Šta je novo?

Vatrogasna stanica Novi Beograd

Да, два пута и ако је могло све у истом дану да се одради :D Застава НТВ, теренско возило које је развијено за војску, добро дође и за цивилне службе попут ватрогасаца. Што је овде, верујем само за сликање, и надам се да ће после сликања завршити у некој јединици на планинском терену пошто је тамо потребније.
 
Pa koliko je primeraka napravljeno? Nadam se da ovo nije neka predstava i neka sklepotina za jednokratnu političku upotrebu...
 
За војску је тих НТВ направљено око 10 а за МУП овај један. Солидно је то возило и фале иста за гашење пожара и спасавање по неприступачним теренима.
 
Aaa ma sve su to ograničene serije, da ne kažem prototipovi. Mislio sam da se započelo s nekom pravom serijskom proizvodnjom.

A mislim da Novom Beogradu ne treba takvo terensko vozilo, ali kapiram da ovima treba za slikanje i duvanje pa je verovatno samo privremeno tu.
Dobro nisu dovezli ono robotsko vozilo guseničara iz Ruzveltove... Ko veli za slučaj da nastanu šumski požari na Novom Beogradu... :ROFLMAO:
 
Mlitavo to ide, NTV je u fazi razvoja i prototipa već 10 godina.

Jedna od brojnih mana mu je što nema nezavisno vešanje.
 
Има, из Словачке. Један број возила је већ у употреби у 72. бригади.
 
НТВ је перспективна платформа, када се коначно заврши сво тестирање и крене серијски да се ради
 
Данашњи чланак из Политике о ватрогасној станици Нови Београд

Нова ватрогасна станица спасава Нови Београд
Монтажно здање има места за четири возила, али је изузетно значајно за овај део града. – Уместо за петнаестак минута, ватрогасци ће на терен стизати за неколико минута
Уторак, 29.03.2022. у 15:45
https://www.politika.rs/scc/clanak/503377/Nova-vatrogasna-stanica-spasava-Novi-Beograd

VATROGASNO-NOVI-BEOGRAD.jpg
 
Na žalost, prošao toliko puta, ali nikad da slikam.
Izgleda veoma jednostavno: prizemna braon zgrada sa izlazom iz garaže tik uz ulicu, vrata su podignuta, vide se vatrogasni kamioni...

Sinoć su vatrogasci imali čak odvojene intervencije u soliterima na dva različita dela NBG, na žalost jedna starija žena je preminula.

Puno vozila je sinoć bilo na terenu, više nego ova 4 iz stanice NBG, ali kapiram da je njihov glavni zadatak da prvi izađu na poziv i da krenu da rade dok ne stigne pojačanje...
 
Земун је изашао са лествама и цистерном. Ваљда ће и НБГ добити лестве у следећој тури.
 
Je l' zna neko šta se sinoć desilo u Bloku 63 u Nehruovoj? Bilo je 7-8 vozila.
 
Према медијима настрадала је старица од 100 година у пожару на 15. спрату.
 
Онда медији преносе дезинформације.
 
Šta je to sa tim požarima? Baš zaređali sa požarima ovih dana. I na Vidikovcu nastradala žena.
 
Преоптерећење електро инсталација уз честу дотрајалост.
 
Bilo je priče da će Novi Beograd da dobije Bronto sa Voždovca a da lestve iz Matice idu na Voždovac. Kakva je situacija trenutno?
 
Мислим да се чека нова тура лестви за цео МУП па да у БГ буду троје нових лестви, Бронто и једне-двоје старих лестви.
 
A jel znaš koje stanice u samom BG treba da dobiju nova vozila?
 
Искрено не, али нека логика је да то буду Кошутњк и Вождовац. Опет зависи колико укупно лестви набаве, у целој Србији фали њих десетак.
 
И да су изградили већу станицу, тешко да би имали опреме и људи. Ту на НБГ су дотерали возила из других јединица а ватрогасци су из ВСЈ Земун са пребивалиштем на НБГ. Лазареваац је нпр. добио већу станицу, зидану, са 11 гаражних места, иако имају само 5 камиона и пар теренаца.
 
Vrh