Nisi mi rekao zašto ne.
Navodiš samo trenutne trendove. Trendovi dođu i prođu, a nama u Beogradu obično ostanu mediokritetske rugobe.
Podrazumeva se da ako u zgradu koja spolja podeća na nekadašnju aerodromsku zgradu, a unutra se nalazi vatrogasna stanica, to nije ista zgrada, pa tako da ni instalacije moraju da budu proizvod 21 veka, a ne iz 1926 godine. Nemojmo biti bukvalisti.
Pa, znaš, ja radim u Airport City ju i znam mu i dobre i loše strane, ali sam pre nego što smo se doselili ovde radio u nekoliko drugih prostora, a i obišao sam još dosta firmi po u Beogradu pa tako i ulazio u njihove kancelarije. Čak šta više, ja sam za moju firmu radio raspored prostorija i mrežnih i strujnih priključaka, zato što je neki nadobudni arhitekta totalno omanuo (ja sam mašinac, dobrovoljno su me prijavili zato što sam znao čime se otvara *.DWG fajl ). Učestvovao sam u svemu, išao po zgradi dok je još bio beton gore i dole i samo fasada, pratio sam i radove i čitao ugovore. Sve se svodi na to koliko si spreman da platiš. Da sam imao veći budžet, tražio bih bolju zvučnu izolaciju od APC ovog standarda ali to tada nisam imao. Ali sam zato i uštedeo na besmislenim stvarima. Nisam bio u B2, pa ne znam kako je tamo i ne mogu da poredim (a i to je klasa iznad) ali moje je skromno mišljenje da trenutno nema bolje ponude u Beogradu od APC-a. Cene ne poredim.
Ja sa politikom nemam veze, a na moje postove može samo da utiče sve veće gađenje prema političarima.
Za zaklanjanje hangara nije kriv APC. Odavno se zna da je ceo kompleks, pre dolaska Izraelaca, bio ponuđen Muzeju vazduhoplovstva. Ja sam neka vrsta entuzijaste i jako mi je krivo što su ljudi iz Muzeja to tada odbili. Ne možemo očekivati od drugih da nam čuvaju ono što sami ne želimo. Mi smo zakazali. Uostalom, APC je sredio hangar - spolja, ali i sređen krov i okrečena fasada su ipak nešto. Da se država pitala, bio pi pod "zaštitom" dok se ne sruši sam od sebe.
Uostalom, ni ulica Đorđa Stanojevića nije produžena, a krivac je Grad, ne APC. Kompleks je i počeo da se razvija tako da ulica može da se probije jednog dana, ali kada su shvatili da one koji treba da vode računa zabole ona stvar, izgradiše ljudi soliter na sred trase. I zašto da ne?