Šta je novo?

"Victory Gardens" - FMP - stambeno poslovni kompleks na Čukaričkoj padini

Blizu je bre grad. Kada su guzve, mozes i da zivis u centru i da se klackas do druge lokacije u centru dva sata. To je problem svih nas, ne samo novih stanovnika Victory Gardensa. Ako se to resi, lako ce stizati do grada, bas lako i brzo, ako se ne resi, naje*******ali su, ali jednako kao i svi ostali.

Ti rece da u tri ujutro ne moze do Galerije za 10 minuta, gde bre ne moze, lagano stignes do Terazija za desetak minuta.

Gledam sad, pozvao sam veceras taksi u 11 i 44 iz centra, znaci pozvao da dodje, nisam tad usao u njega, i u 11 i 55 se javio da sam izasao iz taksija i stigao na Banovo brdo i da ulazim u zgradu.

Pogledajte prilog 217004

Pogledajte prilog 217005

Ok, Victory Gardens je udaljeniji od grada nego sto sam ja, ali ne mnogo.
Kao što rekoh, ne osporavam gužve ili potenciram da je ovaj deo grada gori po tom pitanju od ostatka naše divne prestonice. Zaključak je da ja vozim kao deda očigledno i da se stiže uber brzo noću, mada dobro ga je nagario taksista ako je uspeo za 7-8 minuta da te doveze od centra do BB. Svaka čast. U suštini ja nigde nisam naveo gužve kao manu, tako da mi nije okej ako navodimo kao prednost da se stiže do centra za 10 minuta. Ali eto noću može, makar nešto.

Siromasnoj dusi nikad dosta. Sta god samo da komsiji crkne krava..
Ja sam izneo neke detalje, ali nipošto ne u nekoj lošoj nameri. Pre svega ljudima koji su ovde uzeli stanove želim da u istima uživaju i stvarno se nadam da nećete imati nikakvih problema.
Ukoliko možete pritisnuti investitora da reši neke probleme, utom bolje. A za rešenje nekih problema, morate biti i svesni istih (jer mnogi ljudi uzmu stan, a da prethodno ne odrade analizu same mikrolokacije)

A što se tiče gužvi, ej ljudi gužve su svuda i ne mogu reći da je neki deo grada bolji-lošiji od nekog drugog. u ponedeljak sam se prisetio gužvi putujući tako sat vremena i 17min od Office parka (bloka 66) do Palilulske Pijace 🙃

Sada sam prolazila, u odnosu na prosli put vidim bas napredak kod Ivy zgrade. Olive kao da tek pocinje. Saljem sta sam slikala
IMG_0942.jpeg
IMG_0940.jpeg
IMG_0939.jpeg

• Sviđa mi se
Reagovanja: h2o
Da li jos nekom deluje kao da Olive nema gde da stane? Gospodja koja radi u prodaji me je ubedjiivala kako je sve to jedna povezna celina i da je tesko zakljuciti sta je sta u ovoj fazi. Rekoh, gospodjo izvinite, znate li da mi povezete trenutno stanje na terenu sa pozicijama zgrada. Usledio je isti odgovor. Za pitanje kako ste dobili saglasnost da kopate skoro pa do temelja stuba 110kV dalekovoda( i ko to jos radi), odgovor je da dalekovod izgradjen bez gradjevinske dozvole, odakle sam trebao zakljuciti izgleda, a pa to je druga prica, onda ste vi skroz ok. Na mestu nehigijenskog naselja odgovor je proverite plan detaljne regulacije, ru ce biti osnovna skola i gerontoloski centar. Sve u svemu dobijete jednu veliku promociju, savrsenu pricu i investitor je tako jak da ce sve to on da sredi. Je l' pokusao neko da dodje do inzenjera ili informacija strucnih lica ukljucenih u projekat. Projekat jeste mozda super, ali zasto igleda kao da ne moze da se dodje to tehnickih detalja i informacija. Kupi i veruj gospodji sa maketom na rec.

