Šta je novo?

Veliko ratno ostrvo - Lido Zemun

file.php

Odlično , :kk:
ne samo VRO vec sav Beograd samo tim klincima u obdaništima i pripada
te za njih to treba da i uradimo , ako ne morace onda oni sami
:sesir:

Vaspitačica koristi tu sliku da ilustruje deci

narodnu izreku "nemoj da mlatiš praznu slamu".

A ti znaš sve pa cak i kako se ilustruje po Montesori metodu ... bravo
mada čisto sumljam da si ikada i čuo za to , hajde čik prosvetli nas bar malo sa srži iz Montesori bez googlanja :lol:

VRO sa svojim lepotama i treba da dočeka tu decu u što boljem stanju a ne zatrovano i ne dostupno
prva stavka je kontrola kvaliteta vode koja zapljuskuje VRO
a najverodostojniji rezultati sa male merne stanice buduceg naučno istraćivačkog punkta smeštenog ispod vidikovca SVETIONIKA VROa

Eto ... ni za Montesori nisi čuo a to je naj revolucionarnija metoda od koje još nije prodnadjena bolja
rado cu ti na PP poslati sve bitno oko Montesorijeve ili ako Igor dozvoli Offovanje mogu i ovde odmah i sada bez googlanja :)

daj bar navedi jednu oblast u koju se stručno razumeš, umesto ovakvih trolovanja za VRO :lol:

Ovde samo ti spamješ i troluješ sa "metodom", pogubio si se skroz.

Samo da podsetim forum gde "predlagač" planira da gradi svetionik
koji je u medjvremenu proširen sa raznim "naučnim" delatnostima.

Vec sam ti reko da taj pin moze da se pomjeri ali tvoja tvrdoglavost je velika da je predlozila direkcija ti bi ga zdusno podrzo jer kad nesto direkcija kaze to je super

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=521909#p521909:3usuuje8 je napisao(la):
direktor » 04 Mar 2018 02:01 pm[/url]":3usuuje8]Vec sam ti reko da taj pin moze da se pomjeri . . .
Ti nisi ovlašćen da menjaš lokaciju, a ni "predlagač" je nije promenio.
Dogovorili ste se za konkurs Idejnog projekata, a još ne znate lokaciju.
Koji je broj parcele i kakvi su Lokacijski uslovi, dimenzije objekta,...itd.?

Ja nisam ovlascen a ti jesi da branis i postavljas uslove
Ali ti zato postujes isti post vec 5 puta i postavljas pravila
Ideja se razvija uoblicuje bice to dva fina svetionika

Ja postavljam pitanja, a ne uslove, jer njih pistavlja važeći zakon.

Ali, ti nemaš odgovore, pa sazovi radni sastanak oko tih pitanja.

Ja odgovore za forumski nivo imam
A sto nsu neki umislili da izdaju dozvole i tumace zakone i postavljaju uslove to njihov problem

Evo kako ce uskoro moci da se plovi izmedju VROa i keja
zbog ubrzanog zamuljavanja izazvano glupom greškom pri obnovi Zemunskog keja
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=VPvMS0RAwpo[/youtube]

koja greska? sto su suvise zagazili u reku? Hvala na odgovoru!

... sto su suvise zagazili u reku?...
Da upravo to
još letos razgovarao sam u odvojenim razgovorima sa par Zemunskih ribara , a verujem im jer su stariji ljudi i svi su redom trvrdili isto
da je prirodno zamuljavanje rukavca od ,,rekonstrukcije,, ,i ako je dodatno bagerom sa barže tom prilikom uklanjan mulj
ipak zamuljavanje postalo jako ubrzano u odnosu na predhodni period jer je poremecen dotadašnji put strujanja vode
a efekti ubrzanog zamuljavanja se i vide
naročito od okoline starog šlepa pa nizvodno pri uobičajenom vodostaju
osim toga na starijim stranama kačio sam ,,taze,, slike tog novog priobalnog mulja

dok ne pronadjem svoje evo Zumnine sličice pri nižem vodostaju

file.php

i meni se cinilo da se posle rekonstrukcije Dunav nesto suzio....bio je pre siri....ili je opticka varka bila....

steta...ta rekonstrukcija je ionako katastrofa.

Vec tri meseca uživancija na Adi Ciganliji u polu-urbanizovanoj prirodi .... lepo :)

A Lido i celo VRO i dalje NEdostupno i tako decenijama .... proleca , jeseni i zime prolaze i sve sa našim propuštenim lepotama ....
a plitki Dunavski kanal van plovnog puta kao ogromna barijera silnim arhiktektama, urbanistima, graskim ocima ....
Leti vojska i razvuče onaj pontonac za pešake .... a ponekad i ne ...

