci da kupci samo preko te banke mogu dobiti kredit.@Armatura:
Ovde neće biti mogućnost izbora banke - PROJEKTNO je finansiranje u pitanju od strane AIK BANKE --> ko hoće kredit mora AIK BANKA
Ako banka projektno finansira projekat to ne znaci da kupci samo preko te banke mogu dobiti kredit.