Da li jos nekom deluje kao da Olive nema gde da stane? Gospodja koja radi u prodaji me je ubedjiivala kako je sve to jedna povezna celina i da je tesko zakljuciti sta je sta u ovoj fazi. Rekoh, gospodjo izvinite, znate li da mi povezete trenutno stanje na terenu sa pozicijama zgrada. Usledio je isti odgovor. Za pitanje kako ste dobili saglasnost da kopate skoro pa do temelja stuba 110kV dalekovoda( i ko to jos radi), odgovor je da dalekovod izgradjen bez gradjevinske dozvole, odakle sam trebao zakljuciti izgleda, a pa to je druga prica, onda ste vi skroz ok. Na mestu nehigijenskog naselja odgovor je proverite plan detaljne regulacije, ru ce biti osnovna skola i gerontoloski centar. Sve u svemu dobijete jednu veliku promociju, savrsenu pricu i investitor je tako jak da ce sve to on da sredi. Je l' pokusao neko da dodje do inzenjera ili informacija strucnih lica ukljucenih u projekat. Projekat jeste mozda super, ali zasto igleda kao da ne moze da se dodje to tehnickih detalja i informacija. Kupi i veruj gospodji sa maketom na rec.
Da, i meni nije jasno gde ce stati Olive zgrada plus i dvosmerni put sa ulice za ulazak u komplex. Deluje mi kao da nema prostora ako je ovo do sada izgradjeno IVY.
Isti odgovor sam dobila da je sve jedna celina i da je sve uredu.
Naravno radi se po projektu i valjda znaju bolje od nas sta se radi i po kom redu.
Za ostalo sto si naveo takodje sam dobila iste info.. tako da svima kazu isto. Naravno bez garancije sta ce do kraja biti.

Guglajte ,,victory gardens belgrade reviews" i vidite recenzije 😄

Guglajte ,,victory gardens belgrade reviews" i vidite recenzije 😄
Da, komentari u 4 dana identicni oko higijenskog naselja 😃 Nikako ne deluju botovski🤣 Ali iskreno i treba da se vrsi pritisak, to je jedina nada da se nesto uradi sa tim naseljem.

Da, komentari u 4 dana identicni oko higijenskog naselja 😃 Nikako ne deluju botovski🤣 Ali iskreno i treba da se vrsi pritisak, to je jedina nada da se nesto uradi sa tim naseljem.
Pa nisu botovi nego se ljudi organizovali.

Ko bi, molim te, botovao za tako nesto?

To nije botovanje, bar se kod nas to tako ne zove.

To nije botovanje, bar se kod nas to tako ne zove.
Pa organizovano komentarisanje u cilju iskljucivo licnih interesa, odnosno da se zastrasi investitor… Svakako nisam ovde da se raspravljam, sta god da kazem, Vi cete udariti kontru, prijatno vece zelim :)

Ako ne grešim, bio je organizovan i neki mini protest pre dva-tri dana, navodno je i TV ekipa snimala. Ali bilo je baš malo ljudi, nije se znalo da će biti (ja sam saznao tek nakon svega iako živim u blizini). Moguće da je neko predložio da se i na ovaj način podigne svest o problemu i investitor "pritisne" da nešto uradi. U svakom slučaju, ne vidim da je neko slagao nešto, a i ja ću da dopišem svoje mišljenje.

Pa organizovano komentarisanje u cilju iskljucivo licnih interesa, odnosno da se zastrasi investitor… Svakako nisam ovde da se raspravljam, sta god da kazem, Vi cete udariti kontru, prijatno vece zelim :)
A dobro organizovano propagiranje je sa obe strane:

1731404568875.png

1731404588806.png

Ruku na srce ovo je jedan pozitivan na 26 negativnih tako da možda i nije merodavno. Mada treba se zapitati zašto se toliko ljudi organizovalo da ostavlja loše recenzije, iako je projekat skroz izdvojen od postojećih stambenih zgrada i ne ugrožava ih ni na koji način. 🤔 Skoro kao da se ti ljudi više decenija bore sa vetrenjačama bez uspeha, pa su toliko revoltirani da im je više muka od prodavanja magle? Njima vlast prodaje maglu da će da reši problem već 20 godina, Kadena prodaje maglu zdravog života i izvorske vode budućim stanarima. :)