Pravice se pored drugih Savskih mostova i novi Savski pešački most .... Savski , Savski Savski ma i to je lepo :)

i tako sve lepše od lepšeg.... al za najveci Bg-biser ić, nula, ništa ..... :(

Izgleda da idemo ponovo:

- Talog na desnoj obali Dunava je posledica niza kanalizacionih ispusta Zemuna i Novog Beograda, a ne "greške u obaloutvrdi"
- Nema nikakvog posebno većeg taloženja u desnom rukavcu
- Glavni plovni put nikada nije bio u desnom rukavcu (Dunav tu "udara popreko" u Savu koja još nije savila u desno, pa je sporiji i plići), a te stare mape su em neprecizne em ne prikazuju dubine, pa onda nije bitna ni širina rukavca, čak i kad bi bila ispravno ucrtana, a verovatno nije.
- Ratno ostrvo je rezervat prirode, a ne zabava za nas, pa je (sem još ponekih pešačkih staza i boljeg održavanja) tačno onako kakvo i treba da bude.
- Praviti ozbiljniji most do njega - ili bilo šta na njemu - ili se uopšte baviti Ratnim ostrvom na bilo koji način - za vreme OVE vlade i njene politike prema investitorima i javnim dobrima, je pre materijal za film strave i užasa nego ozbiljan predlog.

Odlomak teksta arhitekte Bojana Kovačevića, objavljeno na sajtu AAS.

RATNO OSTRVO

Da li Beograđani znaju da se razmatra gradnja na Velikom ratnom ostrvu? Niko to još ne sme da obelodani jer je jasno kuda bi vodila reakcija javnosti. I gle čuda – aktuelnom gradonačelniku palo je na um da Stari savski most, onaj što ga je Učitelj spasao a sad će ga respasiti Mali Siniša, translira, da bi učinio gradjanima, da na rukavcu Dunava spoji obalu sa Velikim ratnim ostrvom. Ganutljivo, plemenito. Bilo bi da se ipak ne zna da je neko zainteresovan za gradnju na tom istom ostrvu, i to namena od lažnog interesa za sve Beograđane, kao što su hotel, golf tereni i privatne vile. Naravno sve u potaji, jer je jasno da em nema tzv. planskog osnova em niko normalan ne bi posezao za tim prostorom kodiranim endemskim vrstama ptica, tonjenjem i izranjanjima iz Dunava kroz mene vodostaja, neophodnošću obaloutvrde, itd. Još naravnije, kada nam je jednom prošla prevara zvana PPPPN, odnosno Prostorni plan područja posebne namene, ne treba se čuditi ako bi se opet poseglo za istim mehanizmom kojim država vara samu sebe. Slučajno ili ne, u dnu Savskog amfiteatra potamanjene su neke životinjice kao argument “čišćenja” a na Ostrvu su zaštićene zakonom. Ali bi trebalo da se isele, šta čekaju. Uostalom, orao iz Eagle Hills preduzeća jača je ptica od tamo nekih manjih koje nigde drugde u Evropi ni ne postoje.

Bio sam prošlog leta više puta u šetnjama po VRO.

Primećuje se da sve više (ne)ljudi gamiže po ovoj netaknutoj prirodi, pošto razne vrste otpadaka "krase" skoro svaki kutak ostrva.

Sa druge strane, ima mnogo raznoraznih otpadaka koje reke nanose na obale, a što bi trebalo uklanjati.

Međutim, o svemu tome se uopšte ne vodi računa... :oops:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=543761#p543761:2zt4pclf je napisao(la):
Zuma » Sun Jun 10, 2018 5:07 am[/url]":2zt4pclf]Odlomak teksta arhitekte Bojana Kovačevića, objavljeno na sajtu AAS.

RATNO OSTRVO

Da li Beograđani znaju da se razmatra gradnja na Velikom ratnom ostrvu?

Najgore sto moze da se desi a sasvim je realno je da ce da pocne divlja gradnja. Poput one duz savskog nasipa kod blokova ili na Adi Medjici. Ima toga koliko vidim i na Dunavskoj obali. Beogradske recne obale su izgleda raj za divlju gradnju.

Уопште не схватам смисао оних трошних кућерака дуж готово целе обале која гледа ка Земуну. Делују као из неког хорор филмова. Нисам имао појма о њима док се нисам прошле године мал прошетао, јер се због дрвећа не виде са кеја.

Vrh