Šta je novo?

"Victory Gardens" - FMP - stambeno poslovni kompleks na Čukaričkoj padini

Znaci rusice i halu ?
Na celoj parceli je mnogo hala.
Skidaju krov na hali kojoj su srusili zidove. Verujem da ce hala na uglu ostati do poslednjeg momenta. Licitiram na jos jednu celu kosarkasku sezonu. Ne vidim potrebu za ranije rusenje. Posle ove dve zgrade idu druge dve pa onda tek zgrada u celu.
 
Izvinjavam se, slikano u voznji. Duz Endija sruseno sve osim skroz donjeg objekta. Vidi se da je u toku rusenje inostalih objekata u sredini parcele.
IMG_20231126_104358.jpg
IMG_20231126_104359.jpg
IMG_20231126_104357.jpg
 
Uredjuju kamp za radnike sa donje strane uz brdo.
Stigle su i masine za sipove, bio je i kedan autokran.
 
Ko bi kupio stan sa pogledom u brdo ako moze po istoj ceni da dobije stan sa drugom orjentacijom po istoj ceni. Niko. Zato i nije tako. Zato se sukcesivno pustaju stanovi u prodaju. Pricam kako inace rade uvek volim da se ogradim da to mozda nije ovde slucaj.
Mada iskreno ne zna se koja strana je kriticnija.
Glavna ulica je jako prometna jer vodi na magistralu.
Sa zadnje strane je brdo.
Sporedna ulica i pogled na rastinje i divlja romska naselja.
Ostaje pitanje kolimo ce objekti biti udaljeni unutar kvarta. Desava se ako neko ima 65" i vise da ne moras da kupujes svoj tv...
Pre neki dan sam ih kontaktirao i rekli su mi da su bas ti stanovi okrenuti prema brdu i bez sunca skuplji u odnosu na one koji gledaju na ul.Endija Vorhola. Jeste da je zgrada sa te strane za nijansu lepsa, ali ako je ta strana bez sunca onda ne znam koliko dobro tu uzeti stan u odnosu na onu ulicnu stranu. A i nece imati pogled na brdo kada se zavrsi ceo kompleks jer taj pogled na brdo ce zakloni zgrada koja je planirana iza zgrade IVY.
Ono sto mi se ne dopada to su terase koje nisu natkrivene i onda po jacem suncu ili nekom jesenjem vremenu nije prijatno boraviti. Za mene su prakticnije lodje gde si zaklonjen.

Nisam video da ce u zgradama biti cuvar 24/7 tako da nisam pitao koliko ce biti mesecno odrzavanje zgrade. Da li neko ima tu infomaciju?
 
Nisam video da ce u zgradama biti cuvar 24/7 tako da nisam pitao koliko ce biti mesecno odrzavanje zgrade. Da li neko ima tu infomaciju?

meni su rekli da će biti oko 0.7 - 1.0€ po m2 stana i da će biti čuvar. čak su mi rekli recepcija gdje će biti dostavljana i pošta :ROFLMAO: (ok, možda hoće s obzirom na cenu stanova i održavanje)


naišli su na stenu, izgleda da će morati malo da menjaju projekat
kako misliš?
gde su naišli? OLIVE ili IVY?
premeštaju objekat ili ????
 
@do_ob Hvala ti.
Sta mislis ceni kvadrata i to sto je skuplja zadnja strana kojoj ce pogled biti zaklonjen novom zgradom i koja ce potencijalno imati manje svetlosti u odnosu na onu stranu koja gleda na Endija Vorhola i koja je jeftinija?
Nikako mi nije jasno zasto je to tako.
 
@do_ob Hvala ti.
Sta mislis ceni kvadrata i to sto je skuplja zadnja strana kojoj ce pogled biti zaklonjen novom zgradom i koja ce potencijalno imati manje svetlosti u odnosu na onu stranu koja gleda na Endija Vorhola i koja je jeftinija?
Nikako mi nije jasno zasto je to tako.
Endi Vorhol je veoma bučna ulica. ne znam da li si stajao na toj strani , baš je jaka buka.
kako vreme bude odmicalo, tako će biti još bučnija jer će celo područije biti sve naseljenije i naseljenije kako okolno tkao i ono udaljenije koji će morati prolaziti kroz Enedija da bi došli do Sajma, centra grada, NBG i sl...

strana do E.V. je istočna strana , pa će sunca biti do 12h možda 14h preko ljeta
ona druga strana je južna, pa će sunca biti od 10h do 18-19h navečer (jer gleda malo i na zapad) i buka bi trebala biti daleko manja.

što se tiče OLIVE, i strane koja gleda na brdo. bio sam ispred brda. mislim da će možda mali problem oko sunca biti ljudima na prva 2-3 sprata, dok dalje mislim da neće, jer nije naglo brdo.
ono što me malo brine jeste dalekovod - koje je jačine? koliko će zaista biti udaljen od zgrade? - koji je utjecaj na ljude (ako je mali, nema, ali je velike jačine ima...)
 
Na mapi kaze severoistok je strana do E.V.
Cena je od 2200-2800 sa pdv-om.

Meni se dopada ona mala zgradica valjda Rosewood. Olive mi se cini da ce biti slabija nego Ivy i Rosewood

E sad ti si bolje upucen.. ja za dalekovode ne znam. Ne dopada mi se sto je okolo romsko naselje koje je blago receno toliko zapusteno da neko treba ozbipjno da se posveti tome. Onoliku kolicinu otpada nisam video nigde.
 
meni su rekli da će biti oko 0.7 - 1.0€ po m2 stana i da će biti čuvar. čak su mi rekli recepcija gdje će biti dostavljana i pošta :ROFLMAO: (ok, možda hoće s obzirom na cenu stanova i održavanje)kako misliš?
gde su naišli? OLIVE ili IVY?
premeštaju objekat ili ????
Neće premeštati ali moraće da menjaju projekat, što vuče novu građevinsku dozvolu ako uspeju to da reše uopšte.

Što se tiče uticaja dalekovoda, prvobitno im je odbijen projekat zbog blizine ali kao i kod projekta LUX 51 angažovan je "konsultant" koji je uradio novu procenu jelte u njihovu korist...pa vi sami procenite
 
Ja ne znam sta im je cudno sto su naisli na stenu. Pa celo Julino brdo je na steni, a ovo je podnozje stenske mase, naravno da je ima. Drugo pitanje za dalekovod, to je dalekovod od 110 kV
 
Bedak ☹️
Duze vreme gledam nekretnine (pretezno novogradnju na Cukarici-Vidikovcu zbog blizine Ade i donekle firme) i stekao sam utisak da ne postoji neki kompleks bez mane. 2x sam bio na korak da se odlucim za kupovinu, ali sam odustao zbog visine rate (500€ na 30god 😮) koja bi bila 50% mojih primanja i pored toga sto bi ucesce bilo 40%. Prosto neverovatno koliko su cene otisle gore u odnosu kada su mi braca uzimale kredite pre 3-4god.
Ovaj kompleks mi se najvise dopada lokacijom, ali eto taj dalekovod i romsko naselje su da kazemo veci minusi. Bas me zanima sta ce se po tom pitanju desavati u narednom periodu.
 
Ako nemaš pravo na povraćaj pdv ima i starogradnje u radničkoj i obalskih radnika sa pogledom na adu ...sto se tice novogradnja tu treba gledati nesto sto je tek na ranom javnom uvidu
 
Kanalisanje vode restkama poprecnim i cevima velikog prečnika samo za tu ulicu...tj od početka sliva iznad pozeske
 
Vrh