Šta je novo?

Verano Blok 23 - [ Poslovni objekat | 50 000kvm ]

мај10
DSC_2082.jpg

DSC_2162.jpg

Sa SSC-a
2ccx85f.jpg

B23 ipak napreduje.A i rekonstruisani autoput daje mnogo bolji izgled celoj lokaciji. :vops:

Razmisljam kako bi bilo interesantno voziti bajs po ovom krovu ili bilo sta drugo na tockovima. :)

Za vožnju je super, ne znam samo kako je za kočenje..

Druze, je l' bilo nekog na gradilistu dok si slikao? Na fotkama izgleda kao da nema nikog. Cudno je, pre neki dan su dolazili neki kamioni istovarali nesto, pa onda nema nikog danima, pa onda tu par radnika dodje, nesto smirglaju, namestaju ili sta vec, pa opet nikog danima i tako vec nekoliko meseci.....

Tad je bilo oko 11 sati, nešto su se smucali po onim kontejnerima gde se presvlače, 'rane ili šta već :) Samo par ih je bilo

Pre 2 nedelje su nesto radili oko stakala okrenutih ka blokovima,radovi su otprilike povremeni i minimalni :(

Sta bi sa ovim. Proslo je vise od mesec dana?

vucko verujem da rade unutra. Mada sam primetio da svi koji slikaju slikaju samo spolja, Niko se nije usudio da bane unutra.

pa kako da banem kad je ili ograđen teren ili su rupčage pa ne možeš da dođeš tamo ili su stražari koji nekog ne pušatju :)

U poslednjih nekoliko dana prisutno je malo vise ljudi na gradilistu. Ono sto prvo upada u oko jeste da napreduje farbanje metalnih stubova u prizemlju - primarnu bordo boju, polako zamenjuje bela, cime metalni elementi dobijaju svoj finalni izgled.

Prolazio sam intezvinije pored B23 zadnjih dana i kada pogledam zadnje slike koje su postavljene na forumu, deluje mi kao da gradnja nije makla skoro uopste, radnika skoro i da nema barem u vreme koje sam prolazio...

Jel zna neko konkretnije kada ce biti zavrsen B23 i zasto je toliko usporena gradnja? Meni deluje kao da nije ostalo mnogo posla,a siguran sam da se gubi dosta novca od rentiranja koji se mogao prihodovati da je projekat zavrsen. Da su stali na 1/4 ili 1/3 radova razumeo bih da se ne isplati ,ali ovako kada je objekat skoro pri kraju gradnje,ne vidim logiku da se ne usmere sva sredstva u zavrsetak,,,

Rekao bih da je bas u buducem rentiranju problem,tacnije neizvesnosti istog.

Poslednjih mesec-dva nije bgilo nikakvih aktivnosti na gradilisu, jedino sto se "desilo" jeste stavljanje bilborda "Nole sampion" na auto putu kada je mladi Djokovic osvojio Australian open.

Tok radova u Bloku 23 je i vise nego cudan, desava se u talasima sa velikim prekidima izmedju. Tako da dodju npr. i rade nekoliko dnaa kao ludi, i onda stanu na nekoliko nedelja. Jedino logicno objasnjenje za mene jeste da imaju velikih finansijskih problema.

I nije bas da je zgrada pri kraju. Spolja tako izgleda, svakako. Ali za luksuzan poslovni prostor kakav bi B23 trebalo da bude, unutrasnji radovi su vrlo zahtevan deo posla.

Zapravo, iako Verano ima odlicne projekte, nekada mi zaista izgleda da grizu vise nego sto mogu da progutaju. Setimo se "Zire", tada nije bilo krize, pa su je opet gradili 100 godina - otvarali su i "Vero" i trzni centar, a da su na spratovima iznad i dalje bile skele koje su radile na hotelu i poslovnom prostoru.

Delija":1fv9hmbz je napisao(la):
Rekao bih da je bas u buducem rentiranju problem,tacnije neizvesnosti istog.
Sigurno im je isplativije da ako je za zavrsetak zgrade ostalo 20% radova (a npr 80% vec isfinansirano i uradjeno), da svim silama nategnu makar i nepovolnje kredite da zavrse zgradu i onda daju extra dobru cenu da imaju kapacitet popunjenosti bar 50%,siguran sam da je to bolja finansijska konstrukcija nego da stoje mrtve ogromne pare ubacene u ovaj projekat.

A slazem se da je previshe poslovnog prostora u Bgu,pogotvo na Nbgu, po meni treba malo vishe da se investitori usrede na kvalitetnu gradnju stanova na NBGu,milsim da iako je trzisto dosta mrtvo da bi imali mnogo bolju prodju nego sa poslovnim prostorom.

Pa donekle se slazem samo sto je tih preostalih 20% radova najskuplje.Kapiram da se vode logikom da je bolje pompezno otvoriti ovaj objekat kada malo potraznja skoci nego ga otvoriti sada i ostaviti ga praznog a kad dodju bolja vremena otvorice se neki novi poslovni prostor u koji ce firme hrliti.U ostalom imaju oni u blizoj okolini dva negativna primera - "Blue center" u bloku 26 i poslovna zgrada u sklopu Belvila.

Inace,nije previse poslovnog prostora nego premalo privrednih aktivnosti u Srbiji. (ako ne racunamo privredni kriminal)

Vrh