Šta je novo?

Veliko ratno ostrvo - Lido Zemun

Meni je samo želja u duši da se na ostrvu obavezno otvori jedna kafeterija brend, nema ni na Km a velika štešta i jedna kladionica na ostrvcu i par zastava Srbije.
Makar to... zar tražim previše <3

Eh , nemamo ni jednu zelenu zgradu u gradu a da imamo divljinu u njemu .Teško ... Na VRO u vec godinama kucerine privilegovanih zavedene ko sojenice ....

Градска кућа? Мене страх и од самог моста о ком се прича. Нек то острво остане острво.

Za želju koju imaš, nema potrebe da se brineš. Sigurno neće nasipsti teren da bi spojili ostrvo sa Kejem osloboðenja. Ali zato treba da se brinemo za sve ostalo vezano za ostrvo.​

Polako ima smisla sa sve gradnjom u parku Ušće pod paravnom muzeja i potencijalno premeštanje Starog Savskog mosta na Lido. Ovi ljudi toliko mrze zelenilo da moraju sve da uzurpiraju i betoniraju.

Inače isečak je iz emisije

Kreativni distrikt: Dejan Suđić emitovane na RTS 2.​

Emisija je postavljena pre 2 dana:

Не чује се оригинални говор, да је рекао концертна дворана, поред ВРО, мислећи на Филхармонију..
Овако, ово је звоно за узбуну.

Mogu samo da probaju da pipnu VRO. Toliko imam da kažem. Za to ako ne ustane ceo BG, ja se selim odavde.

Vucko wrote:
....i potencijalno premeštanje Starog Savskog mosta na Lido. Ovi ljudi toliko mrze zelenilo da moraju sve da uzurpiraju i betoniraju.... ,,

Ma hajde... 😡

Isto tako ne dostizna mi je i šuma u Brazilu.
Ispada da treba da zabranimo ulaz ljudima u Košutnjak, Topčider...
Volimo da boravimo u urbanim zelenim oazama 😀
Kvazi ljubitelji nam ne dozvoljavaju da imamo još jednu zelenu oazu. izigravajuci velike štitonoše😡
Zapravo čovek mora da ima čamac ( viši stalež) da bi došao do Lidla rj. VROa. Tako da je VRO samo za privilegovane . Ostali sada zavise od milosti vojske i to samo leti da li će postaviti pontonac ili ne.
Vi kvazi ljubitelji prirode zamišljajte i dalje Amazoniju a 3 milionskim gradjanima ,nama pored Topčidera i Koštnjaka treba i VRO da se opustimo u što prirodnijoj bez zgrada zelenoj sredini
Pešački most preko kanala do VRO je nužnost a ne želja.

Зелено је ВРО ако гледамо фотографије тек неких 100ак година. тако да о некаквом уникалном зеленилу и реткој флори и фауни не може да буде много разговора.
Ипак, урбанизација ВРО би коштаа јако много, јер с емора прво насути, а онда још и утврдити.
У нашем случају опет нека елита, и ништа јавни интерес што је наравно недопустиво.

Оно што је на ВРО за сада не истражено, а што може да доведе до повећаног друштвеног интереса су масовне гробнице за које неки тврде да постоји, али нема поузданог доказа. Грађевински радови на ВРО би тада затрли сваки траг, што је посебно недопустиво.

Стога, док се не истражи горе наведено питање, сматрам да је понтноски мост више него довољан.

Зелено је ВРО ако гледамо фотографије тек неких 100ак година. тако да о некаквом уникалном зеленилу и реткој флори и фауни не може да буде много разговора.
Ипак, урбанизација ВРО би коштаа јако много, јер с емора прво насути, а онда још и утврдити.
У нашем случају опет нека елита, и ништа јавни интерес што је наравно недопустиво.

Оно што је на ВРО за сада не истражено, а што може да доведе до повећаног друштвеног интереса су масовне гробнице за које неки тврде да постоји, али нема поузданог доказа. Грађевински радови на ВРО би тада затрли сваки траг, што је посебно недопустиво.

Стога, док се не истражи горе наведено питање, сматрам да је понтноски мост више него довољан.
Kakve masovne grobnice?

