bgexplorer
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 15.01.2008.
- Pohvaljen
- 322
E Žhaba okači mnogo loših primera da se puno tešimo : )
Rekoh čisto figurativno (bar 5%). Na primer da budu iste fasade ali različite visine, ili iste visine a različitog oblika, ili fasade. Svejedno, samo ne identične. Inače tržni centar ih ne spaja, objekti su odvojeni, a imam info da u martu kreće opremanje radnji. Npr. MPC čće sam imati desetak lokala, Fashion company takođe......zhaba":19279ipb je napisao(la):Kako bre Goje da bude za 5 posto razlicita. Pa jel ista ili razlicita??? To mu dodje kao umesto 25 spratova staviti 26!
Ispade na kraju sto bi spanci rekli ni fu ni fa (nit smrdi nit mirise)...
Ja licno ne mislim da ideja o bliznakinjama apriori mora da bude dobra ili losa.
Sve zavisi i od kompleksa trznog centra koji ih spaja. Ako si mislio da bude kao u Barseloni dve zgrade istog volumena ali razlicitih fasada, to je OK ako su nezavisne. A ovde ce biti zajedno. Ili gresim?
.....
:lol: Ziveo Beograd!
Mogao bi o ovome podrobnije na temi o brendovima da uputis raju sa desavanjimaGOJE":2gd1cdko je napisao(la):imam info da u martu kreće opremanje radnji. Npr. MPC čće sam imati desetak lokala, Fashion company takođe......
ovo su zvanicne info:Gianni":chrvnaoj je napisao(la):Istocna kapija Beograda
Da li neko zna ko je projektovao tri zgrade nazvane Istocna kapija. Zaso se spominje da su u projktovanju ucestvovali japanci. Cuo sam price da fasada nikada nije zavrsena po projektu.
Izvor: BEO InfoFinansiranje izrade studije visokih objekata
Subota, 20. mart 2010.
Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove finansiraće izradu studije visokih objekata u Beogradu. Studiju će u narednih šest meseci izraditi Urbanistički zavod Beograda, a posao će koštati oko pet miliona dinara.
– Važećim generalnim urbanističkim planom određeno je da se u Beogradu ne mogu zidati objekti viši od osam spratova. Izuzetno je samo na Novom Beogradu moguće graditi zgrade visoke dvanaest spratova. Zadatak ove studije jeste da na osnovu zadatih kriterijuma odredi lokacije na kojima će moći da se grade i objekti više spratnosti, jer interesovanje investitora postoji. Posle izrade studije uslediće javna rasprava, a posle toga će se o njoj izjašnjavati odbornici Skupštine grada – rekla je Žaklina Gligorijević, direktorka Urbanističkog zavoda Beograda.