Šta je novo?

Verano Blok 34 - [ Poslovni Objekat - 100 000 kvm ]

da hoce, evo sutra pocinju...

imace 150 spratova, bice od zlata sa dijamantskim elementima, na cesmama u objektu ce teci med i mleko, a ispred ce biti ogromna fontana sa zlatnim ribicama od kojih svaka ispunjava cak tri zelje.

jbg, dok nema vesti ostaje nam samo da se sprdamo :D

nace, Veranov sledeci projekat je Trosarina shopping mall (vise volim tewrmin trzni centar, ali ovako ga terminoloski izdizem iznad Banjice, Piramide i sl). Navodno su vec krenuli sa pripremom terena, nisam dugo bio gore, ali mi je preneto iz prve ruke (tj. gradjevinske firme koja je radila i zemljane radove na B23).

Može ortak da malo protegne noge, ali nema ništa novo na placu.

Jedna od kota za slikanje na N.Bgd.,mi je na 14sp. u soliteru preko puta, pa
mogu i tel. da proverim, premda sam tamo često u poseti i uslikam ponešto :

6feb3bulblok34018on2.jpg

Homer u sitne sate hajpuje i siri lazne nade :kafa:

Dakle, novi (preliminarni ocigledno) dizajn Verano kule u Bloku 34 izvucen iz proslogodisnjeg (2009.) Projmetalovog "Reference booka".

25h3eq0.jpg

Skica:

jhrcid.jpg

I evo o cemu se radi, da ne prekucavam:

19xuzm.jpg

Drago mi je da u Veranu i dalje razmisljaju u pravcu izgradnje kule kod Genexa, iako ce, budimo realni, do izgradnje ovoga proci jos dosta godina.

Ceo Reference book na ovom linku: http://www.blok.rs/_2010/press/PROJMETAL Reference Book.pdf

Ima zanimljivih stvari, uglavnom poznatih projekata, ali svejedno, lepo je to videti u finom pakovanju na jednom mestu.

Projmetal inace i ove godine u Ziri organizuje arhitektonsko-gradjevinsku konferenciju Blok - http://www.blok.rs - prema najavama deluje vrlo, vrlo zanimljivo.

izgleda fino. samo neka se tu izgradi kula a ne neka zdepasta zgrada od 5 spratova

Projekat B23 je gotovo stao, tek od ovoga nece skoro biti nista. Trziste je mrtvo, i bice jos dugo mrtvo. Nazalost.

svidja mi se,jedino mi je malo minus sto ce biti toliko blizu zapadne kapije.Daj boze da se izgradi jednog dana

kamo srece da se ovo izgradi, zgrada je bas super :cool:

vidim, ponovo su predvideli heliodrom... :D

a mogli bi i da produze studentsku do iskljucenja sa autoputa ako se vec bude gradilo?

mastercat":3b84l17c je napisao(la):
Verano je definitivno najhrabriji sa dizajnom
Najhrabriji? Ovako nesto je, izvini na izrazu, "pickin dim" u svetu, a kod nas hrabrost?!
Ja bih tvoju recenicu preformulisao:

Verano grupa jedina ima arhitektonski pristojna zdanja.

Ma samo nek oni kopiraju svetske kule, ne može ništa loše od toga da bude,zapravo Nbg to i fali.. :kafa: ako bi se ovo realizovalo sa Farmanovom kulom pored A.C ,Deltinom,Ušće 2,i Blok 26 dobijamo obrise mini Menhetna..

od ovoga nece biti NISTA, sledece barem 3 godine ako se iskombinuje rok izgradnje sa apsolutno nepostojecim ekonomskim opravdanjem za ovoliki objekat. Josh jedan trzni centar u trenutku kada su nam prosechne plate u odnosu na pre 2 godine, manje za skoro sto evra?! Josh jedan poslovni oblakoder u trenutku kada su poluprazni i postojeci kapaciteti u gradu i privreda je na aparatima za odrzavanje zivota?!?!

btw da sam ja verano, ja bih preko svojih stranackih veza, koje sigurno ima u DS-u jer ne bi bio ovde da ih nema, finalizirao prodaju imovine Beobanke i kupio njihov soliter na Zelenom Vencu (koji ima oko 15 spratova), koji zvrji prazan vec skoro 8,9 godina i odradio ono sto je Matic uradio sa Uscem. Onaj soliter je na istorijski jedinstvenoj lokaciji u centru (realno, sumnjam da ce urbanisti dozvoljavati, ako se ikada oslobodi odgovarajuca parcela, da se u toj blizini izgradi nesto novo, te spratnosti), vec je pravljen za poslovnu upotrebu pa se arhitektonsko-gradjevinski projekat zadrzava na enterijeru i fasadi. Jedini minus ove zgrade je nepostojanje parkinga.

u svakom slucaju taj projekat je mnogo realnijih kapaciteta od ove vavilonske kule kojom ce samo promaja da juri...ako im treba nesto vece nek sredi zgradu RAD-a....ako ovaj projekat uprkos svemu krene da se radi, onda je moja pretpostavka da se radi prvenstveno o projektu, preko koga se peru veeelike pare

Ma šte te briga za prosečne plate ,ovo je privatni kapital kakvi god da su im razlozi (verovatno uaganje za posle krize) doprineće skylajnu Beograda,kule su ipak lepše od onih market kutija,samo nek ih grade Hoćemo kule...Hoćemo N.Y :gobb: i još nešto svaki rast ima kraj,pa dolazi pad, tako i svaka kriza ima kraj pa dolazi rast,pametni sada zauzimaju lokacije i grade kule..

plate su ono sto ce da pokrece potroshnju u tom trznom centru. Stanje privrede je ono sto ce da diktira popunjenost ponudjenog prostora odnosno koliko ce da bude praznih kancelarija koje svakim danom koje provedu bez zakupca, gube na vrednosti bez ikakve amortizacije. Ne kazem da ovo nece biti, ali ne u sledecih 3,4 godine jer i ako se oporavi sutra privreda treba prvo da se iskoriste sada prazne zgrade...a kod nas je kriza na izmaku samo u tv izjavama aktuelnih politicara i nigde vishe

Ma šta te briga što duva promaja kroz neuseljeni prostor, svrha građevina je da ih gledamo :p
Ovaj forum ti nije neko mesto za trezvene priče. Samo opušteno.

:kk: Tako je želimo kule i gradove,duvala promaja ili ne :p

Vrh