У нашем случају опет нека елита, и ништа јавни интерес што је наравно недопустиво.​
Zašto se većinski po svetu, izvan država sa banana upravama na čelu istih, čuvaju veliki gradski parkovi i oaze zelenila, umesto da se betoniraju i da se pretvaraju u stambeno - poslovne prostore?
Vucko wrote:
....i potencijalno premeštanje Starog Savskog mosta na Lido. Ovi ljudi toliko mrze zelenilo da moraju sve da uzurpiraju i betoniraju.... ,,

Ma hajde... 😡

Isto tako ne dostizna mi je i šuma u Brazilu.
Ispada da treba da zabranimo ulaz ljudima u Košutnjak, Topčider...
Volimo da boravimo u urbanim zelenim oazama 😀
Kvazi ljubitelji nam ne dozvoljavaju da imamo još jednu zelenu oazu. izigravajuci velike štitonoše😡
Zapravo čovek mora da ima čamac ( viši stalež) da bi došao do Lidla rj. VROa. Tako da je VRO samo za privilegovane . Ostali sada zavise od milosti vojske i to samo leti da li će postaviti pontonac ili ne.
Vi kvazi ljubitelji prirode zamišljajte i dalje Amazoniju a 3 milionskim gradjanima ,nama pored Topčidera i Koštnjaka treba i VRO da se opustimo u što prirodnijoj bez zgrada zelenoj sredini
Pešački most preko kanala do VRO je nužnost a ne želja.​
Ljubitelji oaze nemaju šta da traže na VRO. I da poručim svim tim ljubiteljima da će morati da dođe do ćeranja između njih i kvazi štitonoša (poznatiji kao eko teroristi).​

Kakve masovne grobnice?
Постоје оправдане сумње да је ОЗНА сахрањивала у масовне гробнице тела које је донела Сава - из злогласног Јасеновца.
Локација се држаи тајности, неки сматрају да је испод тврђаве у реону Небојшине куле, неки тврде да је ВРО. Гробница је без обележија и без идеје колико је тамо тела закопано.

Zašto se većinski po svetu, izvan država sa banana upravama na čelu istih, čuvaju veliki gradski parkovi i oaze zelenila, umesto da se betoniraju i da se pretvaraju u stambeno - poslovne prostore?​
Мени квадратни метри и насеље на ВРО не требају, само да се разумемо, али ад ВРО постане то што ти пишеш, потребно је ипак уложити нека средства. Иначе остаје само шума где живе дивље свиње и фазани.

Sto se tice grobnica, Jasenovac je radio punom parom do 1944.
Kasnije je broj leseva bio premali da bi dostigao Beograd. Narocito ne posle 20.10.1944.
Isto tako, da je bilo vecih grobnica od 1991. do danas neko bi bio nasao barem nesto.

Мени квадратни метри и насеље на ВРО не требају, само да се разумемо, али ад ВРО постане то што ти пишеш, потребно је ипак уложити нека средства. Иначе остаје само шума где живе дивље свиње и фазани.
Nazovi to šumom ili nabacanim zelenilom ili nečim trećem, činjenica je da tu živi ipak malo više životinjskog i ptičjeg sveta od fazana i svinja. Takvo kakvo je sada, apsolutno treba očuvati, nikakva urbanizacija, trajno povezivanje sa Zemunskom obalom ili bilo kojom drugom obalom. Adu Ciganliju smo u dobroj meri ispustili, za VRO još uvek ima nade. Ne moramo svaku zelenu površinu da izbetoniramo i urbanizujemo na način na koji se radi od 2012. godine, pod izgovorom kako je to na dobrobit svih posetilaca.​

Ne treba da bude nepristupacna suma u sred grada. Ja mislim da treba staviti pesacki most koji je otvoren samo dok ima dnevne svetlosti. Uz to porusiti sve sto je izgradjeno i ostaviti samo zemljane staze na VRO bez ikakve dalje urbanizacije.

Ne treba da bude nepristupacna suma u sred grada. Ja mislim da treba staviti pesacki most koji je otvoren samo dok ima dnevne svetlosti. Uz to porusiti sve sto je izgradjeno i ostaviti samo zemljane staze na VRO bez ikakve dalje urbanizacije.
to je nemoguce.
Ako se ostvari stalna veza sa kopnom VRO postaje nova Ada. Dolaze kafici, pijanci, pivo, lezaljke, beton i divlji psi.

Ne mora da postane. To zavisi od grada prvenstveno, da li će da izgleda kao Central Park ili kao Ada Ciganlija.

Ok je pešački most na koji se penjete uz stepenice, da nema fizički pristupa vozilima

Ne mora da postane. To zavisi od grada prvenstveno, da li će da izgleda kao Central Park ili kao Ada Ciganlija.​
Ne mora i neće postati. Postaće Beogradski Menhetn, ako dopustimo da zavisi od Grada.

Ponekad imam utisak kao da su neki ljudi odsečeni od realnosti po nekim pitanjima.​

Vrh