Na kraju dana na budućim kupcima je da odrede da li im je ovo prihvatljiv rizik, rizik da se nehigijensko naselje nikad ne ukloni. Npr. protesti oko novogradnje u Jurija Gagarina su mi nebulozni i neosnovani. Kao brane zelenilo, a zelenila nikad nije bilo, nego sad koriste to isto "zelenilo" da ga oru točkovima kako bi ulovili parking koji im je bliži ulazu u zgradu.

Pogledajte prilog 219588
Pogledajte prilog 219589

Ruku na srce ovo je jedan pozitivan na 26 negativnih tako da možda i nije merodavno. Mada treba se zapitati zašto se toliko ljudi organizovalo da ostavlja loše recenzije, iako je projekat skroz izdvojen od postojećih stambenih zgrada i ne ugrožava ih ni na koji način. 🤔 Skoro kao da se ti ljudi više decenija bore sa vetrenjačama bez uspeha, pa su toliko revoltirani da im je više muka od prodavanja magle? Njima vlast prodaje maglu da će da reši problem već 20 godina, Kadena prodaje maglu zdravog života i izvorske vode budućim stanarima. :)

Na kraju dana na budućim kupcima je da odrede da li im je ovo prihvatljiv rizik, rizik da se nehigijensko naselje nikad ne ukloni. Npr. protesti oko novogradnje u Jurija Gagarina su mi nebulozni i neosnovani. Kao brane zelenilo, a zelenila nikad nije bilo, nego sad koriste to isto "zelenilo" da ga oru točkovima kako bi ulovili parking koji im je bliži ulazu u zgradu.

Pogledajte prilog 219588
Pogledajte prilog 219589

Umrla sam od smeha kada sam videla ciji je komentar😂 Mogla je malo suptilnije da botuje🤣
A rizik, da.. Upravo tako mislim da ne postoji kupac koji je usao u kupovinu ovde bez da zna da je preuzeo rizik, ili mozda ima takvih koji veruju sve prodaji. Ja licno se trudim oko resenja, a imam spreman plan B sto se tice nekretnine i zivota.. Naravno nadam se da ce biti reseno, ali samo nadam.

Kupci i potencijalni kupci možda imaju mogućnosti da utiču na investitora da "pokuša" da reši problem.
Bez obzira koliko je vrh Kadene u vezi sa trenutnim političkim establišmentom, mislim da oni nemaju te mogućnosti da reše neke od problema sa lokacijom. Dok Nebojša verovatno može to da reši, samo je pitanje da li ima interesa (veoma je moguće da se njegov interes završio, čim je projekat dobio dozvolu).
Verujem da se to nehigijensko naselje može rešiti (to je samo jedan od problema) - jer nije baš toliko veliko. Međutim politički može zadati probleme gradskoj vlasti - koja ima dosta drugih prioriteta koji joj zadaju veće glavobolje.

Ali, solidarno sa stanovnicima Čukaričke Padine, verujem da možete izvršiti pritisak. Jer, zapamtite, da kad investitor proda veliku većinu stanova tu - on više nema interesa da rešava te "skupe" probleme

Leva strana novog kompleksa, koja gleda ka šumi, će biti baš ugrožena, ako vetar udari u tom pravcu.
Screenshot_20241113_175625_com_hihonor_photos_SlotAlbumActivity.jpg

Ja sam takodje kupila stan u ovom kompleksu, konkretno u Olive zgradi, i, da budem iskrena, tek sada mi nije jasno gde ce da stane zgrada, tj kako ce da upakuju zgradu + put zbog ovog brda :D
Ja nisam bila svesna da Ivy ide skroz na onu stranu. Ali isto ne vidim prostor za put😅

Vrh